MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Παρουσίαση του βίβίου “Η μοναξιά του ενός” του Κωνσταντίνου Πίττα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο Ινστιτούτο Γκαίτε θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Η μοναξιά του ενός», που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Πίττας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίολος. Για το βιβλίο  θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Δασκαλάκη, Παντελής Μπουκάλας και Σοφία Τσιράκη. Υπόθεση: Ένας άνθρωπος, μέσα στην αποξένωση της πόλης, θέτει σε μια παρέα φίλων διάφορα φιλοσοφικά ζητήματα. Ο Κωνσταντίνος Πίττας γράφει ένα λογοτεχνικό δοκίμιο με πρωταγωνιστή τον Έναν, μια αλληγορική μορφή που συνοψίζει μια ευρύτερη κοινωνική συνθήκη και τους προβληματισμούς των ημερών μας. Εκτοπισμένος πλέον από τη σφαίρα των κοινών, ο Ένας μόνος του πασχίζει να βρει τόπο να ριζώσει, συλλογικό πρόταγμα να πιαστεί και συνεκτικό δεσμό για να οικοδομήσει. Η ιστορία του Ενός θα μπορούσε να είναι η ιστορία του καθενός μας. Η μοναξιά του Ενός, το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πίττα, θέτει τα σημερινά διακυβεύματα της δημιουργικής διαδικασίας και του αναστοχασμού σε ένα κόσμο θραυσματικό χωρίς συλλογικά νοήματα.
8/11, 19.00
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στο Θέατρο Μπέλλος12.09.2018

2. 1η Γιορτή της Επιστήμης: Προβολή ντοκιμαντέρ “Περπατώντας πάνω στο νερό” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την 1η Γιορτή της Επιστήμης, ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται από το 1991 στη Γαλλία, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, με σκοπό να προάγει τις επιστήμες στο ευρύ κοινό. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του προγράμματος, την Ττάρτη 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ “Περπατώντας πάνω στο νερό”, της Aissa Maiga. Το ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών 2021 και αναφέρεται στο χωριό Tatiste, θύμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που αγωνίζεται ώστε να έχει πρόσβαση στο νερό. Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση από τον Υδροβιολόγο Γιώργο Βαγενά, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων (ΙΘΑΒΙΠΕΥ), Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), σχετικά με την υδατική κρίση στη Βορειοδυτική Αφρική.
7/11, 19.00 
Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

3. Ξενάγηση στο Κύπελλο Σπύρου Λούη στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή τον Μαραθώνιο Δρόμο, πραγματοποιείται μία ξενάγηση στο Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896. Το Κύπελλο του Σπύρου Λούη εκτίθεται µόνιµα στο ΚΠΙΣΝ, σε δανεισμό, μετά την αγορά του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ανακαλύψτε περισσότερα για τον πρώτο Μαραθώνιο Δρόμο και την ιστορική σημασία του Κυπέλλου μέσα από μία δωρεάν ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ, από τις 8 ως τις 11 Νοεμβρίου 2023. Πληροφορίες για τα γκρουπ και τις ώρες ξεναγήσεων εδω. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
8/11, 10:00 
Υποδοχή ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης: Βρεθήκαμε στο Vox για ένα αυθεντικό μουσικό “μοίρασμα”12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b