MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

1. Παρουσίαση του βιβλίου “Το τραγούδι της μαύρης τρύπας” της Σοφίας Φιλιππίδου στο Πάρκο Ελευθερίας

Οι δωρεάν δράσεις στο πάρκο ελευθερίας, στα πλαίσια του Athens Book Space, συνεχίζονται και το Νοέμβριο. Η αγαπημένη συγγραφέας και ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου έρχεται στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει το συγγραφικό της έργο, «Το τραγούδι της μαύρης τρύπας», μέσα από μία ζωντανή συζήτηση με το κοινό και τον Μάνο Καρατζογιάννη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Σταθμός.
7/11, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης: Βρεθήκαμε στο Vox για ένα αυθεντικό μουσικό “μοίρασμα”12.09.2018

2. Κινηματογραφικός κύκλος: Οι μεγάλοι ζωγράφοι του Μουσείου Πράδο – Προβολές ταινιών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Κέντρο Σπουδών Europa Hispánica, παρουσιάζουν μια ενότητα τεσσάρων ντοκιμαντέρ, με θέμα μεγάλους ζωγράφους που φιλοξενούνται στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, κάθε Τρίτη του Νοεμβρίου 2023 στις 18:30. Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ο Θουρμπαράν και οι δώδεκα γιοί του”. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία του Ιακώβ και των δώδεκα γιων του, καθώς και τη σημασία αυτής. Πρόκειται για μια σειρά από δεκατρείς πίνακες, ζωγραφισμένους από τον Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν στη Σεβίλλη γύρω στα 1640, πιθανότατα με προορισμό τον “Νέο Κόσμο”, αν και δεν γνωρίζαμε τίποτα για αυτούς μέχρι που αποκτήθηκαν σε μια δημοπρασία από τον Λονδρέζο έμπορο Τζέιμς Μέντες, εβδομήντα χρόνια μετά.
7/11, 18:30
Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

3. Ατομική Έκθεση του Street Artist Sonke στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Στον χώρο τέχνης Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Σκουταριώτη (Sonke). Γυναικείες φιγούρες με μακρύ λαιμό, μάτια κλειστά και μαλλιά πεταμένα στον αέρα. Επιμήκη ζευγάρια που ακουμπούν το ένα πάνω στο άλλο, σαν να προσφέρουν μια κούνια, προσπαθώντας να κρατήσουν μια καρδιά, ένα μικρό σπουργίτι, ένα σύμβολο. Πρόκειται για τις δημιουργίες του street artist Sonke, και είναι βέβαιο ότι έχετε πέσει πάνω τους κάποια στιγμή σε κάποια γωνιά της Αθήνας. Δημιουργεί, όπως και οι περισσότεροι ομότεχνοί του, εμπνευσμένος από τον σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό ιστό και τις προσωπικές του προσπάθειες. Η ελευθερία, η χειραφέτηση, το νόημα των σχέσεων και ο αυτοπροσδιορισμός της γυναίκας βρίσκονται στο επίκεντρο της δουλειάς του.
7/11, 18:00-21:00
Kapopoulos Fine Arts, Golden Hall, Λεωφόρος Κηφισίας 37Α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στο Θέατρο Μπέλλος12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b