MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

5 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις το live των Boogie Belgique στην Αθήνα

Όσο μετράμε αντίστροφα για το αυριανό live των Boogie Belgique στο Piraeus Club Academy, μοιραζόμαστε μαζί σας 5 λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να χάσετε τους Βέλγους πρωτοπόρους του electro swing.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 02.11.2023 Φωτογραφίες: Monday Jr.

Η αγάπη των Boogie Belgique για το ελληνικό κοινό είναι γνωστή – την τελευταία δεκαετία τους έχουμε δει σε μουσικά φεστιβάλ, αλλά και με ονόματα, όπως οι Thievery Corporation και Ancient Astronauts (στα δύο live τους το 2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), σε μικρές και μεγάλες σκηνές. Και αν είμαστε σίγουροι για κάτι, αυτό είναι τα μοναδικά live band shows που πάντα προσφέρουν – ένα υπέροχο οπτικοακουστικό σόου με live sampling, τρομπέτα, φλάουτο, πλήκτρα, κιθάρα, synth, σαξόφωνο, ντραμς και κρουστά.

Οι Βέλγοι Boogie Belgique, aka Oswald Cromheecke (παραγωγός, κιθάρα), Cedric Van Overstraeten (τρομπέτα), Aiko Devriendt (πλήκτρα & synth), Martijn Van Den Broeck (τύμπανα), Ambroos De Schepper (σαξόφωνο) και Emily Van Overstraeten (φωνή), επιστρέφουν ξανά στη χώρα μας για δύο live, στο Piraeus Club Academy την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και στο Mylos Club στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, έχοντας στις αποσκευές τους το “Machine” έναν ολοκαίνουριο δίσκο που μας άρεσε πολύ.

Όσο μετράμε αντίστροφα για τα δύο live τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – και με τον βροχερό καιρό να μοιάζει ιδανικός για να θυμηθούμε όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια τους – μοιραζόμαστε μαζί σας όλους τους λόγους, για τους οποίους η Παρασκευή θα μας βρει στην Πειραιώς 105 για ένα αξέχαστο live.

#1 Γιατί αυτό το live επιβάλλεται να είναι πιο επεισοδιακό από το πρώτο τους στην Ελλάδα

Με κομμάτια, όπως το “Swing Thing”, το “Once Have I”, το “Forever and Ever” ήδη στο ενεργητικό τους, η μουσική των Boogie Belgique είχε ήδη ταξιδέψει εκτός των συνόρων του Βελγίου, όταν επιλέχθηκαν ως το opening act των Thievery Corporation και Ancient Astronauts στα δύο live τους στη χώρα μας – το καλοκαίρι του 2014 στην Πλατεία Νερού και στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Με αυτή την αφορμή, οι Boogie Belgique περιόδευσαν σε διάφορες πόλεις και εκεί ήταν που είχαν ένα… ατύχημα. Άγνωστοι έσπασαν το βαν τους και έκλεψαν τον εξοπλισμό τους. Εννοείται, ότι οι ανερχόμενοι τότε Βέλγοι όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά το live έγινε κανονικά και η πρώτη τους γνωριμία με το ελληνικό κοινό ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, περιμένουμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη εμφάνιση.

#2 Για να ακούσουμε το “Machine” για πρώτη φορά live

Αν το “Time for a Boogie” ήταν το άλμπουμ και το “Once Have I” το τραγούδι που μας σύστησαν στον πρωτότυπο swing hop ήχο των Boogie Belgique πριν από μία δεκαετία, αν το “Nightwalker vol. 1” μας έκανε να τους αγαπήσουμε και αν το ιδιαίτερο “Volta” του 2016 μας έκανε να χορέψουμε, τότε το τελευταίο τους άλμπουμ, “Machine”, είναι αυτό που πήγε τον ήχο των Boogie Belgique ένα βήμα παρακάτω και μας θύμισε γιατί τους αγαπήσαμε εξαρχής. Ανυπομονούμε να ακούσουμε live το Mercury, το Pepper’s Ghost, το Tales of Old, μεταξύ άλλων.

#3 Γιατί έχουν… Philotimo

Η σχέση των Boogie Belgique με την Ελλάδα μετράει πολλά χρόνια. Μετά το (όσο να ‘ναι επεισοδιακό) mini tour τους στην χώρα μας, ο frontman και ιδρυτής της μπάντας Oswald Cromheecke φαίνεται έμαθε μία – δυο λέξεις στα ελληνικά και κάπως έτσι γεννήθηκε το Philotimo, ένα κομμάτι που ακούσαμε το 2014 στο “Nightwalker vol. 2” και μας άρεσε πολύ.

#4 Γιατί ήρθε η ώρα να ακούσουμε ένα τραγούδι που παίζει στο μυαλό μας… πάντα και για πάντα

Ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια των Boogie Belgique είναι φυσικά το “Forever and Ever” από το δεύτερο άλμπουμ τους, Nightwalker Vol.I. Αυτό το κομμάτι αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα – ίσως γιατί αναπόφευκτα μας θυμίζει το ομώνυμο τραγούδι του Ντέμη Ρούσσου ή γιατί έχει αυτόν τον τόσο νοσταλγικό και παράλληλα ρυθμικό ήχο, που δεν γίνεται να μην σου “κολλήσει”. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παίζει στο μυαλό μας ασταμάτητα από τότε που το ακούσαμε πριν από δέκα χρόνια και ανυπομονούμε να το ακούσουμε live.

#5 Γιατί παραμένουν ό,τι πιο πρωτότυπο έχει να δείξει η electro swing αυτή τη στιγμή

Ο Oswald Cromheecke και η ομάδα του δεν σταματούν να πειραματίζονται με downtempo, nu – jazz & electro-swing ήχους – και το αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεν έχει απογοητεύσει. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον μετρούν πάνω 10 χρόνια ζωής, με τα τραγούδια τους να αγαπιούνται κάθε φορά και πιο πολύ.Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι Boogie Belgique μάς προσκαλούν στη χρονομηχανή του μουσικού τους σύμπαντος, σε μία βραδιά ξεχωριστή, γεμάτη διαχρονικές μουσικές και συνεχείς μίξεις. Και δεν θέλεις να το χάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Boogie Belgique στο Piraeus Club Academy12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης:21:00
Σημεία Προπώλησης:Τηλεφωνικά: 11876, Σε όλα τα Viva Spots
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 19,80 ευρώ, VIP – Εξώστης (Καθήμενοι): 27,50 ευρώ

Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105 & Βίτωνος, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3458 898

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b