MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτά τα 5 Asian Dramas του Netflix είναι το απόλυτο guilty pleasure μας

Guilty pleasure ή όχι, τα Asian Dramas έχουν “ανθίσει” στην πλατφόρμα του Netflix κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο hot επιλογές για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 31.10.2023

Asian Dramas. Στο μυαλό συνήθως μας έρχεται σενάριο τύπου άρλεκιν, βροχή σε κάθε ώρα και στιγμή και χιλιάδες απανωτά πλάνα για κάθε δραματική αντίδραση. Ή και όχι. Οι εποχές που τα ασιατικά δράματα ταυτίζονταν μόνο με τα παραπάνω και πολλά περισσότερα έχουν ξεθωριάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKillers of the Flower Moon: Mια ιστορία για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς που ο Martin Scorsese δεν θέλει να ξεχάσουμε12.09.2018

Το σύμπαν των Asian Dramas, διευρύνεται όλο και περισσότερο, αγγίζοντας σημαντικό αριθμό τηλεθεατών παγκοσμίως πλέον. Στην πλατφόρμα του Netflix, ποσοστό που ξεπερνάει το 60% παρακολουθεί έστω ένα. Ένα σύμπαν που ενσωματώνει κάθε τηλεοπτικό είδος, με ιδιαίτερη αισθητική και προσοχή στην λεπτομέρεια. Από το πασίγνωστο και καθηλωτικό Squid Game, τo πιο πρόσφατο A Good Bad Mother, αλλά και το μυστήριο Mask Girl, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Για να μην περιπλανιέστε με τις ώρες στον λαβύρινθο του Netflix, συγκεντρώσαμε 5 ασιατικές σειρές που τα “σπάνε” και πιστεύουμε πως αποτελούν την πιο δυναμική αρχή στον επόμενο τηλεοπτικό μαραθώνιό σας.

#1 Reply 1988 (2015)

Η “παλιά καραβάνα” της λίστας μας. Αν θέλεις να ξεκινήσεις με κάτι χαλαρό και χαριτωμένο, το Reply 1988 είναι η ιδανική επιλογή. Η σειρά ακολουθεί την καθημερινότητα τεσσάρων οικογενειών στα τέλη της δεκαετίας του 8ο, εξού και ο τίτλος και τα έχει όλα: γέλιο, δάκρυ, στενοχώρια, ρομάντζο. Εξερευνά πολύ όμορφα τα μονοπάτια της κορεάτικης ποπ κουλτούρας εκείνης της εποχής, από τα τότε πρώτα μουσικά idols, μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ. Μέσα από τα μάτια πολλών διαφορετικών χαρακτήρων, που όμως δεν προκαλούν συμφόρηση, ούτε επισκιάζουν ο ένας τον άλλων, παρακολουθούμε τις αξίες, τα προβλήματα, τις συνήθειες, τις περίπλοκες σχέσεις που χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη γειτονιά στη Σεούλ. Ό,τι πρέπει για Netflix & Chill το Σαββατοκύριακο.

#2 The Good Bad Mother (2023)

Το Good Bad Mother βάζει το Drama στο K-Drama. Είναι ίσως από τα πιο φαινομενικά δράματα της φετινής χρονιάς και γι’αυτό αξίζει σίγουρα μια θέση στη λίστα σου. Πρόκειται για μια σπαραχτική ιστορία, η οποία επικεντρώνεται στην περίπλοκη σχέση μεταξύ μητέρας και γιου. Από την γέννησή του, η σχέση τους διαμορφώνεται μέσα από τραγικές αντιξοότητες, οι οποίες αναγκάζουν την μητέρα να φορέσει σκληρή προσωπίδα και να υιοθετήσει, ας πούμε, όχι και τόσο ωφέλιμες μεθόδους κατά την ανατροφή του παιδιού. Μεγαλώνοντας, ο εξελίσσεται σε έναν ψυχρό εισαγγελέα, ο οποίος μετά από ένα βάναυσο ατύχημα, χάνει την μνήμη του και το μυαλό του λειτουργεί πλέον σε παιδικούς ρυθμούς. Η μητέρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να γίνει η μητέρα που δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει. Τα οικογενειακά δράματα παίρνουν άλλες προεκτάσεις και η σειρά πολύ απλά δεν σε αφήνει να την αφήσεις.

#3 Alice in Borderland (2020)

Ίσως η προσωπική αγαπημένη μου από την συγκεκριμένη λίστα. Το Alice in Borderland είναι ένα Ιαπωνικό δράμα επιστημονικής φαντασίας που μας ταξιδεύει σε παράξενους και περίπλοκους κόσμους, παράλληλα σύμπαντα και ένα παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως στην κυριολεξία. Μια παρέα τριών φίλων, αφού έχει προκαλέσει ένα μικρό ατύχημα στους δρόμους του Τόκιο, κρύβονται σε κάποιες δημόσιες τουαλέτες για να αποφύγουν την αστυνομία. Λίγο αργότερα, όταν βγαίνουν έξω, έρχονται αντιμέτωποι με μια έρημη πόλη. Στην πορεία ανακαλύπτουν πως έχουν παγιδευτεί σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Το ανατρεπτικό J-Drama, βασισμένο στο ομώνυμο manga, αντλεί έμπνευση από τους χαρακτήρες του βιβλίου “Η Αλίκη στην Χώρα των Θυμάτων”, προσαρμόζοντάς του σε ένα σκληρό και ωμό κόσμο, γεμάτο βία και βάναυσες δοκιμασίες. Τελικά, πρόκειται για παράλληλο σύμπαν, για συνωμοσία εξωγήινων ή κάποιο παιχνίδι προσομοίωσης; Φιλικό heads up:  δεν είστε έτοιμοι για το επικό plot twist στο τέλος…

#4 Extraordinary Attorney Woo (2022)

Η ξεχωριστή δικηγόρος Woo διαφοροποιείται σημαντικά από τις θεματολογίες των περισσότερων drama. Πρόκειται για την πρώτη δικηγόρο, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, για τα δεδομένα της Σεούλ. Στο πέρας των επεισοδίων, την βλέπουμε να προσλαμβάνεται από ένα υψηλού κύρους δικηγορικό γραφείο και να προσπαθεί να προσαρμοστεί τόσο εντός του γραφείου, όσο και εντός της δικαστικής αίθουσας. Η σειρά “αγκαλιάζει” αρμονικά τόσο την κωμωδία, όσο και το κοινωνικό δράμα και σε συνδυασμό με τα χαριτωμένα γραφικά που εμφανίζονται σε ποικίλες στιγμές, συνθέτουν ένα αξιοθέατο αποτέλεσμα. Η πρωταγωνίστρια αντιμετωπίζει τον απαιτητικό ρόλο με υπέρμετρο σεβασμό, κάτι που αποφαίνεται στην εξαιρετική ερμηνεία της στη σειρά. Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα τετριμμένα, η δικηγόρος Woo είναι μια πολύ ευχάριστη και όλο εκπλήξεις συντροφιά.

#5 All of Us are Dead (2022)

Ή αλλιώς το zombie story των zombie stories. Σίγουρα το είδος των ζόμπι συναντάται πολύ συχνά τόσο σε ασιατικά, όσο και στα δυτικά τηλεοπτικά εγχειρήματα και σίγουρα ο τίτλος “Όλοι είμαστε νεκροί” δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρος για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ωστόσο, δεν θα μετανιώσετε ούτε λεπτό, άπαξ και το αρχίσετε δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Ένας -λίγο πειραγμένος- καθηγητής, προκειμένου να σώσει τον γιο του από το συστηματικό και βίαιο bullying που δέχεται στο σχολείο, επιχειρεί να φτιάξει μια φόρμουλα, η οποία θα τον καταστήσει σωματικά ισχυρότερο. Καταλαβαίνω πώς ακούγεται, αλλά μείνετε μαζί μου λίγο ακόμα. Προφανώς και όλα πηγαίνουν όσο στραβά μπορούν να πάνε, καταλήγοντας να φτιάξει έναν ιό ζόμπι. Να δεις πώς τα φέρνει η ζωή και κάπως ο ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρο το γυμνάσιο, σκορπώντας πανικό στην πόλη. Μια παρέα από μαθητές προσπαθούν να ξεφύγουν και να μείνουν άθικτοι, κόντρα στις πιθανότητες. Η αδρεναλίνη στα ύψη και μια σειρά στην οποία το binge-watch είναι μονόδρομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDear Child: Αξίζει τελικά η σειρά που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Netflix;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b