MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Διεθνής Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων 2023: Προβολές και συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Προβολές animation μικρού μήκους από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, και μια συζήτηση για τα ελληνικά κινούμενα σχέδια σήμερα, θα φιλοξενηθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η εκδήλωση της ASIFA Hellas πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για την International Animation Day (IAD), που διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο από την ASIFA, τη Διεθνή Ένωση Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων. Στην φετινή γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Κινουμένων Σχεδίων, η ASIFA Hellas, το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων θα προβάλει μια συλλογή από τα καλύτερα διεθνή animation μικρού μήκους των τελευταίων ετών, διεξάγοντας παράλληλα μια ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό animation σήμερα. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
30/10 στις 19:00
Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

2. Λέσχη Ανάγνωσης: ”Τέκνο του Θεού” στο ΚΠΙΣΝ

Τον Οκτώβριο, η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στον ρόλο του συντονιστή. Τη Δευτέρα 30/10, θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα. Στη Λέσχη Ανάγνωσης, θα παρευρεθεί ο Παναγιώτης Κεχαγιάς, μεταφραστής του βιβλίου “Τέκνο του Θεού” του Κόρμακ ΜακΚάρθι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. Κάντε την ηλεκτρονική προεγγραφή σας εδώ.
30/10, 18:30
Πύργος Βιβλίων EBE, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

3. Έκθεση “Δελτίο Απόντων” της Χριστίνας Κάλμπαρη στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ

Η Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ “Δημήτρης Ι. Πουρνάρας” ή αλλιώς η “Βιβλιοθήκη των πέντε αιώνων” του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου παρουσιάζει για πρώτη φορά στους χώρους της εικαστική έκθεση. Πρόκειται για την ατομική έκθεση της εικαστικού Χριστίνας Κάλμπαρη με τίτλο “Δελτίο Απόντων”, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με έργα που έγιναν ειδικά για τον χώρο της Βιβλιοθήκης. Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής και σχέδια σε χαρτί, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον χώρο της Βιβλιοθήκης, με αφετηρία φωτογραφίες και κινηματογραφικά ντοκουμέντα από την Κατοχή και το Ολοκαύτωμα. Οι ζωγραφικές συνθέσεις, που προέκυψαν από την ελεύθερη εικαστική απόδοση του αρχειακού υλικού, έχουν ως σκοπό να προσεγγίσουν το συγκλονιστικό αυτό θέμα, καθώς και την τραγική αίσθηση της απώλειας, κυρίως μέσα από μια συμβολική και υπαρξιακή ματιά. Η νέα αυτή ζωγραφική σειρά συνομιλεί με τα έργα της ενότητας H εκδρομή, τα οποία σκιαγραφούν τη γαλήνη μιας μονοήμερης εκδρομής στη φύση, καθώς αυτή επισκιάζεται από την αδιόρατη απειλή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
30/10, 09:00 – 16:00
Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝίκος Κακλαμανάκης: Από το όνειρο στον άθλο ενός σπουδαίου Ολυμπιονίκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b