MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Cine Club: Προβολή ταινίας “Η Άγνωστη Κυρία…” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Ο κύκλος προβολών «Ciné-Club» του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο Λευκή κάρτα σε μια καταξιωμένη ελληνική προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, για να επιλέγει τρεις ταινίες. Για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, η Λευκή κάρτα δίνεται στον ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη και μουσικό The Boy, aka Αλέξανδρο Βούλγαρη. Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας “Η Άγνωστη Κυρία… (Madame de…)”, του Max Ophuls (1953). Υπόθεση: Για να ξεπληρώσει τα χρέη της, η Μαντάμ Ντε… πουλάει σε έναν κοσμηματοπώλη ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που ο σύζυγος της, ο Στρατηγός Ντε, της είχε προσφέρει ως δώρο. Ο Στρατηγός, αφού ειδοποιήθηκε από τον κοσμηματοπώλη αγοράζει ξανά τα σκουλαρίκια και τα προσφέρει σε μια ερωμένη του, η οποία με τη σειρά της τα μεταπωλεί αμέσως. Ο βαρόνος Ντονάτι τα αποκτά και αφού ερωτεύεται τη Μαντάμ Ντε της προσφέρει ως ένδειξη του έρωτα του τα περίφημα σκουλαρίκια. Οι δαιδαλώδεις διαδρομές αυτού του κοσμήματος θα οδηγήσουν σε δραματικές συνέπειες.
25/10, 20:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Auditorium Theo Angelopoulos, Σίνα 31, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Seven Sisters δίνουν τη δική τους φωνή στις ιστορίες της Κιτσοπούλου12.09.2018

2. Παρουσίαση του βιβλίου «Δεκαεπτά κλωστές» του Πάνου Δημάκη στον Ευριπίδη στο Χαλάνδρι

O Πάνος Δημάκης θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Δεκαεπτά κλωστές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάπα, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο δημοσιογράφος Γιώργος Γρηγοριάδης και η ηθοποιός Μαρίνα Ψάλτη η οποία θα διαβάσει και αποσπάσματα του βιβλίου. Πρόκειται για το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας, η ιστορία του οποίου μάλιστα μεταφέρεται στην μικρή οθόνη με την σκηνοθετική υπογραφή του Σωτήρη Τσαφούλια και πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο.
25/10, 19.00
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

“Οι δύο μνήμες”: Αφιέρωμα στον Χόρχε Σεμπρούν στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του καλλιτέχνη και στοχαστή Χόρχε Σεμπρούν, στο Ινστιτούτο Θερβάντες προβάλλεται τo ντοκιμαντέρ του “Οι δύο μνήμες”, έργο-κλειδί της δουλειάς του ως κινηματογραφιστή. Η ταινία αυτή είναι το μοναδικό ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Σεμπρούν και το έκανε αφού απέκτησε μεγάλη πείρα ως σεναριογράφος πολλών γαλλικών ταινιών, για να προσφέρει ένα ερμηνευτικό τεκμήριο για τον Ισπανικό Εμφύλιο, μέσα από τις μαρτυρίες σημαντικών ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Έτσι, στα επτά μέρη του ντοκιμαντέρ, ο συγγραφέας συζητά με εξορίστους και φυγάδες από το φρανκικό καθεστώς, Ισπανούς και Γάλλους, με σκοπό να διαφανεί ένα μέλλον για την Ισπανία μέσα από τον προβληματισμό για το παρελθόν.
25/10, 18:00
Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Σκουφά 31, Αθήνα

4. Γιάντες: Παρουσίαση του βιβλίου 27 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του στο Bios

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιείται μια γιορτινή παρουσίαση της επανέκδοσης του Γιάντες, 27 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του. Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν νέοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς που δεν είχαν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησε. Οι Γεωργία Δρακάκη, Ίωνας Καλλιμάνης και Γιάννης Παπαδόπουλος θα ξαναδιαβάσουν το μυθιστόρημα με τις συντεταγμένες της γενιάς και της εποχής τους. Παρεμβαίνουν δυο από τους πρώτους αναγνώστες του βιβλίου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Κείμενα από το Γιάντες θα διαβάσει η ηθοποιός Τζωρτζίνα Λιώση. Η Nalyssa Green θα εμφανιστεί σε ρόλο- έκπληξη.
25/10, 20:00
Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe list#1: Ταινίες (+μία σειρά) του Netflix που μάς τράβηξαν το ενδιαφέρον τελευταία12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b