MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ίδρυση πρώτης ελληνογερμανικής συμφωνικής ορχήστρας νέων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο οργανισμός νεολαίας EUphoria Youth Lab ανακοίνωσε την ίδρυση της πρώτης ελληνογερμανικής συμφωνικής ορχήστρας νέων.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο οργανισμός νεολαίας EUphoria Youth Lab με την συνεχή του στήριξη στις πρωτοβουλίες νέων, ανακοίνωσε την ίδρυση της πρώτης ελληνογερμανικής συμφωνικής ορχήστρας νέων (DGjO- Griechisch-Deutsches Jugendorchester).

Η ορχήστρα θα αποτελείται από νέους μουσικούς, Έλληνες και Γερμανούς ηλικίας 18-28 ετών φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών / γερμανικών ανώτατων μουσικών σχολών ή ωδείων.

Σημείωμα της δημιουργικής ομάδας

Κεντρικός άξονας της ορχήστρας θα είναι η αλληλεπίδραση και η αμοιβαία κατανόηση της κουλτούρας των δύο λαών, η μάθηση και η διεύρυνση των κοινωνικών και μουσικών οριζόντων των συμμετεχόντων μουσικών. Ταυτόχρονα, σημαντικό στοιχείο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων και εν γένει της δομής και δράσης της καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας θα αποτελέσουν η διάδοση σε νέα και νεανικά κοινά της ευρωπαϊκής -και κατά μεγάλο μέρος γερμανικής- μουσικής παράδοσης και η ανάδειξη των ενοποιητικών αισθητικών στοιχείων με την κλασική αρχαιότητα ως ενοποιητικό στοιχείο της κοινής μας ευρωπαϊκής καταγωγής.

Οι δραστηριότητες της ορχήστρας θα περιλαμβάνουν πρόβες και συναυλίες τόσο σε ελληνικό έδαφος όσο και σε γερμανικό, συνδυασμένες με τις αντίστοιχες επισκέψεις σε μουσεία και χώρους μνήμης σε αμφότερα τα δύο κράτη. Επιπλέον, τα μέλη της ορχήστρας θα συμμετέχουν όλο το χρόνο σε προγράμματα ανταλλαγής νέων με την στήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και του Erasmus+.

Για την στελέχωσή της η Ελληνογερμανική Ορχήστρα Νέων (Deutsche-Griechische Jugendorchester – DGjO) διενέργησε για πρώτη φορά ακροάσεις, που αφορούσαν Έλληνες μουσικούς, φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών μουσικών σχολών ή πανεπιστημίων έως 28 ετών.

Η δημιουργική ομάδα
Κέλλυ Μανούδη
Μαριάνθη Καραγιάννη
Ορέστης Μπίλιος

Περισσότερες πληροφορίες για τον EUphoria Youth Lab εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Μαρίνα Σάττι και Zeyne ενώνουν φωνές στο ατμοσφαιρικό “A’ti”
Μουσικά Νέα
KÄÄRIJÄ: Το “φαινόμενο” της Eurovision για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Gramatik και Saint Etienne μαζί με τους Pet Shop Boys
Μουσικά Νέα
Φ hill Sessions: Ο λόφος Φιλοπάππου παίρνει ζωή και τον Σεπτέμβριο – Το πρόγραμμα των συναυλιών
Μουσικά Νέα
Στον Αιώνα της Σιωπής: Κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Πάνου Ζώη με την υπογραφή της Σοφίας Νάτσιου
Μουσικά Νέα
Η Νατάσα Θεοδωρίδου «μ’ ένα φορτηγό τραγούδια» στο Κατράκειο Θέατρο
Μουσικά Νέα
Dzingovic ΙΙ: Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Θανάση Dzingovic
Μουσικά Νέα
Innerfest 2026: Αναβάλλεται η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ λόγω τραυματισμού του Goldie
Εκδηλώσεις
Βεάκειο: Μουσική και θέατρο με θέα τη θάλασσα στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Μουσικά Νέα
“Black Whole”: Ο French Fry επιστρέφει με νέο single και δωρεάν live στη ΣΤΟΑ Culture
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Art & Culture
Αποχαιρετισμός στο Ηρώδειο από συμφωνικές ορχήστρες και σπουδαίους σολίστ