MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Mediterranean Futures στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το Stegi Radio επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με τη νέα εκδοχή του Mediterranean Futures στις 21 Οκτωβρίου. Συνεχίζοντας την έρευνά του μέσα από τη σειρά events Mediterranean Futures, το Stegi Radio φτιάχνει έναν χάρτη που ενώνει την Αθήνα με το Κάιρο, τη Μασσαλία και το Λονδίνο. Αναζητά τα σημεία όπου το καινούριο αγκαλιάζει ή έρχεται σε ρήξη με την παράδοση και καλεί τη γειτονιά της Κυψέλης να γιορτάσει με τους νέους ήχους των ηλεκτρονικών σκηνών της Μεσογείου. Ένα dance festival με τον Zuli, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας new club σκηνής με βάση του το Κάιρο, και τη Shannen SP, δυναμική εκφράστρια των global underground μουσικών ρευμάτων με έδρα το Λονδίνο, να συνομιλούν με την dancehall καλλιτέχνιδα Scorpio Qveen από τη Μασσαλία και την ανερχόμενη μουσική κολεκτίβα των BuiltonSoil από την Αθήνα, σε μια βραδιά που φέρνει τη σαρωτική ενέργεια των υβριδικών ήχων του μέλλοντος στην Κυψέλη.
21/10, 17:30 – 23:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλγα Βενέτη: Είναι όνειρο ζωής το να ενσαρκώσω τη Δαλιδά12.09.2018

2. Φεστιβάλ Global Live Med στο Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Μετά από μια πρωτοποριακή εναρκτήρια εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2022, το Global Live Med, το ολοήμερο φεστιβάλ διαλόγου και μουσικής με επίκεντρο τη Μεσόγειο, επιστρέφει στο Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Μια ημερήσια γιορτή ευαισθητοποίησης, που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τον συλλογικό μας διάλογο και την κατανόηση του ρόλου της περιοχής της Μεσογείου στο παγκόσμιο οικοσύστημα αλλά και να απευθυνθεί στα άτομα και τις ομάδες με περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες και στην ευρύτερη κοινωνία. Παράλληλα, με ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line up αλλά και workshops για παιδιά, installations και κουζίνες της κοινής μας θάλασσας, το Global Live Med 2023 έρχεται για να μετατρέψει το κινηματογραφικό τοπίο του Πολυχώρου των Λιπασμάτων σε ένα πολύχρωμο συμπεριληπτικό σκηνικό.
21/10, 11:00
Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

3. Μυστήριο 91 Magnetic Dance – «Ηχώ και Νάρκισσος & Izutsu»: Ψηφιακή παράσταση χορού στην Ελευσίνα

Τo έργο Μυστήριο 91 Magnetic Dance εξερευνά τη σχέση της τεχνολογίας με τον πολιτισμό μέσω μιας πρωτότυπης ψηφιακής παράστασης που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο X-Bowling Art Center, σε συνεργασία καλλιτεχνών από Ελλάδα, Ιαπωνία και Γαλλία. Βασισμένες σε γνωστούς ελληνιστικούς και ιαπωνικούς μύθους, τον μύθο της Ηχώς και του Νάρκισσου, από τις Μεταμορφώσεις του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου, και τον μύθο «Ιζούτσου» (κεφαλοπήγαδο) από το ομώνυμο έργο του Ιάπωνα θεατρικού συγγραφέα Ζεάμι, τα δύο αυτά έργα εξερευνούν θέματα φύλου, ταυτότητας στο ευρύτερο πλαίσιο της μετάβασης ανάμεσα στον άμεσα αισθητό κόσμο και τους κόσμους του Φαντασιακού και του Μεταβατικού.
21, 22/10, 19:30
X-Bowling Art Center, Χαριλάου 12, Ελευσίνα

4. Οι Dustbowl live στο Nomads Athens

To Nomads υποδέχεται τους εκρηκτικούς Dustbowl το Σάββατο 21 Οκτωβρίου για ένα μοναδικό live. Οι Dustbowl φτιάχτηκαν το 2006, έχουν μια συνεπή δισκογραφική παρουσία και εμφανίσεις όπως αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ή με καλλιτέχνες όπως ο Steve Wynn και οι Dream Syndicate, o Mark Lanegan όπως και συνεργασίες με Chris Cacavas (Green On Red), Jeremy Gluck (The Barracudas), Phil Shoenfelt και με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή τους στο εκπληκτικό άλμπουμ “Songs from the fans” μαζί με Calexico. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.
21/10, 22:00
Nomads Athens, Ερμού 135

5. Προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για μικρούς και μεγάλους στο Παγκράτι

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου συνεχίζει με τις πρωτότυπες και δημιουργικές εκδηλώσεις και παρουσιάζει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, τα “Κινούμενα Σκίτσα – Για Μικρά και Μεγάλα Παιδιά”. Πέντε κινούμενα σχέδια μικρού μήκους από την Πολωνία, τη Σλοβακία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό, φτιαγμένα με ευφάνταστες τεχνικές (κέντημα, κολάζ, πλαστελίνη, ύφασμα), για παιδιά και μεγάλους όλων των ηλικιών. Χωρίς ομιλούσα γλώσσα, αφού οι μαγευτικές εικόνες τους αρκούν για να ξανανιώσουμε την ομορφιά της γνώσης, της φαντασίας, της φιλίας και της αγάπης του εαυτού μας και των άλλων γύρω μας.
21/10, 18.30
Ο Γάτος Μαουρίτσιο, παιδικό βιβλιοπωλείο Ευτυχίδου 6-8, 11635, Παγκράτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKillers of the Flower Moon: Mια ιστορία για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς που ο Martin Scorsese δεν θέλει να ξεχάσουμε12.09.2018

6. Εργαστήριο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Για 10η χρονιά η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας συνδιοργανώνουν τη σειρά εργαστηρίων για χάλκινα πνευστά. Κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καλούν μουσικούς χάλκινων πνευστών όλων των ηλικιών και επιπέδων να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό και εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο μελέτης της μουσικής: μέσα από την ομαδική εργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ εκτελεστών διαφορετικών οργάνων. Τόσο οι τακτικές συναντήσεις των εργαστηρίων όσο και η συναυλία λήξης των εργαστηρίων γίνονται κάθε χρόνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2103634000.
22/10, 10:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b