MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση τεκμηρίων για την κατάληψη της Νομικής του 1973

Έναν μήνα πριν τη συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά την κατάληψη της Νομικής Σχολής, τη σημαντικότερη αντιδικτατορική εκδήλωση του φοιτητικού κινήματος πριν από το Πολυτεχνείο.

Monopoli Team

Έναν μήνα πριν τη συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά την κατάληψη της Νομικής Σχολής, με μια έκθεση που διοργανώνει το Ιστορικό του Αρχείο.

Η έκθεση τεκμηρίων, με τίτλο «Στ’ όνομα της ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό κίνημα – 50 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής Σχολής» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13.00, στο ισόγειο του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών, δηλαδή του παλιού κτιρίου της Νομικής (Σόλωνος 57). Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή και το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ, ενώ χορηγός της είναι το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#1: Διπλό ματς πινγκ πονγκ12.09.2018

Την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι καθηγητές Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, και Νικόλαος Ηρειώτης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Την έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΠΑ, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Βαγγέλης Καραμανωλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦ ΝΤΑΣΜ ΤΑ: Τέσσερις εμβληματικοί καλλιτέχνες κι ένας νέος φωτογράφος στο εικαστικό αφιέρωμα του 64ου ΦΚΘ12.09.2018

Η έκθεση «Στ’ όνομα της ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό κίνημα – 50 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής Σχολής», που φιλοξενείται στο φουαγιέ της Νομικής Σχολής (Σόλωνος 57), θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης στήνει ένα «Escape Room» στη Biennale της Βενετίας
Art & Culture
Η *Θεσσαλονίκη* τη Νύχτα: Φεστιβαλικά ποτά και εκρηκτικά live
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Η Κουζίνα»
Art & Culture
Η ομάδα Contratiempo ωριμάζει ανεβάζοντας τον «Έμπορο της Βενετίας»
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση
Art & Culture
Ας είναι η νοσταλγία εκείνη που θα μας “σκοτώσει”: Οι μέρες μας στο 28ο ΦΝΘ
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες»
Art & Culture
Ο Γιώργος Λάνθιμος, αν άντεχε, θα φωτογράφιζε στη Γάζα
Αφιέρωμα
“Σε λέω γυναίκα, γιατί εισ’ αιχμάλωτη”: Όταν η ποίηση ρίχνει φως στο γυναικείο βίωμα
Art & Culture
Είσαι ό,τι φοράς: Έκθεση αφιερωμένη στη Σοφία Κοκοσαλάκη στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Όταν το ντοκιμαντέρ είναι απόν, ο πολιτισμός και η μνήμη απειλούνται με εξαφάνιση