MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Petit Plan: Europa IV

Το Petit Plan: Europa – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για 4η χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών. Το Petit Plan: Europa IV μεγαλώνει και εγκαινιάζει το Διαγωνιστικό Τμήμα Φοιτητικών Ταινιών Μικρού Μήκους, ενώ περιλαμβάνει συνεργασίες με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το HEAD – Genève (Πανεπιστήμιο Art & Design της Γενεύης). Στην τέταρτή του χρονιά το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με 10 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του, ταινίες με επίκεντρο τη γυναίκα, ιστορίες που μιλούν για θέματα όπως οι ανισότητες και η τοξική αρρενωπότητα, φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους κ.λπ. Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου θα προβληθούν φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους από γαλλόφωνες χώρες.
16/10, 18:00, 20:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα (χώρος προσβάσιμος σε αμαξίδια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒλάσσης Μπονάτσος: Ο “Απαράδεκτος” αιώνιος έφηβος12.09.2018

2. Αφιέρωμα “Παίζοντας με τα στερεότυπα” στο 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου συνεχίζει δυναμικά για τέταρτη ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στην αναπαράσταση των ατόμων με αναπηρίες στη μεγάλη οθόνη. Με γενικό τίτλο της ημέρας “Παίζοντας με τα στερεότυπα”, θα προβληθεί μια συλλογή ντοκιμαντέρ με ταινίες από όλο τον κόσμο, που “παίζει” με τα στερεότυπα που ακολουθούν τα άτομα με αναπηρίες, αναδεικνύει θετικές εικόνες ανθρώπων που συνήθως δεν είναι ορατοί στην καθημερινότητα μας και τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν μόνοι τους τις απόψεις τους. Λίγα λόγια για την κάθε ταινία θα βρείτε εδώ.
16/10, 20:00
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16

3. Προβολή ταινίας “Atlas” του Niccolò Castelli στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την 23η έκδοση της Εβδομάδας της Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην προβολή της ιταλοελβετικής ταινίας “Atlas” του Niccolò Castelli στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Πριν την προβολή, στις 19:30, θα προσφερθεί απεριτίφ στο Merlin Café, στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Ο σκηνοθέτης Niccolò Castelli θα συμμετάσχει στη βραδιά μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ταινία θα προβληθεί στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
16/10,  20:15
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDear Child: Αξίζει τελικά η σειρά που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Netflix;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b