MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 8 προτάσεις για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Πλατόνωφ, του Άντον Τσέχωφ στο Νέο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση του έργου του Α. Τσέχωφ «Πλατόνωφ» θα παρουσιάζεται από τις 16 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη στο Νέο Θέατρο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες. Με οχτώ ερμηνευτές και ζωντανή μουσική επί σκηνής θα παρακολουθήσουμε ένα καλοκαιρινό πάρτι στην αυλή ενός αρχοντικού που καταρρέει. Σε μία διαλυμένη αυλή, οι ηθοποιοί θα πουν την ιστορία μιας παρέας με κορυφαίο τον Πλατόνωφ, έναν ταλαντούχο, γοητευτικό δάσκαλο, που καταστρέφεται και καταστρέφει. Στοιχειό της σκοτεινής νύχτας, της ταραγμένης εποχής του. *Παίζουν: Νίκη Βακάλη, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Στέλιος Θεοδώρου, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου κ.α.
Παραστάσεις από 16 Οκτωβρίου 2023. Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη στις 21.00. 
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com.
Νέο Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ.: 210 325 5444.

σάμερταϊμ, από τη bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Η bijoux de kant παρουσιάζει, από τις 16 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Μπέλλος, το έργο του Άκη Δήμου «σάμερταϊμ». Ένας νεαρός ξεναγός που σε μια άλλη ζωή ίσως να ήταν ο Διόνυσος. Μια ραδιοφωνική παραγωγός επαρχιακού σταθμού που παλιά μπορεί και να τη λέγανε Μυρρίνη. Μια παράξενη συνάντηση στο έλεος ενός μόνιμου, ανυποχώρητου καλοκαιριού στα ερείπια ενός αρχαιολογικού χώρου κάτω από έναν φαρμακερό ήλιο. Εκείνος περιμένει να χειμωνιάσει για να δροσιστεί. Εκείνη  αδημονεί να ‘ρθει ο Νοέμβριος για να ζήσει τον έρωτα της ζωής της κάτω από τη βροχή. Όσο το φθινόπωρο γίνεται αφήγηση και το καλοκαίρι ανεβάζει σφυγμούς, η επιστροφή της παλιάς διαδοχής των εποχών όπως την ξέραμε γίνεται η καινούργια ουτοπία. *Παίζουν: Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Τσουμαράκης.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 9889.

Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Νέο Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, το αριστούργημα  του Τένεσι Ουίλιαμς «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι». Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ (Φιλαρέτη Κομνηνού) λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί. Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Αναστασία Παντούση) που επωμίστηκε τον ρόλο που κατείχε εκείνη μονοπωλιακά ως τότε. Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι όμως ο Σεμπάστιαν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει και προσπαθεί να πείσει/δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κιούκροβιτς (Δημήτρης Τσίκλης) να την χαρακτηρίσει φρενοβλαβή και να της κάνει λοβοτομή.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:30.
Εισιτήρια: 16€. Προπώληση: more.com
Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο.

Κάποιος να με Προσέχει, του Frank McGuinness στο Θέατρο Βεάκη

Tο «Κάποιος να με προσέχει» του Frank McGuinness σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά, σε νέο χώρο, στο θέατρο Βεάκη από τις 16 Οκτωβρίου. Το έργο στρέφεται γύρω από τους τρεις Δυτικούς ομήρους που είναι έγκλειστοι σ’ ένα κελί στο Λίβανο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους. Η προσπάθειά τους ν’ αντιμετωπίσουν τις κακουχίες και τη μόνιμη αγωνία του θανάτου εκδηλώνεται με δαιμονικό χιούμορ ή «παιχνίδια» διαφυγής. Μέσα από συγκρούσεις ή συναισθηματικές εξάρσεις, οι τρεις τους, θα δεθούν με ισχυρότερα δεσμά και από τις αλυσίδες που τους κρατούν. *Παίζουν: Αντίνοος Αλμπάνης, Σωτήρης Σκάντζικας, Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.
Εισιτήρια: 15€-20€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα. Τηλ: 21 0522 3522.

Τάο, του Γιώργου Καφετζόπουλου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Επί Κολωνώ

Η παράσταση του σύγχρονου και ανέκδοτου θεατρικού έργου του Γιώργου Καφετζόπουλου, «Τάο», επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό «βασίλειο» της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που «ανέβηκε σαν το φίδι» και πια «τρέχει» την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα. *Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Καφετζόπουλος.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023.  Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00 & Κυριακή στις 21:15.
Εισιτήρια: Καθημερινές: 18€ (Κανονικό), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων, 65+), Κυριακή: 20€ (Κανονικό), 17€ (65+), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων). Προπώληση: more.com.
Επί Κολωνώ (Κεντρική Σκηνή), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα.

Moral Rules, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Vault Theater Plus

Moral Rules σε απόδοση και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά από 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Vault Theater Plus. Μία ιστορία ενηλικίωσης ή ένα παιχνίδι αποπλάνησης και παραπλάνησης; Στο τέλος ο καθένας θα έχει το ρόλο με μοναδικό κανόνα πως η ζωή είναι για τους ζωντανούς. Ο Μιχάλης και ο Αντρέας, δύο έφηβοι που αναζητούν την αγάπη και την αποδοχή σε μια περιπέτεια ανακάλυψης της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Όσο οι κανόνες ηθικής προκαλούν τη σκέψη τους και θέτουν ερωτήματα από τους ίδιους αλλά και από τους φίλους τους, ένα παιχνίδι παραπλάνησης και αποπλάνησης θα έχει ολέθριες συνέπειες για τα δύο αυτά αγόρια. Ο νικητής του παιχνιδιού θα είναι αυτός που θα αντέξει το χειμώνα, για να ξανασυναντήσει την άνοιξη. *Παίζουν: Κωσταντίνος Μητράκας, Δημήτρης Νάστος, Βαγγέλης Ξημεράκης και Ειρήνη Στεριανού.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023.  Δευτέρα και Τρίτη 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 ευρώ Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ Ατέλειες: 8 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Vault Theater Plus, Μελενίκου 26 Βοτανικός, πλησίον Σταθμού Μετρό Κεραμεικός.

Απόγνωση, του Περικλή Μοσχολιδάκη για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη

Από την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη, θα παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η παράσταση «Απόγνωση» σε σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη. Πέντε μονόλογοι εμπνευσμένοι από την αποτρόπαια, σκληρή καθημερινότητα της Βίας και της Γυναικοκτονίας στηριγμένη στο ύφος του ποιητικού ρεαλισμού. *Παίζουν: Φωτεινή Βακάκη, Ιωάννα Νικολάου, Κατερίνα Στρατή, Χριστίνα Αναστασιάδου Φωνή: Περικλής Μοσχολιδάκης.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 ευρώ Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 10 ευρώ, Ατέλεια: 5 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη,  Αλκμήνης 8-12, Αθήνα, τηλ. 2103428650 – [email protected] (στάση μετρό: Κεραμεικός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBerlin Alexanderplatz, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων12.09.2018

Ένα έργο Τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μια περιπέτεια του μυαλού: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το project #23 #24 Αποφθέγματα συνεχίζεται με τη δεύτερη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τα λόγια του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιο Ιονέσκο, ενός από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου, «Ένα έργο Τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μια περιπέτεια του μυαλού».Εγκαίνια: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου | 5 – 9μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 16 – 28 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ. | Σάββατο: 12 – 4 μ.μ. (Σάββατο 28 Οκτωβρίου: 2 – 6μ.μ. )
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα. (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κακλέας: Ο καλλιτέχνης υπηρετεί μια ουτοπία. Μόνο με αυτή την έννοια, ευσταθεί ο ισχυρισμός του «είμαι Αριστερός»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b