MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 12 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Berlin Alexanderplatz, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και ο Στάθης Λιβαθινός συνεχίζουν τη συνεργασία τους παρουσιάζοντας το επιτυχημένο «Berlin Alexanderplatz» για δεύτερη σεζόν. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν. Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς. Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού αναδεικνύει την εποποιία ενός μικρού ανθρώπου στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου. *Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023. Τετάρτη: 19.00. Πέμπτη – Παρασκευή: 20.30. Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 19.00.
Εισιτήρια: Τετάρτη: Γενική είσοδος 15. Πέμπτη-Κυριακή: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη. Τηλ: 2108217877

170 τετραγωνικά (Moonwalk), του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια

Τα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», η παράσταση – φαινόμενο, συνεχίζεται, στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, για 5η χρονιά, από 14 Οκτωβρίου. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους. *Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου, Γιωργής Τσουρής.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023.  Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 21:15.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα. Τηλ: 21 0721 0045.

Η Ζωή μου στην Τέχνη, του Andrew Cowie στο Θέατρο Nous

Το έργο «Η Ζωή μου στην Τέχνη» του Andrew Cowie σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Μακρή ανεβαίνει στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Nous από 14 Οκτωβρίου. Ο Φίλιππος, ένας σκηνοθέτης που επιθυμεί να ανεβάσει τον «Δον Ζουάν», είναι ερωτευμένος κρυφά με τον πρωταγωνιστή του, τον Στάθη, ο οποίος είναι και αυτός ερωτευμένος αλλά με τη συμπρωταγωνίστρια του την Αλίκη που όμως εκείνη είναι «ερωτευμένη» με την Τέχνη. *Παίζουν: Ραφαήλ Καρυωτάκης, Ζωή Κουσάνα, Μιχαήλ Κρητικός.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023. Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
Εισιτήρια: 15ευρώ γενική είσοδος 12ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65). Προπώληση: ticketmaster.gr
Theatre Nous-Creative space, Τροίας 34, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0823 7333.

Η Σάντρα στο Φως, του Άκη Δήμου στο θέατρο Φούρνος

Η Χρύσα Καψούλη σκηνοθετεί το θεατρικό έργο «Η Σάντρα στο Φως» του Άκη Δήμου, μια συνεργασία του θεάτρου «Κύκλος» με το θέατρο «Φούρνος». Το έργο «Η Σάντρα στο Φώς» δεν μιλάει μόνο για την ιστορία της Σάντρας. Η ίδια η Σάντρα μιλάει εξ ονόματος όλων των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί, είτε λεκτικά είτε σωματικά, από το τότε έως το τώρα. Ακούγοντας την ιστορία της Σάντρας, είναι σαν να απαριθμεί η ίδια τους αμέτρητους βιασμούς, τις αμέτρητες κακοποιήσεις και γυναικοκτονίες που έχουν έρθει στο φως ή συνεχίζουν να συμβαίνουν σιωπηλά, καθημερινά, μακριά μας αλλά και δίπλα μας. *Παίζουν: Κατερίνα Τσολίγκα.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανέργων, πολυτέκτων, ΑμεΑ, 65+). Προπώληση: more.com.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, τηλ: 21 0646 0748.

Θα σε δω στον παράδεισο, του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Αλκμήνη

Το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον, «Rose’s dilemma», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Αλκμήνη, από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, σε μετάφραση – απόδοση της Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, με τον τίτλο «Θα σε δω στον παράδεισο». Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να μένει προσκολλημένος σε έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του… να μιλάει μαζί του… να τον συμβουλεύεται… να κάνει έρωτα μαζί του… και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρου. Η πρωταγωνίστρια του έργου μας, Ρόουζ, ζει αυτήν ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουάλς, πέθανε από ανακοπή… την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο. Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ρόουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη – φύλακα άγγελού της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο. *Παίζουν: Άννα Αδριανού, Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα, Νίκος Καραγιαννίδης.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023. Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. ). Προπώληση: more.com.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBerlin Alexanderplatz, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων12.09.2018

Η Αλέκα Κανελλίδου στο Ηρώδειο

Η Αλέκα Κανελλίδου έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 14 Οκτωβρίου για μια μοναδική συναυλία. Με τα τραγούδια της πλούσιας διαδρομής της, τη βαθιά αισθαντική φωνή και το τζαζ ηχόχρωμα της, έρχεται για να μας ταξιδέψει σε μια μαγική βραδιά γεμάτη από ερωτικά τραγούδια που έχουν στιγματίσει την πορεία της. Η ερμηνεύτρια θα μοιραστεί μαζί μας αγαπημένες ερμηνείες με 12μελή ορχήστρα και το Dimitris Kalantzis Quartet. Στη συναυλία θα συμμετέχει ως guest και ο Γιάννης Κότσιρας.
Σάββατο 14/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Σταυρό του Νότου

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκηςστην έναρξη της χειμερινής του περιοδείας, εμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για τρεις παραστάσεις, τα Σάββατα 14,21 και 28 Οκτωβρίου. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανταμώνει ξανά με το κοινό του, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια κυρίως από το προσωπικό του ρεπερτόριο. Έχοντας 40 χρόνια δισκογραφικής πορείας, έχει αφήσει έντονο το στίγμα του, παραμένοντας ένας από τους πιο ευαίσθητους μουσικούς δημιουργούς της γενιάς του.
Σάββατο Σάββατα 14,21 και 28 Οκτωβρίου. 22:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 13€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975.

Naxatras και The Steams στο Gagarin 205

Οι Naxatras έρχονται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στη σκηνή του Gagarin 205, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μαζί με τους The Steams. Με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ “IV” που κυκλοφόρησε το 2022, το  ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, περιόδευσε σε περισσότερες από 20 χώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Λίγο πριν ξαναμπούν στο στούντιο για να δουλέψουν πάνω σε νέες συνθέσεις, οι Naxatras ξεκινούν το νέο σκέλος της περιοδείας τους από την Αθήνα.
Σάββατο 14/10, 20:30
Εισιτήρια: Προπώληση 13€ , Ταμείο 15€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205, Λιοσίων 205. Τηλέφωνο: 21 1411 2500.

Ο Κώστας Χατζής στο Ηρώδειο

Ο Κώστας Χατζής, με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του μάς έχει ταξιδέψει σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει». Γεμάτη από τραγούδια θα είναι και αυτή η μοναδική βραδιά που θα μας χαρίσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 15 Οκτωβρίου 2023. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Μαζί του οι: Ελπίδα, Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Κότσιρας, Δανιέλα Χατζη και άλλοι Special Guests.
Κυριακή 15/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 55€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Ο Trentemøller έρχεται τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

O λατρεμένος του ελληνικού κοινού Trentemøller, ένα από τα σημαντικοτερα κεφάλαια της ποιοτικής ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μουσικής των τελευταίων είκοσι ετών, θα βρεθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο για δύο μοναδικά live shows, μαζί με τη μπάντα του, τo Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Principal στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Gagarin στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που να μπορούν να γράφουν εκπληκτικά τραγούδια όπως τα “Moan”, “Miss You”, “Take Me To Into Your Skin”, “The Very Last Resort” ή να κάνουν ένα remix όπως αυτό στο “What Else Is There” των Royksopp.
Κυριακή 15/10, 20:30
Εισιτήρια: Από 31€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα 104 45 Τηλέφωνο: 21 1411 2500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κακλέας: Ο καλλιτέχνης υπηρετεί μια ουτοπία. Μόνο με αυτή την έννοια, ευσταθεί ο ισχυρισμός του «είμαι Αριστερός»12.09.2018

Με τα Μάτια Ανοιχτά: Το 8ο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Προβολές ντοκιμαντέρ παλαιότερων και νέων δημιουργών, masterclasses, εργαστήρια, Q&A με τους συντελεστές και ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Λάκη Παπαστάθη περιλαμβάνει η 8η διοργάνωση του «Με τα Μάτια Ανοιχτά», στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος,  από τις 12-15 Οκτωβρίου. Ενδεικτικά: Σάββατο 14 Οκτωβρίου: 19:30 Honeyland / 90΄/ Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov: Στη πολυβραβευμενη ταινία απο τη Βόρειο Μακεδονία , με 2 υποψηφιότητες για OSCAR και 3 βραβεία στο Φεστιβάλ του  Sundance, στρέφεται  για φέτος η ματιά της ΕΕΝ σε μια ξένη κινηματογραφία. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει Masterclass από τον σκηνοθέτη  Ljubomir Stefanov 60΄ ( Σύνδεση με ZOOM).
12-15 Οκτωβρίου 2023. Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ
Ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος , Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου,Στάση Μετρό Κεραμεικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓελώντας στο Αφγανιστάν: Το ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου για τον Αφγανό «Τσάρλι Τσάπλιν» στην Ταινιοθήκη12.09.2018

Μυστήριο 34: Τα πολλά “Πρόσωπα” της Ελευσίνας μέσα από πολυμεσική έκθεση

Από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 34 Πρόσωπα. Πορτραίτα Ταυτότητας, Παρόδου και Μετάβασης, μία φωτογραφική και πολυμεσική έκθεση της διάσημης Αμερικανίδας φωτογράφου Lina Bertucci που αποτυπώνει παραστατικά τις διαφορετικές, ποικιλόμορφες κοινότητες της Ελευσίνας.
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Οκτωβρίου έως 26 Νοεμβρίου 2023
Ωράριο: Τετάρτη έως Κυριακή, 12.00 – 21.00.
Είσοδος Ελεύθερη
Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, Νικολαϊδου 39 και Λάσκου. Τηλ: 2105537100.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b