MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Monopoli Team

Θεατρική Παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» στο Teras Athens

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει σε avant premiere στο Tέρας την παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα», του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου. Σ’ ένα ζαχαροπλαστείο. Σε απροσδιόριστο χρόνο. Στην Αθήνα. Δυο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Παραμένουν καθισμένοι εκεί, πολλές φορές σκέφτονται να φύγουν πριν έρθουν οι πάστες τους. Ίσως σ’ αυτή τη σκέψη συμφωνήσουν σε κάτι. Θα προλάβουν όμως να αποφασίσουν; «Πώς θα ήταν, άμα δε φεύγαμε ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο;»
11/10, 21:00
Teras Athens, Θεοδωρίτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, Αθήνα

Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Θέατρο Αττικού Άλσους “Κατίνα Παξινού”

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμφανίζονται στο Θέατρο Αττικού Άλσους “Κατίνα Παξινού”. Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες “αναγνώσεις” της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico. Τραγούδια από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα υφαίνουν ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί, μία γοητευτική μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη θάλασσα των πολιτισμών. Βασισμένοι στην παράδοση κυρίως της Μεσογείου, η Σαβίνα Γιαννάτου και το μουσικό σύνολο Primavera en Salonico καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ήχου, μέσα από το συνδυασμό της Ανατολής και της Δύσης, του σύγχρονου και του παραδοσιακού καθώς και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Ερμηνεύοντας σε διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους η Σαβίνα Γιαννάτου χρησιμοποιεί τη σπάνια φωνή της ως ένα επιπλέον όργανο, δίνοντας έμφαση στην έκφραση της “μουσικής” του κάθε γλωσσικού ιδιώματος. Απαραίτητη η κράτηση δελτιών.
11/10, 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους “”Κατίνα Παξινού”

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου στη Βουλή των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης “Σήκω ψυχή μου”!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22. Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης θα μιλήσουν: ο Διονύσης Σαββόπουλος για τη Δόμνα Σαμίου και την παρουσία της στο “Ροντέο” και στο “Κύτταρο”, ο Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος θα αναφερθεί στη ζωή και θα αναλύσει διεξοδικά το έργο της Δόμνας Σαμίου, και ο Θάνος Τσακνάκης για την κεφαλαιώδους σημασίας συνεισφορά της Δόμνας Σαμίου στην ελληνική παράδοση. Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα από τη Χορωδία Δόμνα Σαμίου, σε διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας της Κατερίνας Παπαδοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Σωκράτης Σινόπουλος.
11/10, 19:00
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων – Αίθουσα της Γερουσίας

Παρουσίαση βιβλίου ”Στα χρόνια του Χρήστου Λαμπράκη” στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Οι εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Κόλλια “Στα χρόνια του Χρήστου Λαμπράκη”. Μαρτυρίες και Αφηγήσεις για τον δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη 1957 – 2017. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Γιάννης Καρτάλης, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Άννυ Ποδηματά και η συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχαηλίδης.
11/10, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

 Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b