MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μάικλ Γκάμπον: Η τεράστια πορεία του «Ντάμπλντορ» που δεν είχε δει «Χάρι Πότερ»

Η εντυπωσιακή πορεία του Μάικλ Γκάμπον, ή αλλιώς του «Άλμπους Ντάμπλντορ» των ταινιών «Χάρι Πότερ» σε θέατρο και οθόνη.

Monopoli Team

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον, ο οποίος μπορεί να έγινε γνωστός παγκοσμίως ως «Άλμπους Ντάμπλντορ» από τη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ», όμως, ο ίδιος είχε μια καριέρα έξι δεκαετιών, η οποία ξεκίνησε το μακρινό 1962.

Ο Μάικλ Γκάμπον γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στις 19 Οκτωβρίου του 1940, ενώ η οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο όταν εκείνος ήταν σε ηλικία έξι ετών. Μάλιστα, ο πατέρας του φρόντισε ο μικρός Μάικλ να πάρει τη βρετανική υπηκοότητα, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει πολλά χρόνια αργότερα τον τίτλο του Sir.

Σε ηλικία 15 ετών ο Μάικλ Γκάμπον άφησε το σχολείο και έγινε διπλωματούχος μηχανικός, ενώ ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι το 1962 στην παράσταση «Οθέλλος» σε θέατρο του Δουβλίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ37 λεπτά Wes Anderson: Είδαμε την “Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ”12.09.2018

Την επόμενη χρονιά κατά τη διάρκεια των οντισιόν για το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου τον πρόσεξε ο Λόρενς Ολίβιε και κέρδισε έναν ρόλο στον «Άμλετ», τον οποίο σκηνοθετούσε ο Ολίβιε και έπαιζε ο Πήτερ Ο’ Τουλ. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Γκάμπον έμεινε στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, παίζοντας μικρούς ρόλους σε διάφορες παραστάσεις.

Στη συνέχεια έφυγε, συνεχίζοντας, όμως, να έχει διαρκή παρουσία στο θέατρο παίζοντας πλέον τους μεγάλους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου. Επέστρεψε το 1974 και παρέμεινε στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, οι οποίοι τον αποθέωναν. Μάλιστα, τον είχαν αποκαλέσει «The Great Gambon».

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το έκανε το 1965 στο πλευρό του Λόρενς Ολίβιε στον «Οθέλλο» και ακολούθησαν και άλλες ταινίες, ενώ το 1970 του ζητήθηκε από τον παραγωγό του Τζέιμς Μποντ να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο.

Μπορεί οι εμφανίσεις του στον κινηματογράφο να ήταν αραιές, όμως ο Μάικλ Γκάμπον είχε σταθερή παρουσία στο θέατρο, ενώ πολλές ήταν οι εμφανίσεις του και στην τηλεόραση με πιο χαρακτηριστικό τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «The Singing Detective» του BBC1 το 1986 που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHarry Potter: Έφυγε από τη ζωή ο Dumbledore, Michael Gambon12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b