MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Στη σκιά: Η γυναικεία συμβολή στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα σε μια νέα έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων, παρουσιάζει, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), μια μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση αφιερωμένη στις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες. Η έκθεση «Στη σκιά» εξετάζει τη γυναικεία συμβολή στην τέχνη του 20ού αιώνα. Περιλαμβάνει έργα από συνολικά 120 ζωγράφους και γλύπτριες γεννημένες μεταξύ 1871 και 1941, από τη Θάλεια Φλωρά-Καραβία έως την Όπυ Ζούνη. Όλα τα έργα ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ και η Κάλλη Πετροχείλου, Εικαστικός, Έφορος της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του συντηρητή έργων τέχνης της Πινακοθήκης Κώστα Νικάκη. Ωράρια Λειρουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 11:00 – 19:00, Κυριακή: 11:00 – 16:00
26/9, 18:00-22:00
Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων (Κτήριο Μεταξουργείου)

Συναυλία “Άκου βρε Στράτο” στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Το Φεστιβάλ Κολωνού συνεχίζει δυναμικα φιλοξενώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ξεχωριστές ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πατέρα τους σε μια βραδιά – αφιέρωμα στον σπουδαίο Στράτο Διονυσίου.
26/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Συναυλία «Οι Μπουάτ της Πλάκας» με τον Γιώργο Γερολυμάτο στο Θέατρο Γκράβας

Το Θέατρο Γκράβας ρίχνει αυλαία στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις που έλαβαν έως τώρα χώρα, με μια συναυλία με τον Γιώργο Γερολυμάτο. Ένα ταξίδι στις πιο αγαπημένες μπουάτ με τραγούδια και ευτράπελα γεγονότα που στιγμάτισαν το μουσικό μας πολιτισμό.
Συμμετέχουν: Πέρσα Σέργη, Δημήτρης Δημόπουλος, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και 5μελής ορχήστρα. Μαέστρος: Δημήτρης Μαργαρίτης. Παρουσιάζει ο Κώστας Παπασπήλιος.
26/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

Έκθεση “Αφατα φορτία” στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σπυριδούλας Πολίτη με τίτλο “άφατα φορτία”. Το έργο της Σπυριδούλας Πολίτη στο μεγαλύτερο μέρος του είναι βιωματικό και βασίζεται σε παλιά προσωπικά αντικείμενα που συγκεντρώνει στο εργαστήριο της, όπως σεντόνια της προίκας της, παπούτσια, φωτογραφίες και παλιά ρούχα, που έχουν κάνει τον κύκλο τους και βρίσκονται σε αχρησία. Στην ενότητα αυτή, πέρα από τα τελάρα, η Σπυριδούλα Πολίτη, παρουσιάζει και μια εγκατάσταση με προσωπικά ρούχα δεμένα, στριμμένα και στριφνά δημιουργώντας μια ακανόνιστη φόρμα, που παραπέμπει στη συγκράτηση της παρόρμησης και στην αιχμαλωσία. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00-20.00, Τετάρτη: 12.00-18.00, Σάββατο: 12.00–15.00
26/9, 19:00 – 22:00
αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» (Βαλαωρίτου 9α, Κολωνάκι, Αθήνα)

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Νίκαια

Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών 51 ξένοι και Έλληνες ποιητές από 13 χώρες ερμηνεύουν τον κόσμο μέσω της ποίησης και διαβάζουν ποιήματά τους σε επτά σημεία των Αθηνών και του Πειραιά.  Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ακούμε γλώσσες πολλών εθνών να αφουγκράζονται τις αγωνίες του πλανήτη μας. Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις. Η πρώτη λαμβάνει χώρα στο Βιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος, στην Πλατεία Καρύτση (20:00), την οποία συντονίζει η Λένα Καλλέργη. Οι ποιητές επί σκηνής: Χρήστος Κολτσίδας, Πίτερ Κόουλ, Δημήτρης Λεοντζάκος, Ναταλίγια Ντόβγοπολ, Φάνης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Χρονίδης. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, στη Νίκαια (20:00), συντονίστρια της οποίας είναι η Ειρήνη Ρηνιώτη. Οι ποιητές επί σκηνής: Χέλεν Άιβορυ, Θάνος Γώγος, Μάιρα Ντεγιάνοβιτς, Θωμάς Τσαλαπάτης, Άνα Μπράρντιτς, Μάρτιν Φιγκούρα.
26/9, 20:00
Bιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος, Πλατεία Καρύτση/Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α, Νίκαια)

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b