MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Ομαδική Έκθεση “Άχρηστο – Χρηστικό” Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης

H Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με θέμα “Άχρηστο – Χρηστικό” διοργανώνεται στο “Καρύδειο” Εκθεσιακό Κέντρο στην Φιλοθέη, με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού – ΟΚΑΠΑ και της ανοιχτής καλλιτεχνικής ομάδας AxionArt. Μια ομάδα καταξιωμένων και νέων εικαστικών ερευνά την αμφίδρομη σχέση μεταξύ Χρηστικού και Άχρηστου επιχειρώντας ν’ αναδείξει δημιουργικές μεταμορφώσεις και ανασυνθέσεις των υλικών αντικειμένων, σε ένα διάλογο μεταξύ τέχνης και λειτουργικού περιβάλλοντος. Με αναφορές στην arte povera και την trash art η καλλιτεχνική παρέμβαση λειτουργεί σαν μια δημιουργική αναζήτηση του καινούριου μέσα από το παλιό σε μια εποχή κοινωνικής αφύπνισης σε σχέση με το περιβάλλον. Ωράρια Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 16:00
23/9,  19:30
Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης, Φιλοθέη

4ο artist meeting: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον αρχαιολογικό χώρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Tο μoment creative διοργανώνει το 4ο artist meeting με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία σε αρχαιολογικούς χώρους. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας θεματικής, που ακολουθεί τη συζήτηση του Ιουνίου για την καλλιτεχνική δημιουργία στο αστικό τοπίο. Στόχος του 4ου artist meeting είναι να εστιάσει σε καλλιτεχνικά και πρακτικά ζητήματα που άπτονται της δημιουργίας καλλιτεχνικών έργων σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι αρχαιολόγοι και ηθοποιοί Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου. Με τη διπλή ιδιότητα τους, ο Ευθύμης και η Ηλέκτρα θα μιλήσουν για την εμπειρία της ανασκαφής ως αφετηρία για μια αλληλεπίδραση με την εκάστοτε τοπική κοινότητα, και για το πώς η διερεύνηση του αρχαιολογικού υλικού μπορεί να αποτελέσει βάση για τη δημιουργία site specific έργων τα οποία εμπλέκουν δραματουργικά το παρόν με το παρελθόν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.
23/9, 17:00-19:30
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Αθήνα

Παράσταση «Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ» της Μαίρης Μιχαλάτου στο Θέατρο Γκράβας

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών παραστάσεων στο θέατρο Γκράβας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση, «Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ», σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου με την Καίτη Ιμπροχώρη στο βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Το εξαιρετικό ερωτικό δράμα, η τρυφερή, ερωτική ιστορία της Κάρεν Στόουν, μιας ηθοποιού στην παρακμή της, που σ’ ένα μαγικό τόπο, σ’ ένα κήπο που περιφέρονται μάγοι, όμορφοι άνθρωποι και μια soprano που τραγουδά άριες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της. Πρωταγωνιστούν: Καίτη Ιμπροχώρη, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Βασίλης Θεοδώρου, Σωτήρης Αντωνίου, Νίκος Χαλατζίδης, Γιώργος Καραντζάς, Κωνσταντίνα Στεφανίδου και Νότα Παρούση. Τραγουδούν η σοπράνο Σοφία Μπεράτη και ο Γιώργος Λιβανός. Χορεύει ο Κωνσταντίνος Μενούνος. Guest star ο Μάγος Luigello.
23/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Δραστηριότητες για παιδιά στο Μουσείο Ακρόπολης

Photo by Athens at a Glance on Unsplash

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την Κυριακή 24/9, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι δωρεάν.Το φετινό θέμα του θεσμού είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα». Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με ένα οικογενειακό πρόγραμμα εναρμονισμένο με το θέμα και τίτλο «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες». Τα παιδιά, με οδηγό το φανταστικό ημερολόγιο της Φειδούς, μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., θα μπορέσουν να προσεγγίσουν με διαφορετική σκοπιά τα εκθέματα του Μουσείου, να ακούσουν ιστορίες από την αρχαιότητα, να εξερευνήσουν μύθων, να γνωρίσουν αρχαίες συνήθειες, ανάγκες και δοξασίες, και να τις συνδέσουν με το σήμερα. Θα τέλος θα συγκεντρώσουν όλα αυτά που θα ήθελαν να μείνουν ανεξίτηλα μέχρι τις επόμενες γενιές στην δική τους “χρονοκάψουλα”. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για παιδιά (6 έως 12 ετών), ενώ για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας. Εγγραφές εδώ.
23, 24/9,  10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.
Μουσείο Ακρόπολης

SNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο στο ΚΠΙΣΝ με θέμα τις “βιώσιμες επιλογές”

SNFCC Green Weekend, photo: Νikos Karanikolas

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το SNFCC Green Weekend, ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον, με ποικίλες δράσεις και κεντρική θεματική τις «Βιώσιμες Επιλογές». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολή ταινίας, έκθεση φωτογραφικών έργων της Ναταλίας Τσουκαλά, εκπαιδευτικά εργαστήρια, Marketplace αφιερωμένο στη «δεύτερη ζωή» των ρούχων, ένα συλλογικό εικαστικό έργο με την επιμέλεια του SOTEUR, περίπτερα ενημέρωσης από οργανισμούς που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, κεντρική ομιλία από τον Sunny Dolat, ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας NEST και ένα πάνελ συζήτησης με διακεκριμένους ομιλητές, το οποίο θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου – συμμετέχουν η αρθρογράφος και περιβαλλοντική ακτιβίστρια Μαρίζα Καρύδη, ο καθηγητής Νίκος Μάντζαρης, συνιδρυτής και αναλυτής πολιτικής του The Green Tank, η επικεφαλής του Γραφείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Eunomia Research & Consulting, Χαρά Ξηρού και ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
23, 24/9, 11:00-20:00
Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ποικίλοι χώροι)

Σταύρος Ξαρχάκος Ζωντανά στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Στο πλευρό του δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα. Ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ. Από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής μας πορείας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος γράφει “μας δείχνουν το δρόμο, είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή και διώχνουν το φόβο. Ο έρωτας είναι επανάσταση και το αιώνιο δισκοπότηρο για τον άνθρωπο είναι η ελευθερία”.
24/9, 20:00
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Συναυλία “Το μπουζούκι στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη” στον Ασύρματο

Ο Θανάσης Βασιλάς, συνεργάτης του Μίκη θεοδωράκη τα τελευταία 18 χρόνια σαν μαέστρος και σολίστ της ορχήστρας του, αναδεικνύει το καθοριστικό ρόλο του μπουζουκιού στα μεγάλα λαϊκά αριστουργήματα του Μίκη, στα οποία πρωταγωνίστησαν με το μπουζούκι τους οι σπουδαίοι Χιώτης, Ζαμπέτας, Καρνέζης, Παπαδόπουλος. Η Πέγκυ Ζήνα με την ερμηνεία μιας τραγουδίστριας της νέας γενιάς ευρείας αποδοχής, σε αριστουργηματικά και απαιτητικά τραγούδια, ύμνους όπως “Δραπετσώνα”, “Βρέχει στη φτωχογειτονιά”, παγκοσμίως γνωστά και ο εξαιρετικός τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος, έχοντας μια επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως και με αξιόλογους συνθέτες και μετά την επιτυχία του τελευταίου προσωπικού του CD “Τα 11 ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη”, συμπληρώνουν αυτό το υπέροχο αφιέρωμα.
24/9, 20:30
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Δάφνη

Παράσταση ”Δωδέκατη Νύχτα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού, παρουσιάζεται η παράσταση “Δωδέκατη Νύχτα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδερφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ.
24/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών: Η ποίηση “βγαίνει” στους δρόμους

Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών 51 ξένοι και Έλληνες ποιητές από 13 χώρες ερμηνεύουν τον κόσμο μέσω της ποίησης και διαβάζουν ποιήματά τους σε επτά σημεία των Αθηνών και του Πειραιά. Η έναρξη θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ακούμε γλώσσες πολλών εθνών να αφουγκράζονται τις αγωνίες του πλανήτη μας. Το γενικό πρόσταγμα έχει ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Θοδωρής Γκόνης. Οι ποιητές επί σκηνής: Tοζάν Αλκάν, Αναστάσης Βιστωνίτης, Ζέφη Δαράκη, Κνουτ Έντεγκορτ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Παντελής Μπουκάλας, Κωνσταντίνος Μπούρας, Κριστίνα Νταμπρόφσκα, Ναταλίγια Ντόβγοπολ, Ρικάρντο Ντουράντι, Τίτος Πατρίκιος, Αλίσια Στόλινς, Σιάμ Σούντχακαρ, Μοσάμπ Αμπού Τόχα, Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου.
24/9, 20:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b