MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050: Το Athens Democracy Forum συζητά για την κλιματική κρίση

Το Athens Democracy Forum πραγματοποιεί μία εκτενή συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών.

Πηγή: NOAA/Unsplash
Monopoli Team

Βασικό πυλώνα του Athens Democracy Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, αποτελεί το καίριο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί η ενότητα «Rethinking Climate: Flight and Fight», η οποία εστιάζει στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη ζωή των ανθρώπων από χώρες και περιοχές, όπου οι υποδομές είναι ελάχιστες ή ακόμα και ανύπαρκτες.

Το 11ο Athens Democracy Forum θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι ομιλητές της εν λόγω ενότητας είναι οι: Fatou Jeng, Ιδρύτρια του «Clean Earth Gambia», Ειδικός σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής, γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Michael P. Nash, Καλλιτέχνης και Σκηνοθέτης και η Biljana Radonjic Ker Lindsay, Associate Director, Access to Skills and Employment, EBRD. Η συζήτηση θα διεξαχθεί υπό τον συντονισμό της Liz Alderman, Επικεφαλής Ανταποκρίτρια για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα, των New York Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλιματική αλλαγή: Δεκαπλάσια η πιθανότητα ακραίων φαινομένων στην Ελλάδα12.09.2018

Πώς οι αναπτυγμένες χώρες θα μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή;

Σύμφωνα με τη World Bank, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής κρίσης. Οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών είναι 4 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Ποια μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επέλαση της κλιματικής κρίσης;

Η συζήτηση, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στις 11:20 π.μ., θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή του κοινού στο οποίο θα συμμετέχουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Περισσότερες πληροφορίες για να παρακολουθήσετε από κοντά τις συζητήσεις του συνεδρίου θα βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUNESCO: Το Ζαγόρι στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς12.09.2018

Σχετικά με το Democracy & Culture Foundation

Το Democracy & Culture Foundation ιδρύθηκε το 2019. Αποστολή του είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσω της ενθάρρυνσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και της βελτίωσης της ποιότητας της διακυβέρνησης. Φιλοδοξεί να καταστεί η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα προαγωγής διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων για ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Οι δύο σημαντικότερες εκδηλώσεις που υλοποιεί κάθε χρόνο, το Athens Democracy Forum —που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους των New York Times —και το Art for Tomorrow, έχουν ως στόχο τη διασύνδεση και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε διακεκριμένες προσωπικότητες και νέες φωνές για την υποστήριξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Το Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί επίσης σειρά πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο με τους εταίρους του, μεταξύ αυτών το Teens for Democracy και το Building Blocks for Democracy.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του φόρουμ, καθώς και να εγγραφείτε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #180: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Hounds of Madness: Μια παράστασης της ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Cine News
Φτηνά Τσιγάρα: Δεκαπενταύγουστος με back-to-back προβολές στον θερινό Άνεσις
Εκδηλώσεις
Είσαι στην Αττική; Δες τι θα κάνεις την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #179: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Ένα αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα στη Μικρή Επίδαυρο – και όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και όσα κάνουμε δωρεάν το ΣΚ
Εικαστικά
Ανάβασις: Μια έκθεση-εγκατάσταση του Νάκη Παναγιωτίδη στο 4ο Φεστιβάλ Χίου
Εκδηλώσεις
Θέατρο ΕΝ-Α: Τρία νεοελληνικά έργα για τη θεατρική περίοδο 2025-26
Εκδηλώσεις
Επί Κολωνώ: Εγκαινιάζει την Παιδική Σκηνή τον Οκτώβριο, με δύο παραστάσεις για παιδιά 2-8 ετών
Εικαστικά
Cycladic Whispers: Η αύρα των Κυκλάδων και του Αιγαίου σε μια έκθεση στη Νάξο