MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

©Kaplanidis
Monopoli Team

1. Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής

Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές, σχεδόν ονειρικές τους παραστάσεις, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν σε περιοδεία στην Αττική τη νέα τους παράσταση «Βατράχια» του Αριστοφάνη. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

Υπόθεση: Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας. Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας με οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.
Δευτέρα 18/9 στις 21:00
20€
Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βατράχια» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

2. Οιδίπους Τύραννος, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου φέτος και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τώρα την πορεία του στην Αττική. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Σίμο Κακάλα, ενώ πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στον ρόλο της Ιοκάστης.

Υπόθεση: Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.
Δευτέρα 18/9 στις 21:00
17-22€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

3. Ο Goran Bregovic στο Θέατρο Άλσος

Ο διάσημος συνθέτης Goran Bregovic με την εκρηκτική του παρουσία επί σκηνής, τους ξεσηκωτικούς βαλκανικούς ρυθμούς και με όλες τις τεράστιες επιτυχίες του έρχεται για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Άλσος. Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο Goran Bregović αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο συνθέτης, μουσικός, στιχουργός, ενορχηστρωτής και παραγωγός με μεγάλη επιρροή, που σημάδεψε τη μουσική σκηνή των Βαλκανίων στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.
Δευτέρα 18/9 στις 20:30
25-80€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

4. Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Πέτρας

Ο Γιάννης Πάριος, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση απόψε στο Θέατρο Πέτρας. Μαζί του το κοινό θα ταξιδέψει, θα ερωτευτεί, θα ονειρευτεί, θα
νοσταλγήσει και θα τραγουδήσει τις μεγαλύτερες παλιές και νέες του επιτυχίες χαρίζοντας αμέτρητες συγκινήσεις σε μια μόνο βραδιά.
Δευτέρα 18/9 στις 21:00
20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

5. Ομαδική έκθεση “to be continued” στην Artevisione Gallery

45 σύγχρονοι εικαστικοί, με αφορμή την καταληκτική σκηνή του “Gone with the wind”, εγκαινιάζουν την καλλιτεχνική περίοδο στην Artevisione, με μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στη δημιουργική αφύπνιση, τις χαρές της καθημερινότητας, την ελπίδα και την αισιοδοξία.
Δευτέρα και Τετάρτη 12:00 – 16:00, Τρίτη και Πέμπτη 16:00 – 20:30, Παρασκευή 16:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Artevisione Gallery, Πηλίου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b