MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Martin Scorsese: Γιατί έγραψε από την αρχή το σενάριο της νέας του ταινίας;

Ο Martin Scorsese αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε, μαζί με τους συνεργάτες του, σε εκτεταμένες αλλαγές πάνω στο αρχικό σενάριο της επικείμενης, νέας ταινίας του «Killers of the Flower Moon».

Martin Scorsese: Γιατί ξαναγράφτηκε από την αρχή το σενάριο της νέας του ταινίας;
Monopoli Team

Ο Martin Scorsese είναι το πρόσωπο στο νέο εξώφυλλο του περιοδικού Time ενόψει της κυκλοφορίας του «Killers of the Flower Moon». Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις εκτεταμένες αλλαγές που έγιναν στο αρχικό σενάριο της επικείμενης, νέας ταινίας του.

Το φιλμ βασίζεται στο μη μυθοπλαστικό βιβλίο του David Grann, «Killers of the Flower Moon: An American Crime and the Birth of the FBI», σχετικά με την έρευνα, από το FBI, μιας σειράς δολοφονιών που συνέβησαν, στο Έθνος Osage, τη δεκαετία του 1920.  Αρχικά, ο Scorsese και ο συν-σεναριογράφος Eric Roth εστίασαν την κινηματογραφική τους μεταφορά γύρω από αυτή την αφήγηση, με τον Leonardo DiCaprio να υποδύεται τον επικεφαλής ερευνητή του FBI, Τομ Γουάιτ.

«Από ένα σημείο και μετά, συνειδητοποίησα ότι έκανα μια ταινία για τους λευκούς», δήλωσε ο Scorsese στο Time, «Που σημαίνει την προσέγγισα από έξω προς τα μέσα, κάτι που με προβλημάτισε».

Μάρτιν Σκορσέζε

Μάρτιν Σκορσέζε

Οι μεγάλες αλλαγές

Scorsese και Roth αποφάσισαν να αναθεωρήσουν ολόκληρο το σενάριο και να αλλάξουν την οπτική γωνία της ταινίας. Ο DiCaprio θα άλλαζε ρόλο για να υποδυθεί, εν τέλει, τον ηθικά “αμφίσημο” Ernest Burkhart, έναν βετεράνο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που μπλέκεται στο σχέδιο του θείου του να κλέψει πλούτη από το Έθνος Osage. Το νέο σενάριο του «Killers of the Flower Moon» επικεντρώνεται στον Ernest και στο γάμο του με μια γυναίκα Osage, τη Mollie (Lily Gladstone), ο οποίος περιπλέκεται εν μέσω των δολοφονιών και της άφιξης του FBI για έρευνα. Ο Jesse Plemons ανέλαβε τον ρόλο του Τομ Γουάιτ, που μετατράπηκε σε δευτερεύοντα χαρακτήρα.

Η ηθοποιός Lily Gladstone δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό Interview ότι την πρώτη φορά έκανε οντισιόν με σελίδες του αρχικού σεναρίου. Μετά από εκτεταμένες αλλαγές, επέστρεψε για οντισιόν με ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο στα χέρια της.

«Πριν από τις αλλαγές, είχα τρεις σελίδες με κάποιους αρκετά αθυρόστομους διαλόγους», δήλωσε η Gladstone. «Αλλά πάλευα τόσο πολύ με τις σκηνές που όταν 0 COVID διέκοψε τα πάντα, υπέθεσα ότι είχα αποτύχει στην οντισιόν. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, μου ζήτησαν να κάνω Zoom με τον Μάρτιν Σκορτσέζε. Και τότε μου έστειλαν νέες σελίδες. Ξαφνικά ήταν μια σκηνή που είχε ελάχιστους διαλόγους… Και σκέφτηκα: “Ω, φίλε, τώρα μπορώ να τοποθετήσω έναν χαρακτήρα εδώ μέσα. Αυτό είναι καταπληκτικό. Είχα ακούσει ότι οι αναθεωρήσεις έκαναν στροφή 180 μοιρών. Ο Leo υποτίθεται ότι θα έπαιζε τον Tom White, τον χαρακτήρα του Jesse Plemons». 

Martin Scorsese: Γιατί ξαναγράφτηκε από την αρχή το σενάριο της νέας του ταινίας;

«Το επίκεντρο, αρχικά, θα ήταν το FBI, με τη Mollie και τον Ernest να αποτελούν μέρος της δευτερεύουσας ιστορίας, αντί για την κεντρική», δήλωσε η Gladstone. Ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις της, στο Vulture, σχολίασε ότι το νέο σενάριο σήμαινε ένα πράγμα: «Δεν πρόκειται για την ιστορία του “λευκού σωτήρα”».

Ο Scorsese φαίνεται να συμφωνεί μαζί της, καθώς η κινητήριος δύναμη πίσω από τη δημιουργία το νέου σεναρίου για το «Killers of the Flower Moon» ήταν η ανησυχία του ότι η ιστορία αφορούσε μόνο τους λευκούς χαρακτήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρτιν Σκορσέζε: 10 ταινίες του σκηνοθέτη που τελικά δεν έγιναν ποτέ12.09.2018

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Time, ο Martin Scorsese μίλησε για την κατάσταση της κινηματογραφικής κουλτούρας:

«Θα έπρεπε να είναι μία ενιαία κουλτούρα, καταλαβαίνετε; Αλλά αυτή τη στιγμή όλα κατακερματίζονται και διασπώνται κατά κάποιον τρόπο», είπε, υπονοώντας τις πλατφόρμες streaming που αλλάζουν τις συνήθειες των θεατών. Σημείωσε ότι όταν μεγάλωνε «δεν άρεσαν σε όλους τα μιούζικαλ. Δεν άρεσαν σε όλους τα γουέστερν. Δεν άρεσαν σε όλους οι γκανγκστερικές ταινίες ή τα νουάρ. Αλλά εκείνη την εποχή, απλά πηγαίναμε στον κινηματογράφο και αυτό έπαιζε».

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b