MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου: Μια μουσική περιπατητική παράσταση της ομάδας oper(o) στην Ελευσίνα

Μια μουσική περιπατητική παράσταση για την αλλαγή του κόσμου έρχεται στην Ελευσίνα από την ομάδα oper(o), με τη συμμετοχή 26 μουσικών, τραγουδιστών/τριών, χορευτριών και ηθοποιών, προκαλώντας έκρηξη ελευθερίας.

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου: Μια μουσική περιπατητική παράσταση της ομάδας oper(o) στην Ελευσίνα
Monopoli Team

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια παρουσιάζουν το «Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου» της ομάδας oper(o), στις 15 Σεπτεμβρίου, στον Πεζόδρομο Νικολαΐδου. Μια μουσική περιπατητική παράσταση που ονειρεύεται την αλλαγή του κόσμου, με τη συμμετοχή 26 μουσικών, τραγουδιστών/τριών, χορευτριών και ηθοποιών.

Μυστήριο 113 Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου: Μια μουσική περιπατητική παράσταση της ομάδας oper(o) στην Ελευσίνα

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές ξεκινούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, μια μεγάλη γιορτή έρχεται στην πόλη να βροντοφωνάξει τη βαθιά ανάγκη για ελευθερία και αναγέννηση. Μια αλλόκοτη συμμορία καλλιτεχνών, πλάσματα παράξενα, στήνουν μια τελετή, για να αλλάξει ο κόσμος. Ξεκινώντας από την Πλατεία Ηρώων και καταλήγοντας στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου, όπου και θα κορυφωθεί η διαδρομή τους, προκαλούν έκρηξη προσωπική, συναισθηματική και απελπισμένη. Συλλογική και τρομακτική. Απαιτούν, φωνάζουν, φιλιούνται, χορεύουν, ερωτεύονται, χορεύουν ασταμάτητα, διεκδικούν. Απαιτούν. Χτίζουν και γκρεμίζουν. Παρελαύνουν και καλούν τον κόσμο να τους ακολουθήσει. Να γίνει μέρος της γιορτής. Και μαζί, μέρος της αλλαγής.

Το «Μυστήριο 113 Μια Γιορτή Για Την Αλλαγή Του Κόσμου» είναι μια έκρηξη για την αλλαγή, την υπεράσπιση της ποίησης, του έρωτα, της τέχνης. Μια έκρηξη γεμάτη ελευθερία, γεμάτη οξυγόνο.

Λίγα λόγια για την ομάδα oper(o)

Η ομάδα oper(o) δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα από την Εριφίλη Γιαννακοπούλου. Αποτελείται από έναν πυρήνα διακεκριμένων νέων καλλιτεχνών, διαφορετικών ειδικοτήτων (σκηνοθετών/ιδων, εικαστικών, μουσικών συνθετών/τριών, χορογράφων, σχεδιαστών/τριών ήχου). Είναι μια από τις πρώτες ανεξάρτητες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την όπερα και το λυρικό θέατρο. Αναζητώντας μια νέα, σύγχρονη γλώσσα, αντιμετωπίζουν την όπερα ως μια multimedia πλατφόρμα συνύπαρξης όλων των μορφών τέχνης. Στόχος τους, η δημιουργία σύγχρονων παραστάσεων και θεατρικών εμπειριών που επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο της όπερας και της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργαλάκη & Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Μουσική Σύνθεση: Φάνης Ζαχόπουλος – Δημήτρης Τάσαινας
Ηχοληψία: Brian Coon
Κείμενα: Νεφέλη Μαϊστράλη
Χορογραφία – Κίνηση: Κατερίνα Φώτη
Εικαστική Επιμέλεια – Κοστούμια: Κατερίνα Χάρου
Εκτέλεση Παραγωγής: ομάδα oper(o)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Μουσικοί: Κωνσταντίνος Ασλανίδης (τούμπα), Φοίβος Γαλάνης (τρομπέτα), Στέφανος Δάφνης (τρομπέτα), Στέλιος Μίχας-Εγγλέζος (τρομπόνι), Ραφαήλ Μελετέας (κρουστά), Γιάννης Παπαδούλης (κρουστά)

Τραγουδιστές/τριες: Εύα Γαλογγαύρου, Κάλλια Γερακιανάκη, Φανής Ζαχόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Τάσαινας

Χορεύτριες: Ελευθερία Αγαπάκη, Ελίνα Δεμιρτζίογλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα, Στέλλα Παγιάτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 19.15

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Ηρώων (αρχή Πεζόδρομου Νικολαΐδου)
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Διάρκεια: 60 λεπτά

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια

2023eleusis.eu

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b