MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Social Ballroom Festival: Χορευτικό τριήμερο στο ΚΠΙΣΝ

To Social Ballroom Festival, το καθιερωμένο πλέον χορευτικό φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει και φέτος στην Αγορά στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με dancehall, tango και boogie woogie ρυθμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε μια τριήμερη γιορτή. Στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι. Το Social Ballroom Festival πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, το χορευτικό τριήμερο ξεκινά με Dancehall. Από τις 19.30-21.00 θα πραγματοποιηθεί μάθημα χορού με τη Sara Ganem, ενώ το επόμενο δίωρο θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι.
8/9, 19:30
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

”Μήδεια” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη με τους Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Μήδειας και Φάνη Μουρατίδη στο ρόλο του Ιάσονα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Θεόδωρος Κατσαφάδος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λαέρτης Μαλκότσης, Αλμπέρτο Φάις, Αλίκη Αβδελοπούλου, Στέλλα Ράπτη, Έλενα Χατζηαυξέντη, Μυρτώ Παπά Αργυροπούλου, Γωγώ Παπαϊωάννου και Μυρτώ Καστρινάκη Μεϊτάνη.
8/9, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

[relart 1]

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Στο πλαίσιο μιας σειράς πολύ περιορισμένου αριθμού εμφανίσεων, όπου θα θυμηθεί τα πιο ιδιαίτερα πλην όμως σημαντικά τραγούδια της 30χρονης πορείας του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας διεισδύει στις πιο ευαίσθητες και κρυμμένες πλευρές μιας από τις πιο γνωστές μουσικές ιστορίες σε αυτή τη χώρα, σε μια και μόνο παράσταση. Μαζί του μια εξαιρετική παρέα μουσικών με τις δικές τους διαδρομές και ανησυχίες, που θα ξεδιπλωθούν κι αυτές δίνοντας ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο και νέα ακούσματα έκπληξη. Ο Χάρης Μιχαηλίδης από το συγκρότημα της Δραμαμίνης, ο Νίκος Σάλτας που ενορχηστρώνει, ο Άκης Αμπράζης στο μπάσο και ο Αλέκος Κούρτης, που δίνει το ρυθμό σε όλα αυτά.
8/9, 21:00
Παλαιός Σταθμός Τρένου Διονύσου

Έκθεση φωτογραφίας του Alain Schroeder στην Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery ανοίγει τη σεζόν 2023-2024 με την ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτογράφου Alain Schroeder. Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται τέσσερεις ενότητες. Δύο ασπρόμαυρες και δύο έγχρωμες. Ο Alain βρίσκει ενδιαφέρον να φωτογραφίζει τόσο την αστική ζωή και το δυτικό τρόπο ζωής όσο και θέματα που σχετίζονται με την οικολογία αλλά και τον ανθρωπισμό. Σε αυτή την έκθεση υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ένα συνοικιακό café στις Βρυξέλλες και έγχρωμες φωτογραφίες από το Upper East End της Νέας Υόρκης, αλλά και φωτογραφίες από την Ταϊλάνδη μικρών παιδιών που παίρνουν μέρος σε αγώνες Muay Thai, ένα γεγονός που αποτελεί μέρος της παράδοσης και της καθημερινότητάς τους, αλλά και εικόνες που παρουσιάζουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που επιτελείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ιδιαίτερα σε τριτοκοσμικές χώρες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 21:00, ενώ θα είναι διαθέισμη έως και τις 20 Σεπτεμβρίου. Ωράρια: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 17:30 – 21:30, Σάββατο: 12:30 – 14:30
8/9, 21:00
Blank Wall Gallery, Νέγρη Φωκίωνος 55, Αθήνα

Ομαδική έκθεση “Code connects” στο T.A.F./ the art foundation

Το T.A.F./ the art foundation εγκαινιάζει στον εκθεσιακό του χώρο το project Code Connects, με συμμετέχοντες τους εικαστικούς Θεοδώρα Κανέλλη, Ρατίν Κάντζι, Αλεξάνδρα Νιάκα, Γιώργο Πολίτη και Σύνη Βυζοβίτου.  Οι καλλιτέχνες πραγματεύονται μία παγκόσμια κουλτούρα που χρησιμοποιεί τα γράμματα σαν ένα αστικό, οπτικό πάζλ από κώδικες, που ενώνουν διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και πολιτικές. Τα σύμβολα και η γραφή στα έργα τους δημιουργούν μια πλατφόρμα για την ελευθερία, την ειρήνη και την ενότητα.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 19:00. Καθημερινά ωράρια λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή: 15:00 – 23:00.
8/9, 19:00
T.A.F./ the art foundation, Νορμάνου 5, Αθήνα

Ρόδος

Συναυλία της “Vienna Chamber Orchestra” στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου- των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την Ουνέσκο ως τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.H κορυφαία ορχήστρα “Vienna Chamber Orchestra” θα δώσει το σήμα έναρξης για το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου με μια συναυλία της στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Η ορχήστρα ιδρύθηκε πριν από 75 περίπου χρόνια και είναι μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες δωματίου στον κόσμο. Εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις της στην περίφημη Musikverein, το Theater an der Wien, την Vienna Chamber Opera και το Vienna Konzerthaus έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Αποτελούμενη από διακεκριμένους μουσικούς με σπάνια μουσικά όργανα (Stradivarius και Amati), θα αφιερώσουν στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ ένα πρόγραμμα με άρωμα Βιέννης.
8/9, 21:00
Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών, Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b