MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ

Ορφέας: Η παράσταση του Μεγάρου με τον Rolando Villazón ταξιδεύει στο Φεστιβάλ του Bayreuth

Η όπερα «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου και πρωταγωνιστή τον διάσημο τενόρο Rolando Villazón, ανεβαίνει, για δύο παραστάσεις, στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Bayreuth

Ορφέας: Η παράσταση του Μεγάρου, με τον Rolando Villazón, ταξιδεύει στο Φεστιβάλ του Bayreuth
Monopoli Team

Η παράσταση «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2017), ανεβαίνει για πρώτη φορά την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρώυτ στη Γερμανία, με πρωταγωνιστή τον διάσημο τενόρο, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ «Εβδομάδα Μότσαρτ» Rolando Villazón [Ρολάντο Βιγιασόν].

Ορφέας: Η παράσταση του Μεγάρου, με τον Rolando Villazón, ταξιδεύει στο Φεστιβάλ του Bayreuth

Τον μεξικανό λυρικό τραγουδιστή πλαισιώνει το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, γνωστό για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες και τις βραβευμένες ηχογραφήσεις του που έχουν επαινεθεί από τον διεθνή Τύπο. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (αρχική σύλληψη, μουσική διεύθυνση) και τη σκηνοθεσία, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σύντομα οι πυρετώδεις προετοιμασίες και οι εντατικές δοκιμές, ενόψει της πρεμιέρας του «Ορφέα» στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρώυτ, οι οποίες πραγματοποιούνται στους χώρους του Μεγάρου.

Σε αυτή την τολμηρή προσέγγιση του αριστουργήματος του Μοντεβέρντι από το διακεκριμένο ελληνικό σύνολο, ο συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος αναδεικνύει τη ζοφερή ατμόσφαιρα του Κάτω Κόσμου, επεμβαίνοντας με τις διασκευές και τη ζωντανή ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου καθώς και με την επιμέλεια της μουσικής για το αυθεντικό τέλος της όπερας· ένα τέλος που διασώζεται μόνο ως κείμενο στο λιμπρέτο του Alessandro Striggio [Αλεσσάντρο Στρίτζο] (1607).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΟΑ: Μεγάλα ονόματα και έργα-σταθμοί στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σεζόν 2023/2412.09.2018

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Νίκης Ψυχογιού, και η κινησιολογία της Νάντης Γώγουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σαβίνα Γιαννάτου (Πρωθιέρεια του Διονύσου), Θεοδώρα Μπάκα (H Μουσική), Γιάννης Φίλιας (Βοσκός), Ειρήνη Μπιλίνη (Νύμφη), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Ευρυδίκη), Σοφία Πάτση (Αγγελιαφόρος), Λένια Ζαφειροπούλου (Η Ελπίδα), Μάριος Σαραντίδης (Χάροντας), Μαρία Παλάσκα (Περσεφόνη) και Τίμος Σιρλάντζης (Πλούτωνας).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

Αρχική σύλληψη, μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου
Μεταγραφές, διασκευές, live electronics: Πάνος Ηλιόπουλος
Σκηνικά–κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Κινησιολογία: Νάντη Γώγουλου
Ηχοληψία: Σπύρος Κασίμης
Πρωτότυπος ηχητικός σχεδιασμός: Κατερίνα Βάμβα

 Διανομή

Rolando Villazón – Ορφέας
Θεοδώρα Μπάκα – Η Μουσική
Γιάννης Φίλιας – Βοσκός
Ειρήνη Μπιλίνη – Nύμφη
Μυρσίνη Μαργαρίτη – Ευρυδίκη
Σοφία Πάτση – Αγγελιοφόρος
Λένια Ζαφειροπούλου – Η Ελπίδα
Μάριος Σαραντίδης  – Χάροντας
Μαρία Παλάσκα – Περσεφόνη
Τίμος Σιρλάντζης – Πλούτωνας
Σαβίνα Γιαννάτου  – Πρωθιέρεια του Διονύσου

Πληροφορίες  https://bayreuthbaroque.de

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b