MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Μουσική παράσταση “Elly loves jazz – Vol.2” στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει στο Θέατρο Αττικού Άλσους “Κατίνα Παξινού”. Μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, με βασική ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά και συν-δημιουργούς επί σκηνής τους σπουδαίους μουσικούς που τη συνοδεύουν. Τραγούδια όπως το “Cry me river”, το “The man I love” και το “My funny Valentine” θα συνδυαστούν με αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως το “Fly me to the moon” και το “You don’t know what love is”, αλλά και με κάποια “standards” της Έλλης, όπως το “Ain’t no sunshine” και το “Lonely at the top”. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου.
6/9, 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους

Μελίνα Ασλανίδου Live στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η πίστη της στο καλό ελληνικό τραγούδι και η διάθεσή της να μοιράζεται οδηγεί κι αυτό το καλοκαίρι τη Μελίνα Ασλανίδου στο να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που θα το μοιραστεί με τους φίλους της σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2023, η Μελίνα Ασλανίδου με την μπάντα της έχουν να πουν πολλά και να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις στον κόσμο που την αγαπά και την ακολουθεί. Κι αυτό το καλοκαίρι, η Μελίνα Ασλανίδου, θα αποδείξει ότι οι παρέες όταν είναι αληθινές κάνουν την διαφορά ακόμα και όταν είναι “απλά…μαζί”.
6/9, 20:45
Κηποθέατρο Παπάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Ο Στέφανος Κορκολής Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Ο Στέφανος Κορκολής ξεδιπλώνει τη μουσική διαδρομή του σε μια μοναδική μουσική παράσταση “Μουσικές Ιστορίες” με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Ένα βράδυ καλοκαιρινό, γεμάτο νότες και εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Με τραγούδια γεμάτα ιστορία και ένα πρόγραμμα που αψηφά τη ροή του χρόνου και όλα μοιάζουν να έγιναν σήμερα. Η συναυλία διοργανώνεται στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου 2023.
6/9, 21:00
Παλαιός Σταθμός Τρένου Διονύσου

Pop-up graffiti εκδήλωση στο Σχεδία home

Στον δρόμο, εκεί όπου συναντιέται το φως με το σκοτάδι και η δυσπραγία μετουσιώνεται σε δημιουργία και επανεκκίνηση. Στον δρόμο, εκεί όπου η τέχνη δημιουργείται ελεύθερα και εφήμερα. Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο της Νικίου, μπροστά από το «σχεδία home» μια pop-up graffiti εκδήλωση σε επιμέλεια της ΑΜΚΕ «Art, Graffiti in the City». Στην καταληκτική εκδήλωση του φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες», η εικαστικός και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Κική Παυλικιάνη φτιάχνει, πάνω σε ένα πανί 2 μέτρων, ένα έργο για την «σχεδία»: ένα γιλέκο-σύμβολο της αφθονίας, της αναγέννησης και της ευτοπίας. Μια διαδικασία δημιουργίας όπου όλοι μας θα παρακολουθήσουμε μέσα από τις μπογιές των σπρέι να διαφαίνεται ένα έργο γκράφιτι, που θα δημιουργηθεί στον δρόμο αν και δεν θα έχει τον προσωρινό χαρακτήρα της street art. Παράλληλα, στην εκδήλωση, θα ακουστεί και το τραγούδι «Σχεδία» σε μουσική Χρύσας Κωττάκη και στίχους της Καλλιόπης Κουντούρη που ερμηνεύουν ο Απόστολος Ρίζος και η Χρύσα Κωττάκη. Το τραγούδι γράφτηκε με έμπνευση το περιοδικό κατά την περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, και στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους συντελεστές και να συνομιλήσει μαζί τους.
6/9, 19:00
Σχεδία home, Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα

Ομαδική έκθεση στην P Gallery “Το Ζωικό Βασίλειο στη Γλυπτική”

Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι καλλιτέχνες γοητεύονταν από το ζωικό βασίλειο και έχουν εξερευνήσει τις ποικίλες μορφές και πτυχές στη δουλειά τους. Η P gallery | sculpture ανοίγει τη νέα σεζόν με μια έκθεση για να τιμήσει αυτό το θέμα. Πώς απεικονίζουν οι καλλιτέχνες τα ζώα; Τι υφές χρησιμοποιούν; Κάνουν αφηρημένες μορφές ή επιλέγουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση; Προσπαθούν να συλλάβουν την ουσία των ζώων μέσα από την τέχνη τους ή επικεντρώνονται σε σχήματα και όγκους; Η έκθεση Το Ζωικό Βασίλειο στη Γλυπτική σας προσκαλεί να αναλογιστείτε αυτά τα ερωτήματα. Είναι μια ομαδική έκθεση στην οποία τα κατοικίδια ζώα, άγρια και εξημερωμένα, είναι στο επίκεντρο. Συνδυάζοντας αρμονικά αφηρημένα και ρεαλιστικά στυλ, διερευνά πώς οι γλύπτες παρουσιάζουν τα ζώα στην τέχνη τους. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-19:00, Τετάρτη, Σάββατο 11:00-15:00.
6/9, 11:00-15:00
P Gallery, Κουμπάρη 6, Κολωνάκι

Μεσσηνία

Young Artists: Ομαδική έκθεση σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Navarino Agora

Η Navarino Agora, ο νέος πολυπολιτισμικός χώρος στην Costa Navarino, ανοιχτός σε όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες της Μεσσηνίας, υποδέχεται τον Σεπτέμβριο την έκθεση “Young Artists” σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου, μια γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας θα καλωσορίζει τους επισκέπτες, μέσα από 60 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και φωτογραφίας. Όλα τα έργα είναι δημιουργίες φοιτητών/τριών και αποφοίτων της Σχολής, που επιθυμούν να μοιραστούν την καλλιτεχνική τους έκφραση με το ευρύ κοινό. Τα έργα, αποτέλεσμα διαγωνισμού του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα προς έκθεση και πώληση. Η έκθεση είναι διαθέσιμη καθημερινά, 10:00 – 00:00.
6/9, 10:00 – 00:00
Navarino Agora, Costa Navarino, Μεσσηνία

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b