MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Πάνω από 8 εκατομμύρια πουλήθηκε το πρώην σπίτι του σκηνοθέτη – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Πάνω από τη ζητούμενη τιμή των 8,25 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το σπίτι στο οποίο ο Άλφρεντ Χίτσκοκ έζησε μέχρι το θάνατό του, το 1980. Νέος του ιδιοκτήτης ο Ολλανδός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Reinout Oerlemans, ο οποίος το αγόρασε αντί 8,8 εκατ. δολαρίων.

Monopoli Team

Όταν το 1939 ο Άγγλος σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ μετακόμισε στο Λος Άντζελες με σκοπό να κατακτήσει το Χόλιγουντ (γύρισε την ταινία «Ρεβέκκα» την επόμενη χρονιά, η οποία του χάρισε την πρώτη από τις πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ) το πρώτο ακίνητο στο οποίο έμειναν αυτός, η σύζυγός του, Άλμα, και η κόρη του, Πατ, ήταν ένα ευρύχωρο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη λεωφόρο Wilshire.

Αρκετά χρόνια αργότερα, αφού απέκτησε μια έκταση 200 στρεμμάτων κοντά στην κοιλάδα Scotts στα βουνά Santa Cruz, η οικογένεια αποφάσισε να «ριζώσει» στο Λος Άντζελες με την αγορά μια κατοικίας εμπνευσμένης από την αγγλική επαρχία στη δυτική είσοδο της περίφημης γειτονιάς Bel Air.

Το σπίτι αυτό, στο οποίο ο σκηνοθέτης του «Ψυχώ» έζησε μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 80 ετών το 1980, βγήκε προς πώληση νωρίτερα φέτος για 8,25 εκατ. δολάρια. Ακόμη κι αν το στυλ και η διακόσμησή του δεν συμβαδίζει με τις τρέχουσες τάσεις, το άψογα διατηρημένο σπίτι προσέλκυσε αρκετές προσφορές, κάτι που είχε ως συνέπεια το σπίτι να πουληθεί τελικά πάνω από τη ζητούμενη τιμή, φτάνοντας τα 8,8 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“The Lodger”: Η ταινία του Χίτσκοκ με φόντο την Πανσέληνο και ζωντανή μουσική στο Επιγραφικό Μουσείο12.09.2018

Σύμφωνα με τα φορολογικά αρχεία, αγοραστής φέρεται μια ξένη εταιρική οντότητα που συνδέεται με τον Ολλανδό μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Reinout Oerlemans, ιδρυτή της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Eyeworks.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλφρεντ Χίτσκοκ: Οι ταινίες του «μάστερ του σασπένς» που θα θυμόμαστε για πάντα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b