MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
21
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Πάνω από 8 εκατομμύρια πουλήθηκε το πρώην σπίτι του σκηνοθέτη – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Πάνω από τη ζητούμενη τιμή των 8,25 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το σπίτι στο οποίο ο Άλφρεντ Χίτσκοκ έζησε μέχρι το θάνατό του, το 1980. Νέος του ιδιοκτήτης ο Ολλανδός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Reinout Oerlemans, ο οποίος το αγόρασε αντί 8,8 εκατ. δολαρίων.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Όταν το 1939 ο Άγγλος σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ μετακόμισε στο Λος Άντζελες με σκοπό να κατακτήσει το Χόλιγουντ (γύρισε την ταινία «Ρεβέκκα» την επόμενη χρονιά, η οποία του χάρισε την πρώτη από τις πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ) το πρώτο ακίνητο στο οποίο έμειναν αυτός, η σύζυγός του, Άλμα, και η κόρη του, Πατ, ήταν ένα ευρύχωρο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη λεωφόρο Wilshire.

Αρκετά χρόνια αργότερα, αφού απέκτησε μια έκταση 200 στρεμμάτων κοντά στην κοιλάδα Scotts στα βουνά Santa Cruz, η οικογένεια αποφάσισε να «ριζώσει» στο Λος Άντζελες με την αγορά μια κατοικίας εμπνευσμένης από την αγγλική επαρχία στη δυτική είσοδο της περίφημης γειτονιάς Bel Air.

Το σπίτι αυτό, στο οποίο ο σκηνοθέτης του «Ψυχώ» έζησε μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 80 ετών το 1980, βγήκε προς πώληση νωρίτερα φέτος για 8,25 εκατ. δολάρια. Ακόμη κι αν το στυλ και η διακόσμησή του δεν συμβαδίζει με τις τρέχουσες τάσεις, το άψογα διατηρημένο σπίτι προσέλκυσε αρκετές προσφορές, κάτι που είχε ως συνέπεια το σπίτι να πουληθεί τελικά πάνω από τη ζητούμενη τιμή, φτάνοντας τα 8,8 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“The Lodger”: Η ταινία του Χίτσκοκ με φόντο την Πανσέληνο και ζωντανή μουσική στο Επιγραφικό Μουσείο12.09.2018

Σύμφωνα με τα φορολογικά αρχεία, αγοραστής φέρεται μια ξένη εταιρική οντότητα που συνδέεται με τον Ολλανδό μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Reinout Oerlemans, ιδρυτή της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Eyeworks.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλφρεντ Χίτσκοκ: Οι ταινίες του «μάστερ του σασπένς» που θα θυμόμαστε για πάντα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια
Cine News
Widow’s Bay: Γιατί όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy;
Cine News
Όλιβερ Λάσε: Ο σκηνοθέτης του «Sirât» στο 67ο ΦΚΘ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έρημο
Cine News
Ο Romain Gavras έρχεται στην Στέγη για ένα masterclass πάνω στην επιδραστικότητα της εικόνας
Cine News
Silo (Season 3): Ο μύθος γίνεται αλληγορία εξουσίας, μνήμης και αγάπης
Cine News
WIPE Berlin: Το διεθνές αντισυμβατικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού κινηματογράφου κάνει στάση στην Αθήνα
Cine News
CineFIX: Η χειμερινή έκδοση "βλέπει" ντοκιμαντέρ - Το πρόγραμμα των πρώτων προβολών
Cine News
Emmy 2026: Ποιες σειρές αναδείχθηκαν οι καλύτερες της χρόνιας