MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Γούντι Αλεν θα παρουσιάσει στην Αθήνα τη νέα του ταινία “Γυρίσματα της Τύχης”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Διπλό ραντεβού επιφυλάσσει ο διάσημος σκηνοθέτης με το ελληνικό κοινό. Λίγο πριν βρεθεί στο Ηρώδειο με την μπάντα του, ο Γούντι Άλεν θα παρουσιάσει την νέα του ταινία – την 50η της καριέρας του.

Γούντι Άλεν
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Spentzos Film σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την ταινία “Γυρίσματα της τύχης” (Coup de Chance), παρουσία του Γούντι Άλεν.

Λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της 50ής ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, και λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου με την μπάντα του, ο Γούντι Αλεν, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, θα βρίσκεται στη χώρα μας για να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Την προβολή θα προλογίσει ο ίδιος ο δημιουργός, Γούντι Άλεν.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Spentzos Film.

Λίγα λόγια για την ταινία

Τα “Γυρίσματα της τύχης” μιλάνε για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά…

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης δηλώνει: «Αυτή είναι η πεντηκοστή ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία».

Αν και η φιλμογραφία του Γούντι Αλεν συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη. Αφού γύρισε – εν μέρει –την ταινία Ολοι λένε σ’ αγαπώ στο Παρίσι το 1996 και έκανε τη γαλλική πρωτεύουσα από μόνη της χαρακτήρα στο Μεσάνυχτα στο Παρίσι το 2010, επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός, αυτήν τη φορά για μια ταινία εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεξικό: Ο Γούντι Άλεν μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

«Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά καθώς τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά», λέει ο Αλεν. «Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο πολύ έντονα, και όταν πρότεινα να το κάνω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, απάντησαν με ενθουσιασμό».

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ραντεβού στα θερινά: Οι ταινίες που θα συζητάμε όλο το καλοκαίρι
Cine News
Athens Pride 2026: Trans φροντίδα, street party και David Bowie – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 8-14/6
Cine News
Το Interview With the Vampire επιστρέφει – Τι θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα;
Cine News
Αυτό το ΣΚ στην TV, η περιπέτεια έχει όνομα: Indiana Jones
Cine News
Επί Κολωνώ: Το θερινό σινεμά επιστρέφει στην αυλή με επτά κλασικές ταινίες
Cine News
Μαρζάν Σατραπί: Έφυγε από τη ζωή η Γαλλοϊρανή δημιουργός του «Persepolis»
Cine News
«Δύο μαύρα πουκάμισα»: Μια νέα δραματική σειρά έρχεται στο MEGA
Cine News
The General: Ο Στάθης Άννινος “ζωντανεύει” το αριστούργημα του Buster Keaton στον Κήπο του Μεγάρου
Cine News
Το «Παίζει Ακόμα;» φέρνει στο Disney+ μια τρυφερή ιστορία για τις σχέσεις που δοκιμάζονται
Cine News
Η άνοδος, η δόξα και η πτώση του Euphoria: Πώς φτάσαμε σε αυτό το φινάλε;
Cine News
«Οι Αθώοι»: Στην κορυφή της τηλεθέασης το φινάλε της μεγάλης παραγωγής του MEGA
Cine News
Η τηλεοπτική σεζόν του Ιουνίου είναι πιο ‘hot’ από τον καιρό