MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έξι μήνες από την τραγωδία στα Τέμπη: Είναι τελικά ασφαλές να ταξιδεύουμε με τρένο;

Έξι μήνες συμπληρώνονται σήμερα από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Τι έχει γίνει -και τι όχι- και πόσο ασφαλές είναι να ταξιδεύουμε με τρένο;

Photo by Maxim Melnikov on Unsplash
Photo by Maxim Melnikov on Unsplash
Monopoli Team

Έξι μήνες συμπληρώνονται σήμερα από το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Ήταν η ημέρα που τα Τέμπη θα βάφονταν ξανά με αίμα, αποκαλύπτοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις και τις… παραλείψεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο – Σε ύφεση τα άλλα μέτωπα12.09.2018

Τα Τέμπη των 57 νεκρών και των 85 τραυματιών συνδέθηκαν στο συλλογικό θυμικό με ένα «αίσθημα κακοδαιμονίας» που τυλίγει την κοιλάδα του θεσσαλικού κάμπου, λόγω των πολύνεκρων δυστυχημάτων, που σημειώθηκαν στο παρελθόν στην περιοχή.

Άνοιξαν όμως και μία ευρείας κλίμακας συζήτηση σε επίπεδο Πολιτείας και κοινωνίας για το πώς θα έχουμε ένα ασφαλές τρένο, με βάση τα διεθνή πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πόλη, χωρίς ανάσα12.09.2018

Ήταν βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το εμπορικό τρένο 63503 με δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα συγκρούονται μετωπικά, κοντά στον οικισμό Ευαγγελισμός.

Στις 2:26 το πρωί της Τετάρτη 1 Μαρτίου, τρεις ώρες περίπου αφότου η είδηση για το δυστύχημα έκανε τον γύρο της δημοσιότητας, η Hellenic Train ενημερώνει για πρώτη φορά το επιβατικό κοινό για τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b