MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 23 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Προβολή ταινίας «Ανατομία μιας Πτώσης» στο 13ο Athens Open Air Film Festival

H κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού, το Athens Open Air Film Festival, για 13η χρονιά συνεχίζει με ένα πλούσιο και απολαυστικό πρόγραμμα, σε αγαπημένους και νέους προορισμούς στην πόλη της Αθήνας αλλά και σε πανέμορφα νησιά του Αιγαίου (με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου). Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, φιλοξενεί την ταινία «Ανατομία μιας Πτώσης». Υπόθεση:  Οι γκρίζες ζώνες στη ζωή ενός ζευγαριού κι ενός γάμου έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο αδιάκριτο τρόπο, όταν ο σύζυγος μιας πετυχημένης συγγραφέα βρίσκεται νεκρός έξω από το σπίτι του, θύμα πτώσης που μπορεί να προκάλεσε ο ίδιος, μπορεί όμως και όχι. Ευθύς αμέσως η γερμανικής καταγωγής γυναίκα του, και μητέρα του παιδιού τους, θεωρείται βασική ύποπτη. Και μένει στο δικαστήριο να αποφασίσει για την αθωότητά της ή όχι, για το αν ο άντρας της αυτοκτόνησε ή κάποιος (εκείνη;) τον έσπρωξε στον θάνατό του, για το αν ο ψυχρός και αναπολογητικός χαρακτήρας της συγγραφέα ταιριάζει τελικά γάντι με το προφίλ μιας ψυχρής δολοφόνου.
23/8, 21:00
Cine Αίγλη, Κήπος Ζαππείου Μεγάρου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 23 Αυγούστου12.09.2018

Sunset DJ sets στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, με θέα 360˚από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί, τα grooves και οι μελωδίες ξεκινούν με τη δύση του ήλιου. Πίσω από τα decks στέκονται αγαπημένοι DJs που με τον τρόπο τους επηρέασαν τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας. Την Ττετάρτη 23 Αυγούστου, τη σκυτάλη παίρνει ο Δημήτρης Λιλής. Ο Δημήτρης είναι το πρόσωπο της μουσικής Αθήνας που «δεν κοιμάται ποτέ», συμπληρώνοντας πάνω από 15 χρόνια σε μπάντες (βλέπε Relevant Box) ή σαν DJ σε μερικά από τα πιο χιπ στέκια της πόλης, φέτος τον ακούσαμε στον Κύριο της Μαβίλλης και το Clumsies ενώ έχει συνδέσει τη φήμη του με χορευτικές βραδιές σε στέκια όπως το Poco A Poco, το Κ44, το Salon De Bricolage και τα περίφημα Lilis Bros parties στα 00s.
23/8, 20:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

Προβολή ταινίας “Τα πνεύματα του Ινισέριν” στο 6o Stroggylo Open Air Film Festival

Μετά απο ένα καλοκαίρι γεμάτο αριστουργηματικές ταινίες που μας κράτησαν συντροφιά χάρη στο φεστιβάλ, το 6o Stroggylo Open Air Film Festival ρίχνει αυλαία. Στην τελευταία του μέρα, λοιπόν, παρουσιάζει την ταινία “Τα πνεύματα του Ινισέριν” με τους Μπρένταν Γκλίζον, Κόλιν Φάρελ και ΚέριΚόντον. Υπόθεση: Σε ένα απομονωμένο νησάκι στ’ ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας, την ίδια στιγμή που ο ιρλανδικός Εμφύλιος ακόμα καλά κρατεί στην ενδοχώρα, ο Παντράικ έρχεται σε απόγνωση όταν ο καλύτερός του φίλος αρνείται να τον δει και να του μιλήσει. Προσπαθεί επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος του παραδίδει ένα ανατριχιαστικό τελεσίγραφο. Εννιά Υποψηφιότητες Βραβείων Όσκαρ 2023, 4 βραβεία στις 10 υποψηφιότητες Βραβείων BAFTA.
23/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Θήβα

Παράσταση “NEMESIS” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Η νέα παράσταση NEMESIS, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιώργου Χρηστάκη, ιδρυτή της ομάδας σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co, ερευνά τη σχέση ανάμεσα στο σώμα του ανθρώπου και το περιβάλλον, το οικοσύστημα και την κλιματική αλλαγή, και ξεχωρίζει τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ισορροπία τους ο παράγων άνθρωπος, δηλαδή η ανθρώπινη συμπεριφορά.

Αν αποδοθεί ο ρόλος του οικοσυστήματος – κλιματικής αλλαγής στο ανθρώπινο σώμα, θα παρατηρηθεί ότι ο εκφυλισμός και των δύο κατά βάση οφείλεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικές, οικονομικές, ταξικές, εθνικές, ψυχολογικές παραμέτρους και επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το NEMESIS ερευνά το φάσμα και τις διαδικασίες ανταπόκρισης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής της, σε σχέση με τον άνθρωπο και το σώμα και πιο συγκεκριμένα το ανάπηρο σώμα. Γι’ αυτό και το έργο κάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής πάνω σε αυτό, αλλά και των ανθρώπινων συμπεριφορών πάνω στις δύο αυτές οργανικές έννοιες (σώμα / ανάπηρο σώμα), με συζεύξεις, ταυτίσεις και αλληλεπιδράσεις ανάμεσά τους. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
23/8, 21:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Τετάρτη 23 Αυγούστου12.09.2018

Μυτιλήνη

Παράσταση “Οι μέλισσες” στο Ιερό Μέσσου Μυτιλήνης

Μια αλληγορική και ποιητική περιγραφή της ιδανικής πολιτείας με πρότυπο τον κόσμο των μελισσών. Οι μέλισσες, που κατά την αρχαιότητα συνδέονταν με το θεϊκό στοιχείο (στις μέρες μας είδος υπό εξαφάνιση), περιγράφονται από τον Βιργίλιο ως μια κοινωνία πλήρως αναπτυγμένη, με βασιλεία, πόλη, κατανομή της εργασίας και μια εργασιακή ηθική. Ενδιαφέρονται για τη συνέχιση του είδους τους με έναν μοναδικό τρόπο, που ξεπερνά το ένστικτο της ατομικής τους επιβίωσης. Μέσα από το τέταρτο βιβλίο των Γεωργικών παρακολουθούμε την κοινωνία των μελισσών άλλοτε από μέσα και άλλοτε από τη σκοπιά του μελισσοκόμου. Διαβάζοντας το κείμενο του Βιργιλίου δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε την εγωκεντρική πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού, την αλαζονική και καταστροφική απομάκρυνσή του από τη φύση. Μια «μουσική ανάγνωση» του σπουδαίου αυτού ποιητικού κειμένου. Στις ρίζες του η μουσική υφαίνει έναν ύμνο στη φύση, που αναδεικνύει την πάντοτε επίκαιρη και ζωογόνο αγάπη του ανθρώπου για αυτή. Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στη μετάφραση του Κωνσταντίνου Θεοτόκη (Βεργίλιος, Τα Γεωργικά, εκδ. Δρόμων, Αθήνα 1909). Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
23/8, 19:00
Ιερό Μέσσου Μυτιλήνης

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b