MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε αυτό το Σαββατοκύριακο 19-20/08.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου

1. Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Έφη Μπίρμπα και Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση: «Βατράχια» του Αριστοφάνη. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. *Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής
Σάββατο 19/08, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€
Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 196, Μαραθώνας
Σταθμοί περιοδείας 

2. Τρωάδες, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Ο σκηνοθέτης, βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο «Νέου θεατρικού δημιουργού» για το 2018, υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΚΘΒΕ, μας παρουσιάζει μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου του Ευριπίδη. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο οποίος θα παίζει πιάνο επί σκηνής. Στον ρόλο της Εκάβης η Ρούλα Πατεράκη.
Σάββατο 19/8 στις 21:00
Εισιτήρια: Από 5 – 50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου, Επίδαυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡούλα Πατεράκη: Μπορεί να είμαι κι ένα λάθος του θεάτρου12.09.2018

3. Τι φάση πάλι, ρε;, της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο θερινό Θέατρο Άλσος

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα; Η ολοκαίνουρια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου συνεχίζει τις παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι στο θερινό Θέατρο Άλσος, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και Φωκά Ευαγγελινού.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30
Από 12€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

4. Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα αφιερώνει την προσεχή περιοδική έκθεσή του στον πρωταρχικό ρόλο του πολλαπλού στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Γι’ αυτόν τον σκοπό, συγκεντρώθηκαν περίπου ενενήντα λιθογραφίες, γκραβούρες και κεραμικά από τη Συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή, που φέρουν τις υπογραφές οκτώ κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα: Aristide Maillol (1861-1944), Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), Henri Matisse (1869-1954), Fernand Léger (1881-1955), Pablo Picasso (1881-1973), Georges Braque (1882-1954), Joan Miró (1893-1983) και Balthus (1908-2001). Η συγκεντρωτική παρουσίαση αυτών των έργων μας δίνει την ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία τους μέσα από διαφορετικές προοπτικές.
Τετάρτη-Πέμπτη & Σάββατο-Δευτέρα 10:00-18:00, Παρασκευή 10:00-20:00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

5. «After Dark»: Ατομική έκθεση της Αμαλίας Βεκρή στην γκαλερί The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αμαλίας Βεκρή με τίτλο «After Dark». Τα έργα της Αμαλίας Βεκρή λειτουργούν όπως κάποια περίεργα σκληροπυρηνικά ψυχαναλυτικά πορτρέτα καταστάσεων, όπως τα σκίτσα που μπορεί να ζητήσει ο γνωσιακός συμπεριφοριστής θεραπευτής σου να φτιάξεις αντλώντας από το φαντασιακό σου. Στους πίνακες της Αμαλίας Βεκρή δεν υπάρχει ποτέ κείμενο, ποτέ μια καθαρή αφήγηση όσων διαδραματίζονται. Χρειάζεται κανείς μέχρι και να στενέψει το βλέμμα του για να διακρίνει όσα πραγματικά συμβαίνουν μέσα στις μαγευτικές ασημένιες αναθυμιάσεις του πάθους και της λαγνείας.
Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου, 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 8 Ιουνίου – 31 Aυγούστου 2023
Ωράριο: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00. Σάββατο 11:00 -17:00.
The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3317527. Email: [email protected] | https://thebreedersystem.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε μία μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου εγκαινιάζεται το νέο Θέατρο Λυκαβηττού12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b