MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 17 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Τι φάση πάλι, ρε;, της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο θερινό Θέατρο Άλσος

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα; Η ολοκαίνουρια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου συνεχίζει τις παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι στο θερινό Θέατρο Άλσος, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και Φωκά Ευαγγελινού.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30
Από 12€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Τι Φάση πάλι ρε;” της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Άλσος12.09.2018

2. Η Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη στη Σαλαμίνα

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Πέμπτη 17/8 στις 21:00 *αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Από 17€
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

3. Summertime: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καλοκαιρινή ομαδική έκθεση με τίτλο “Summer in the City”, η οποία περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Σε μια περίοδο ραστώνης, η τέχνη είναι μια από τις ευχάριστες διεξόδους, που μπορεί να απευθυνθεί κανείς, όσο βρίσκεται στην πόλη. Στη νέα ομαδική έκθεση ο θεατής μπορεί να γίνει μέρος ενός ευχάριστου και δημιουργικού ταξιδιού, στο οποίο κυριαρχούν εύθυμα έργα, γεμάτα χρώμα και αισιοδοξία. Αναγνωρίσιμοι ξένοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής συμμετέχουν στην έκθεση με έργα που πρωταγωνιστούν pop μορφές, σούπερ ήρωες, ακόμη και γνωστά εμβληματικά έργα. Το χιούμορ, οι οπτικές ψευδαισθήσεις και το παιχνίδι με την προοπτική κυριαρχούν και μάς καλούν να αναζητήσουμε τη δική μας ερμηνεία. Οι Έλληνες καλλιτέχνες εμπνέονται από το ελληνικό καλοκαίρι, τα μαγευτικά τοπία και τις ηλιόλουστες ημέρες. Θέτοντας ως αφετηρία τη δύναμη της φύσης, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί σε ειδυλλιακά μέρη και να αναπολήσει τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών.
Πέμπτη 17/8, 10:00 – 15:30, 17:30 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b