MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Maestro: Τα παιδιά του Leonard Bernstein υπερασπίζονται τον Bradley Cooper για την μεταμφίεση του

Τα παιδιά του Leonard Bernstein υπερασπίστηκαν την αμφιλεγόμενη “μύτη” του Bradley Cooper στην βιογραφική ταινία του Netflix, Maestro.

Monopoli Team

Τα παιδιά του Leonard Bernstein υπερασπίστηκαν τον Bradley Cooper που χρησιμοποίησε μακιγιάζ για να ενισχύσει την ομοιότητά του με τον εκλιπόντα συνθέτη στην επερχόμενη βιογραφική ταινία του Netflix, Maestro.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ της ταινίας την Τρίτη 15 Αυγούστου, ο Cooper προκάλεσε αντιδράσεις για την προσθετική μύτη που φορούσε για να υποδυθεί τον διάσημο Εβραίο συνθέτη, κάτι που πολλοί εξέλαβαν ως ρατσιστικό στερεότυπο.

Σε δήλωση τους οι Jamie, Alexander και Nina Bernstein την Τετάρτη, ανέφεραν: “Ο Bradley Cooper συμπεριέλαβε και τους τρεις μας σε κάθε βήμα του εκπληκτικού ταξιδιού του όσο γύριζε την ταινία για τον πατέρα μας. Συγκινηθήκαμε βαθιά όταν είδαμε το βάθος της αφοσίωσής του, τον εναγκαλισμό του με τη μουσική του πατέρα μας και την ανοιχτόκαρδη χαρά που έδωσε κατά την εξερεύνησή του. Μας ραγίζει την καρδιά να βλέπουμε οποιεσδήποτε παραποιήσεις ή παρεξηγήσεις των προσπαθειών του”.

“Τυχαίνει να είναι αλήθεια ότι ο Leonard Bernstein είχε μια ωραία, μεγάλη μύτη. Ο Bradley επέλεξε να χρησιμοποιήσει μακιγιάζ για να ενισχύσει την ομοιότητά του, και είμαστε απολύτως εντάξει με αυτό. Είμαστε επίσης σίγουροι ότι και ο μπαμπάς μας θα ήταν εντάξει με αυτό. Οποιαδήποτε έντονα παράπονα γύρω από αυτό το θέμα μας φαίνονται πάνω απ’ όλα ως απαράδεκτες προσπάθειες να μειώσουν ένα πετυχημένο πρόσωπο-μια πρακτική που παρατηρήσαμε πολυ συχνά ότι συνέβαινε και στον πατέρα μας.”

Σε κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτής της ταινίας, μπορούσαμε να νιώσουμε το βαθύ σεβασμό και ναι, την αγάπη που ο Bradley έδειξε στο πρόσωπο του Leonard Bernstein και της συζύγου του, της μητέρας μας Felicia. Νιώθουμε τόσο τυχεροί που είχαμε αυτή την εμπειρία με τον Bradley και ανυπομονούμε να δει ο κόσμος το δημιούργημά του.

Το Maestro, το οποίο περιγράφεται ως “ερωτική επιστολή στη ζωή και την τέχνη“, με συμπαραγωγούς τους μεγάλους παραγωγούς του Χόλιγουντ Martin Scorsese και Steven Spielberg, μιλά για τη σχέση δεκαετιών μεταξύ του Bernstein και της συζύγου του, Felicia Montealegre Bernstein (Carey Mulligan).

Στο teaser, ο Coοper φαίνεται ηλικιωμένος, καθώς απεικονίζει τον συνθέτη σε διάφορες στιγμές της ζωής του. Ο Bernstein πέθανε σε ηλικία 72 ετών το 1990. Η πρώην ηθοποιός του EastEnders Tracy-Ann Oberman, η οποία έχει εβραϊκή καταγωγή, παρομοίασε τον Cooper που εμφανίζεται να έχει “προσθετική μύτη” με τη χρήση του blackface, δηλαδή του μακιγιάζ που χρησιμοποιούν για να προσποιούνται τους μαύρους και που θεωρείται βαθιά ρατσιστικό.

Είπε στους ακολούθους της στο Instagram πως “Ο Cillian (Murphy) μπορούσε να παίξει τον Oppenheimer επειδή μοιάζει με τον Oppenheimer και μπορούσε να πάρει τη δύναμη της ιστορίας του ανθρώπου αυτού και της εβραϊκότητας του μέσα από τη δύναμη της υποκριτικής του, το ίδιο και ο Tom Conti, καθώς ως Einstein δεν χρειάζεται να “φοράει” μύτη. Αν ο Bradley Cooper δεν μπορεί να το κάνει μέσω της δύναμης της υποκριτικής και μόνο, τότε μην τον διαλέξετε – πάρτε έναν Εβραίο ηθοποιό“.

Ο Binyomin Gilbert, εκπρόσωπος της Εκστρατείας κατά του Αντισημιτισμού, δήλωσε: “Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλέον ευαίσθητος στη φυλετική απεικόνιση των χαρακτήρων στην οθόνη και στο ποιοι ηθοποιοί τους υποδύονται. Κάποιοι λογικοί άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν σχετικά με τον βαθμό στον οποίο αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη για τη βιομηχανία της υποκριτικής. Αλλά είναι η πραγματικότητα.”

Ως εκ τούτου, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κανείς δεν σκέφτηκε πριν να κολλήσει μια μεγάλη μύτη σε έναν μη Εβραίο ηθοποιό που υποδύεται έναν Εβραίο. Οι σκηνοθέτες εδώ πρέπει να δείξουν ότι καταλαβαίνουν γιατί αυτό είναι λάθος. Η αποτυχία να το κάνουν αυτό θα υποδείκνυε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την απεικόνιση των Εβραίων στην οθόνη“.

Ο ηθοποιός και παραγωγός Jake Gyllenhaal, ο οποίος έχει εβραϊκή καταγωγή, μίλησε προηγουμένως για την απογοήτευσή του όταν έχασε μια προσφορά για τα δικαιώματα μιας ταινίας του Bernstein από τον Cooper, ενώ παραδέχτηκε ότι θα ήθελε πολύ να υποδυθεί “έναν από τους σημαντικότερους Εβραίους καλλιτέχνες στην Αμερική” για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Δείτε το teaser της ταινίας:

Πηγή: The Independent

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b