MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 9 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την εβδομάδα 14-18 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου.

Από το Εγώ στο Εμείς, η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Faliro Summer Theater
Παυλίνα Βουλγαράκη
Monopoli Team

Αθηνά

Προβολές ταινιών στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Οι προβολές που διοργανώνει το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival μας κρατούν και τον Δεκαπεντάυγουστο συντροφιά. Την Δευτέρα 14 Αυγούστου παρουσιάζει την ελληνική τανία “Με αξιορέπεια” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσιμίρη. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία τριών αδελφών, οι οποίο κατά την επανένωσή τους στα γενέθλια του άρρωστου πατέρα τους, έρχονται σε μια έντονη αντιπαράθεση, μετά την οποία αη ζωή τους δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου, στα πλαίσια του παγκόσμιου κινηματογράφου, φιλοξενεί την κλασική, ασπρόμαυρη ταινία “Το Λιμάνι της Αγωνίας” με τον μοναδικό Marlon Brando. Η ταινία χάρισε στον χαρισματικό ηθοποιό το πρώτο του Όσκαρ, ενώ περιστρέφεται γύρω απο έναν πρώην πυγμάχο. Φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, κάνει διάφορα θελήματα για λογαριασμό των επικεφαλής των συνδικάτων. Όταν συνειδητοποιεί ότι ο συνδικαλιστικός του φορέας έχει αλωθεί από το οργανωμένο έγκλημα και εκμεταλλεύεται τους λιμενεργάτες, αποφασίζει να εμφανιστεί στην αρμόδια κρατική επιτροπή και να πει την αλήθεια. Την Τετάρτη 16 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της αντιπολεμικής ταινίας “Στο Σκοτάδι”. Μια ταινία σερβικής/δανέζικης παραγωγής, εμπνευσμένη απο το γράμμα ενός κοριτσιού απο το Κόσοβο, προς τον αγνοούμενο πατέρα της, μέσα στο οποίο περιγράφεται οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι Σέρβοι στο Κόσοβο. Η ταινία αποτυπώνει ωμά και ρεαλιστικά πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τον φόβο, το άγχος και ό,τι τα ακολουθεί.
14, 15 & 16/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαρδηνίας έρχεται στην Καλλιθέα

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας θα πραγματοποιηθεί ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Σαρδηνίας. Το αφιέρωμα παρουσιάζει μια επιλογή των ταινιών μικρού μήκους που επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή του βραβείου “Visioni Sarde” (Οπτικές της Σαρδηνίας), που βρίσκεται φέτος στην όγδοη διοργάνωσή του στο πλαίσιο του φεστιβάλ Visioni Italiane (Οπτικές της Ιταλίας) της Ταινιοθήκης της Μπολόνια. Στόχος του τμήματος “Visioni Sarde” είναι να αναδεικνύει και να προβάλλει σε διεθνές επίπεδο τον κινηματογράφο της Σαρδηνίας με την υποστήριξη του περιφερειακού ιδρύματος Sardegna Film Commission. Στην Ελλάδα, το αφιέρωμα παρουσιάζουν η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL που συντονίζει την προβολή της εκδήλωσης σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος ανάδειξης του Ιταλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα.
15/8, 21:00
5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς & Καλυψούς)

Park your Cinema στο ΚΠΙΣΝ: προβολή ταινίας “Ο Σιδερένιος Γίγαντας”

Φέτος το καλοκαίρι στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βλέπουν το μέλλον ως συναρπαστική βόλτα στο άγνωστο: εμβληματικές ταινίες των 80s και των 90s, αλλά και μεταγενέστερες. Την Παρασκευή 18 Αυγούστου, φιλοξενεί την ταινία κινουμένων σχεδίων “Σιδερένιος Γίγαντας”. Υπόθεση: κάτι τεράστιο βρίσκεται ανάμεσά μας. Ένα νεαρό αγόρι σώζει ένα τεράστιο ρομπότ, το οποίο εκτοξεύτηκε στη Γη από το διάστημα, και προσπαθεί να το προστατεύσει από έναν περίεργο κυβερνητικό πράκτορα και τον στρατό. Μία συναρπαστική ιστορία κινουμένων σχεδίων με βασικά στοιχεία το μέταλλο, τη μαγεία και την καρδιά. Οι προβολές είναι sensory friendly, δηλαδή είναι ειδικά προσαρμοσμένες, ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
18/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περιοδική έκθεση “Μήδεια” στο Μουσείο Επιδαυρίων

Με μια πρωτότυπη έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της Μήδειας επαναλειτουργεί φέτος ο Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, που αποδίδεται μετά από πολλά χρόνια στο κοινό χάρη σε μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ, που σε λίγο καιρό θα εορτάσει τα 70 χρόνια λειτουργίας του, αποδίδει στο κοινό έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα πρόσωπα της εμβληματικής ηρωίδας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα θέατρο της Επιδαύρου ήδη από τη δεκαετία του 1950. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 26 Αυγούστου, τις ημέρες που παρουσιάζονται παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Παρασκευή & Σάββατο).
18/8, 18:00 – 1:00
Μουσείο Επιδαυρίων

Cine Fix: Προβολή ταινίας “High Fidelity” στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Την Παρασκευή 17 Αυγούστου φιλοξενεί την ταινία του Stephen Frears, “High Fidelity”. Υπόθεση: Ο Rob Gordon (John Cusack) είναι ο ιδιοκτήτης ενός αποτυχημένου δισκοπωλείου στο Σικάγο, όπου πουλάει μουσική με τον πατροπαράδοτο τρόπο – σε βινύλιο. Παρόλο που έχει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για την ποπ μουσική και έχει άμεση σχέση με τη μουσική σκηνή, αυτό δεν βοηθά τον Rob, του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν η επί χρόνια κοπέλα του, Laura (Iben Hjejle), τον εγκαταλείπει. Προσπαθεί να καταλάβει γιατί είναι πάντα τόσο άτυχος στη ζωή και στις σχέσεις. Στο πέρας της ταινίας, καθώς εξετάζει τις αποτυχημένες προσπάθειες, τόσο για ρομαντικές σχέσεις, όσο και για επαγγελματική επιτυχία, ο Rob αγανακτισμένος «ουρλιάζει» στο πρόσωπο της ενηλικίωσης.
18/8, 21:00
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

Παυλίνα Βουλγαράκη live στο Ypanema, στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Loutraki Festival 2023 συνεχίζονται. Την Παρασκευή 18 Αυγούστου η Παυλίνα Βουλγαράκη παίρνει το μικρόφωνο και μάς κρατάει συντροφιά στο παραλιακό “Ypanema” στη Λίμνη Βουλιαγμένης, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή, με τραγούδια που έχει αγαπήσει αλλά και νέα προσωπικά της τραγούδια.
18/8, 21:00
Ypanema, Λίμνη Βουλιαγμένης

Ύδρα

Έκθεση “Loin Sur La Terre” των Eva Medin και Στεφανίας Στρούζα στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας

Η 6η έκδοση του project HYam αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζεται στους χώρους του Ιστορικου Αρχείου και Μουσείου της Ύδρας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο οργανισμός HYam τιμά τις γυναίκες προσκαλώντας δύο νέες καλλιτέχνιδες, μία Γαλλίδα και μία Ελληνίδα, να εκθέσουν. Η έκθεση “Loin sur la Terre” (Μακριά στη Γη) στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο της Ύδρας είναι αφιερωμένη στην Eva Medin και στην Στεφανία Στρούζα, δύο καλλιτέχνιδες, μία Γαλλίδα και μία Ελληνίδα, που ξαναβλέπουν τα φαινόμενα της μετάλλαξης μέσα από πολλαπλά πρίσματα. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και 31 Αυγούστου.
Καθημερινά ωράρια: 09:00 – 16:00 και 19:30 – 21:30
Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας, Λιμάνι Ύδρας

Ερέτρια

Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κλιματικής αλλαγής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

Το Θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση παρουσιάζει την παράσταση “Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κλιματικής αλλαγής” για μικρούς και μεγάλους. Το λαϊκό είδωλο, ο διαχρονικός ήρωας της διπλανής πόρτας, ο Καραγκιόζης, είναι ο πλέον κατάλληλος πρεσβευτής για να παρουσιάσει στο κοινό τις ολέθριες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Βλέποντας ο Καραγκιόζης αυτά που συμβαίνουν γύρω του, πράγματα που επηρεάζουν το περιβάλλον, φοβάται για το μέλλον και ό,τι μπορεί να συμβεί. Κάνοντας αυτές τις σκέψεις, ο ύπνος τον τυλίγει στα φτερά του και τότε «ζει» τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής. Παλεύει με τα στοιχειά της φύσης, τις μεταλλάξεις που γίνονται στα ζώα και έρχεται αντιμέτωπος με τον φοβερό εγκέλαδο. Τα μουσικά μέρη αποδίδει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Σε συνδυασμό με τη μουσική μια ομάδα παραδοσιακών χορευτών εμπλουτίζει τα κενά που απαιτούνται προκειμένου να αλλάξουν σκηνικά ή φιγούρες. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
17/8, 20:30
Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

Καρδίτσα

Παράσταση σάμερταϊμ στο Αρχαιολογικό χώρο Ναού Απόλλωνα

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Στη νέα παραγωγή σάμερταϊμ, η ομάδα bijoux de kant επιλέγει τον ποιητικό λόγο για να μιλήσει για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, για όλα όσα οι αισθήσεις του σώματος έχουν αντιληφθεί από καιρό ενώ το μυαλό αργεί. Ένας νεαρός ξεναγός. Μια ραδιοφωνική παραγωγός επαρχιακού σταθμού. Μια παράξενη συνάντηση στο έλεος ενός μόνιμου, ανυποχώρητου καλοκαιριού στα ερείπια ενός αρχαιολογικού χώρου κάτω από έναν φαρμακερό ήλιο. Εκείνος περιμένει να χειμωνιάσει για να δροσιστεί. Εκείνη αδημονεί να ’ρθει ο Νοέμβριος για να ζήσει τον έρωτα της ζωής της κάτω από τη βροχή. Όσο το φθινόπωρο γίνεται αφήγηση και το καλοκαίρι ανεβάζει σφυγμούς, η επιστροφή της παλιάς διαδοχής των εποχών όπως την ξέραμε γίνεται η καινούρια ουτοπία. Μια μάταιη προσδοκία. Χαμένοι στις συζητήσεις τους, η Τερέζα και ο Χρόνης υποψιάζονται πως η ανάγκη τους για δροσιά και βροχή πιθανώς να μην ικανοποιηθεί και ξεκινούν δειλά τα πρώτα βήματα της συνειδητοποίησης. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
18/8, 20:00
Αρχαιολογικός χώρος Ναού Απόλλωνα, Μητρόπολη Καρδίτσας

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b