MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 10 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Εκείνος και Εκείνος, του Κώστα Μουρσελά στον Θερινό Κινηματογράφο Λαυρίου

Η παράσταση «Εκείνος και Εκείνος», του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία και κάνει απόψε στάση στο Λαύριο. Στο φημισμένο αυτό σατιρικό έργο πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζί ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την σκεπτόμενη κωμωδία.
Πέμπτη 10/8 στις 21:15
15€
Θερινός Κινηματογράφος Λαυρίου, Λεωφ. Σουνίου 6, Λαύριο

2. Τι φάση πάλι, ρε;, της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο θερινό Θέατρο Άλσος

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα; Η ολοκαίνουρια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου συνεχίζει τις παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι στο θερινό Θέατρο Άλσος, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και Φωκά Ευαγγελινού.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30
Από 12€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Τι Φάση πάλι ρε;” της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Άλσος12.09.2018

3. Οι Dilemma με ένα “Τribute to Cohen, Cash, Cave” στο café του Νομισματικού Μουσείου

Οι Dilemma (Πόπη Νταλαχάνη και Σωτήρης Τράγκας) εμφανίζονται στο café του Νομισματικού Mουσείου με ένα νέο μουσικό project που έχουμε αγαπήσει, ένα αφιέρωμα σε τρεις εμβληματικούς συνθέτες και τραγουδοποιούς: τον Johnny Cash, τον Leonard Cohen και τον Nick Cave. Οι Dilemma προσεγγίζουν με ιδιαίτερο τρόπο τις μουσικές των εμπνευσμένων δημιουργών και ξεδιπλώνουν έντονα συναισθήματα, μέσα από τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο πέρασμα των χρόνων και αποτέλεσαν έμπνευση για το ντουέτο. Θα ακουστούν γνωστά τους κομμάτια όπως τα Dance me to the end of love, Folsom prison blues, Into my arms, που θα εναλλάσσονται με διασκευές που τους χαρακτήρισαν αλλά και μουσικές των Dilemma.
Πέμπτη 10/8 στις 21:00
5€
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

4. MESOGEIOS, της Άννας Αχιλλέως Staeubli στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σαράντα ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από τη διεθνή εικαστικό Άννα Αχιλλέως-Staubli με εγκαυστική τεχνική ειδικά για τον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, επιχειρούν να συλλαβίσουν και να νοηματοδοτήσουν συμβολικά και πλαστικά τη θάλασσα ως ομηρική λέξη. Ως κέλυφος και έμβιο παλίμψηστο μαγικό περιεχόμενο. Ως θριαμβική αρχέγονη πηγή ζωής, ως διάπλου πολιτισμού και επικοινωνίας. Να την κατανοήσουν και να την τραγουδήσουν ως Θάλασσα μικρή και ως ωκεανό, ως μύρα μαγική, ως πόρο και ως πόντο ανεξάντλητο, ως ζάλη και γαλήνη.
Να τη μετρήσουν νοερά, ταξιδεύοντάς μας στη Μεσόγειο ολόκληρη του ελληνικού πολιτισμού, από το Ιόνιο και το Αιγαίο, ως το Λιβυκό και τη Μαύρη Θάλασσα. Να την αποτυπώσουν ως αρχέγονη πρώτη ύλη που διαπνέει και καθορίζει τόσα πολλά από τα πολύτιμα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Σε μια πρωτότυπη εγκατάσταση, η θάλασσα ως στικτό οργανικό σώμα, ως τόξο ουράνιο αναρίθμητων αποχρώσεων του μπλε και ως κέλυφος μυστήριο πλασμάτων και μύθων, παρουσιάζεται θριαμβική, χωρίς την ανάγκη αφηγηματικών μέσων. Πλασμένη με ένα συναρπαστικό φάσμα διαφορετικών και αναπάντεχων χροιών και τόνων που ανάγουν στην αρχαία ελληνική ζωγραφική, αντιμετωπίζεται από τη ζωγράφο ως πρωτόπλαστο εύρημα και δημιουργεί έναν μυθώδη κάμπο διαφορετικών ψυχογραφικών στιγμών και διηνεκών ωκεάνιων συντεταγμένων.
Δευτέρα έως Κυριακή 08:00 – 20:00, Τρίτη 13:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη * υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b