MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 9 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 9 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Προβολή ταινίας “Encanto” στο Θέατρο «Ελιά & Δάφνη»

Οι διασεδαστικές εκδηλώσεις συνεχίζουν μέχρι και τα τέλη Αυγούστου στον Δήμο Περιστερίου. Αυτή την Τετάρτη, φιλοξενεί την ταινία κινουμένων σχεδίων “Encanto” της Disney. Υπόθεση: Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.
9/8, 20:30, 
Θέατρο «Ελιά & Δάφνη», Περιστέρι

Προβολή ταινίας “Βαλς με τον Μπασίρ” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Για άλλη μια Τετάρτη, το  6ο Stroggylo Open Air Film Festival μας ταξιδεύει στον παγκόσμιο, και συγκεκριμένα στον ισραηλινό κινηματογράφο, καθώς φιλοξενενεί την ταινία “Βαλς με τον Μπασίρ”. Υπόθεση:  Άρι, Ισραηλινός σκηνοθέτης που είχε υπηρετήσει στο στρατό στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, βασανίζεται από εφιάλτες που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο στο Ισραήλ – Λιβάνου. Αδυνατώντας να θυμηθεί τα τότε γεγονότα, αρχίζει να αναζητά τους παλιούς του συμπολεμιστές για να μάθει όσα ακούσια διέγραψε από τη μνήμη του. Καθώς ο Άρι εμβαθύνει όλο και πιο βαθιά στο μυστήριο, η μνήμη του αρχίζει να σέρνεται σε σουρεαλιστικές εικόνες. Η ταινία ήταν νικήτρια των Βραβείων Σεζάρ 2009 και είχε απο μια υποψηφιότητα στα Βραβεία Όσκαρ και BAFTA 2009.
9/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Έκθεση φωτογραφίας “Frozen in Time” της Diane Tuft στον χώρο τέχνης Artworx

Η έκθεση φωτογραφίας της Αμερικανίδας φωτογράφου, που για πρώτη φορά παρουσίασε στην Ελλάδα, ρίχνει αυλαία στις 9 Αυγούστου. Η Diane Tuft είναι πολύ ευαισθητοποιημένη απέναντι στην κλιματική αλλαγή και αυτό είναι και το θέμα της δουλειάς που παρουσιάζει στο artworx, με εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ταξίδια της στην Ανταρκτική και την Αρκτική. Ο φακός της αιχμαλωτίζει το απόλυτο λευκό των παγόβουνων, το εκτυφλωτικό φως του χιονιού, το καταγάλανο του ουρανού και το πυκνό μπλε του ωκεανού. Τα έργα της έχουν σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν στις δραματικές αλλαγές που επιφέρει η υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν τόσο την ανεξάντλητη ομορφιά των απομακρυσμένων τόπων που ταξίδεψε από τον Βόρειο, ως τον Νότιο Πόλο, αλλά και τα αποτελέσματα της ανθρώπινης επιρροής στο κλίμα της Γης που πλέον είναι ιδιαίτερα εμφανείς.
9/8, 10:00 – 16:00
Artworx, Κηφισιά

Κέρκυρα

Αλφάβητο: Ένα οικολογικό συμφωνικό ποίημα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το Αλφάβητο, ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα της πρωτοπόρου Δανής συγγραφέως και ποιήτριας Ίνγκερ Κρίστενσεν, μια νεωτεριστική ποιητική σύλληψη, προφητική, επίκαιρη, διαχρονική, με κοινωνικές και οικολογικές προεκτάσεις, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης από την ομάδα Kentro. Πέντε περφόρμερ: τρεις γυναίκες ηθοποιοί μαζί με δύο μουσικούς επί σκηνής, αναζητούν, με όχημα εμβληματικές ποιητικές συνθέσεις, ένα κομμάτι από τον χαμένο παράδεισο, κάποια μέρα, ίσως, μετά το τέλος του κόσμου. H σκηνική τους συνύπαρξη θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό οπτικοακουστικό περιβάλλον. Η παράσταση στοχεύει στη συλλογική μας ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και τη φύση, την αειφορία και τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
9/8, 21:15
Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Θεσσαλονίκη

Προβολή ταινίας “Βαγόνι Αριθμός 6” στο Σινε Τζένη Καρέζη

Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές με θέα τα αστέρια, συνεχίζονται στο θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» του Δήμου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη 9 Αυγούστου παρουσιάζει την δραματική ταινία “Βαγόνι Αριθμός 6”.  Πρόκειται για μία ταινία διεθνούς παραγωγής, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Φινλανδής συγγραφέως, Rosa Liksom. Υπόθεση: καθώς ένα τρένο προχωράει προς τον Aρκτικό Kύκλο, δύο ξένοι θα μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη ζωή. Η Λόρα (Σέιντι Χάαρλα) μια φοιτήτρια αρχαιολογίας η οποία μένει στη Μόσχα, ξεκινά ένα ταξίδι με τρένο, για να δει προϊστορικά πετρογλυφικά του Μούρμανσκ, ένα λιμάνι στον ρωσικό αρκτικό κύκλο. Μοιράζεται την καμπίνα της με τον Λιόχα (Γιούρι Μπόρισοφ), έναν θορυβώδη Ρώσο μεταλλωρύχο, με τον οποίο φαίνεται πως δεν έχουν τίποτα κοινό. Το ταξίδι προς τον αρκτικό κύκλο όμως είναι μακρύ και καθόλου σύντομο και οι πρωταγωνιστές έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να γνωρίσουν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο.
9/8, 21:00
Θερινός κινηματογράφος «Τζένη Καρέζη», Θεσσαλονίκη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b