MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 7 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Η Μήδεια του Ευριπίδη, με τη Μαρία Κίτσου στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Δευτέρα 7/8 στις 21:30
18 – 22€
Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196 ,Νέα Μάκρη

2. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

«Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα και τους Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Ρένο Ρώτα, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.
Δευτέρα 7/8 στις 21:30
15-20€
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, Κ. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1, Λόφος Πατρίς, Σαλαμίνα

3. Ο Παντελής Θαλασσινός στο Loutraki Festival 2023

Ο Παντελής Θαλασσινός έρχεται για να ταξιδέψει το κοινό στα ηλιοβασιλέματα και τις καλοκαιρινές αύρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου που διεξάγεται, έως τις 16 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες τοποθεσίες του Δήμου. Απόψε, θα βρεθεί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, έχοντας μαζί του την ορχήστρα δωματίου της διοργάνωσης, τον Χρήστο Νινιό και την ανερχόμενη ερμηνεύτρια Μαριάννα Ζάχου.
Δευτέρα 7/8 στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη 
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Λουτράκι

4. Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα αφιερώνει την προσεχή περιοδική έκθεσή του στον πρωταρχικό ρόλο του πολλαπλού στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Γι’ αυτόν τον σκοπό, συγκεντρώθηκαν περίπου ενενήντα λιθογραφίες, γκραβούρες και κεραμικά από τη Συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή, που φέρουν τις υπογραφές οκτώ κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα: Aristide Maillol (1861-1944), Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), Henri Matisse (1869-1954), Fernand Léger (1881-1955), Pablo Picasso (1881-1973), Georges Braque (1882-1954), Joan Miró (1893-1983) και Balthus (1908-2001). Η συγκεντρωτική παρουσίαση αυτών των έργων μας δίνει την ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία τους μέσα από διαφορετικές προοπτικές.
Τετάρτη-Πέμπτη & Σάββατο-Δευτέρα 10:00-18:00, Παρασκευή 10:00-20:00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b