MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 5-6 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου.

Γίνεται δέντρο το πουλί: Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο του Χρήστου Χωμενίδη στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 21:30, ο «Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Σάββατο 5/8, 21:30
Γενική είσοδος: 20€. Προπώληση: viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

2. Οιδίπους επί Κολωνώ, του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί το αριστούργημα του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον Δημήτρη Καταλειφό στην πρώτη του πρωταγωνιστική εμφάνιση στην Επίδαυρο. Το θεατρικό γεγονός παρουσιάζεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 4 & 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έχοντας κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου στους Δελφούς. Η τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» είναι το τελευταίο έργο του Σοφοκλή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή και πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας.
Παρασκευή 4 και Σάββατο 5/8 στις 21:00
12-70€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

3. Γίνεται δέντρο το πουλί: Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο του Χρήστου Χωμενίδη στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου

Την παράσταση «Γίνεται δέντρο το πουλί;», εμπνευσμένη από το έργο του Χρήστου Χωμενίδη, παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 4 & 5 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ο Τάκης Τζαμαργιάς μεταφέρει στη σκηνή το πρωτότυπο κείμενο του γνωστού συγγραφέα, που εκκινώντας από τον Ίωνα του Ευριπίδη, έχει γράψει ένα έργο για μερικά από τα πιο θεμελιώδη, διαχρονικά ζητήματα: τις ρίζες κάθε ανθρώπου, την εξουσία, τον έρωτα, τον πόθο.
Παρασκευή 4 & Σάββατο 5/8 στις 21:30
Από 5€
Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

4. Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 21:30, η παράσταση της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας. Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. *Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.
Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ] . Προπώληση: viva.gr

Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Λεωφόρος Αθηνών – Λαυρίου 1, Λαύριο. Τηλ: 22920 25316.

5. Βότκα Μολότοφ: Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, «Βότκα Μολότοφ», βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, παρουσιάζεται στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παράλληλα ταξιδεύει σε καλοκαιρινή περιοδεία σε πολιτιστικούς χώρους και ανοικτά θέατρα της Αττικής. Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο». *Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν:Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης, Τάσος Χαλκιάς.
Διάρκεια παραστάσεων στον «Ελληνικό Κόσμο»: Από 17 Ιουνίου έως 6 Αυγούστου και από 1η Σεπτεμβρίου έως 17 Σεπτεμβρίου 2023 |
Πέμπτη: 21:15 και Παρασκευή εώς Κυριακή: 21:15
Εισιτήρια: Vip 22€, Α ζώνη 18€, Β ζώνη 15€. Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων. Προπώληση: viva.gr.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: Τηλ: 212 254 0000.

ΜΟΥΣΙΚΗ

6. UB40 ft Ali Campbell στο Sani Festival

Η μοναδική σύναξη υπέρλαμπρων αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία και τον Αύγουστο στο ιστορικό Sani Festival. To Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 21:30, οι θρυλικοί UB40 μαζί με τον ιδρυτή, ιστορικό τους τραγουδιστή και front man Ali Campbell έρχονται, στο Sani Resort, για μια συναυλία-γιορτή, ένα αξέχαστο καλοκαιρινό πάρτι, μια βραδιά γεμάτη μουσική, ρυθμό, χορό και αλεγκρία. «Red Red Wine», «Kingston Town», «Can’t help falling in Love», «Here I Am (Come and take me)» είναι μερικές από τις σπουδαίες επιτυχίες που θα ακουστούν στο stage του Sani Festival, κάτω από το φεγγάρι και τα αστέρια, στον αγαπημένο μας λόφο.
Σάββατο 5/8, 21:30
Εισιτήριο: Από 30€. Προπώληση: viva.gr
Sani Resort, Χαλκιδική 630 77, Τηλέφωνο: 2314 400 800.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρωάδες: Το ΚΘΒΕ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με μια παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη12.09.2018

ΕΚΘΕΣΗ

7. Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα αφιερώνει την προσεχή περιοδική έκθεσή του, Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στον πρωταρχικό ρόλο του πολλαπλού στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Για αυτόν τον σκοπό, συγκεντρώθηκαν περίπου ενενήντα λιθογραφίες, γκραβούρες και κεραμικά από τη Συλλογή του Ιδρύματος, που φέρουν τις υπογραφές οκτώ κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα: Aristide Maillol (1861-1944), Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), Henri Matisse (1869-1954), Fernand Léger (1881-1955), Pablo Picasso (1881-1973), Georges Braque (1882-1954), Joan Miró (1893-1983) και Balthus (1908-2001).
Διάρκεια: 5 Αυγούστου – 3 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Πέμπτη & Σάββατο-Δευτέρα 10.00- 18.00-21.00, Παρασκευή 10.00-20.00. Τρίτη κλειστά
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635. Τ: 210 725 2895. Ε: [email protected] | goulandris.gr

8. «Μεσόγειος»: Έκθεση της Άννας Αχιλλέως – Stäubli στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σαράντα ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από τη διεθνή εικαστικό Άννα Αχιλλέως-Staubli με εγκαυστική τεχνική ειδικά για τον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, επιχειρούν να συλλαβίσουν και να νοηματοδοτήσουν συμβολικά και πλαστικά τη θάλασσα ως ομηρική λέξη. Ως κέλυφος και έμβιο παλίμψηστο μαγικό περιεχόμενο. Ως θριαμβική αρχέγονη πηγή ζωής, ως διάπλου πολιτισμού και επικοινωνίας. Να την κατανοήσουν και να την τραγουδήσουν ως Θάλασσα μικρή και ως ωκεανό, ως μύρα μαγική, ως πόρο και ως πόντο ανεξάντλητο, ως ζάλη και γαλήνη. Να τη μετρήσουν νοερά, ταξιδεύοντάς μας στη Μεσόγειο ολόκληρη του ελληνικού πολιτισμού, από το Ιόνιο και το Αιγαίο, ως το Λιβυκό και τη Μαύρη Θάλασσα. Να την αποτυπώσουν ως αρχέγονη πρώτη ύλη που διαπνέει και καθορίζει τόσα πολλά από τα πολύτιμα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.\
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, ώρα 18:00-20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 13:00-19:00, Τετάρτη-Δευτέρα 08:00-19:00
Είσοδος Ελεύθερη
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα. Τηλ: 213214 4856/-4858

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b