MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 4 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οιδίπους επί Κολωνώ, του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 

Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί το αριστούργημα του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον Δημήτρη Καταλειφό στην πρώτη του πρωταγωνιστική εμφάνιση στην Επίδαυρο. Το θεατρικό γεγονός παρουσιάζεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 4 & 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έχοντας κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου στους Δελφούς. Η τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» είναι το τελευταίο έργο του Σοφοκλή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή και πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας.
Παρασκευή 4 και Σάββατο 5/8 στις 21:00
12-70€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

2. Γίνεται δέντρο το πουλί: Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο του Χρήστου Χωμενίδη στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου

Την παράσταση «Γίνεται δέντρο το πουλί;», εμπνευσμένη από το έργο του Χρήστου Χωμενίδη, παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 4 & 5 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ο Τάκης Τζαμαργιάς μεταφέρει στη σκηνή το πρωτότυπο κείμενο του γνωστού συγγραφέα, που εκκινώντας από τον Ίωνα του Ευριπίδη, έχει γράψει ένα έργο για μερικά από τα πιο θεμελιώδη, διαχρονικά ζητήματα: τις ρίζες κάθε ανθρώπου, την εξουσία, τον έρωτα, τον πόθο.
Παρασκευή 4 & Σάββατο 5/8 στις 21:30
Από 5€
Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

3. Ο κήπος των ηδονών: Ο Φιλίπ Κεν έρχεται στο Ηρώδειο με μια παράσταση για την παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση

Με τη θεαματική παράσταση «Ο κήπος των ηδονών» του Γάλλου σκηνοθέτη και εικαστικού, Φιλίπ Κεν κλείνει πανηγυρικά το αθηναϊκό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου απόψε, στο Ηρώδειο. Ο Γάλλος δημιουργός, που πέρυσι συνεπήρε το κοινό της Πειραιώς 260 με την παράσταση «Μοιραία Φάρμα» (Farm Fatale), με αφορμή την κλιματική αλλαγή, επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πρωτότυπο έργο, εμπνευσμένο από τον διάσημο αναγεννησιακό πίνακα του Ιερώνυμου Μπος. Μένοντας πιστός στη θεωρία ότι η σύγχρονη κόλαση προέρχεται από την ανθρώπινη παρέμβαση, ότι αν οι άνθρωποι δεν είχαν «αμαρτήσει» ενδεχομένως να μπορούσαμε να βρούμε την ουτοπία, ο Φιλίπ Κεν θέτει με την παράστασή του ερωτήματα φιλοσοφικά, πανανθρώπινα όχι όμως πολιτικά. Δεν ασκεί κριτική, δεν δίνει λύσεις, μέσω όμως της θεατρικής πράξης θέτει φιλοσοφικούς στοχασμούς.
Παρασκευή 4/8 στις 21:00
5-50€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Agents of Time στο Bolivar

Το Bolivar παρουσιάζει δύο μοναδικά party για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου με τους Agents of Time και την Deborah de Luca. Απόψε στα decks το δίδυμο των διάσημων djs/producers Agents of Time. Οι δύο Ιταλοί συνδύασαν τα ταλέντα τους και μοιράστηκαν επιρροές ώστε να γίνουν ένα παγκοσμίως καταξιωμένο act, κυκλοφορώντας tracks σε labels όπως Afterlife, Ellum, Kompakt. Μαζί τους οι Nick Devon & Steph.
Παρασκευή 4/8 στις 21:00
Από 12€
Bolivar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

ΕΚΘΕΣΗ

5. Η ιστορία ενός Κούρου από την Κρήτη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την παράξενη ιστορία ενός Κούρου από την Κρήτη, στο πλαίσιο της δράσης Αθέατο Μουσείο. Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται “την παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη”. Πρόκειται για ένα σπάνιας ομορφιάς χάλκινο αγαλματίδιο που αποδίδει τον μινωικό τύπο του λατρευτή. Το ειδώλιο φέρεται να έχει βρεθεί στην Μίλατο των Μαλίων στα τελευταία χρόνια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποκτήθηκε από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το 1923 και εκτέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο μεσοπόλεμο. Η άδηλη προέλευσή του, η ασυνήθιστη φυσιοκρατική απόδοση ποικίλων λεπτομερειών σε συνδυασμό με το μεγάλο του μέγεθος το καθιστούν μοναδικό και εγείρουν αμφιβολίες για τη γνησιότητά του. Η ανάδειξη του χάλκινου κούρου στο Αθέατο Μουσείο σηματοδοτεί την έναρξη της αναψηλάφησης ενός δύσκολου αρχαιολογικού γρίφου με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων αρχαιομετρίας, που αναμένεται να διαφωτίσουν την αληθή του προέλευση. Η “παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη” παρουσιάζεται στην “Αίθουσα του Βωμού” (αιθ. 34) έως τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.
Δευτέρα-Κυριακή 08:00 – 20:00, Τρίτη 13:00 – 20:00
12€
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b