MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 1 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 1 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Δωδέκατη Νύχτα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

H κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Δωδέκατη Νύχτα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο. Η «Δωδέκατη Νύχτα» είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης, Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, Λίλη Τσεσματζόγλου, Σταύρος Καραγάννης, Χρήστος Μουστάκας, Άρης Τρουπάκης, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Κοράκης, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Γιώργος Τσουρουνάκης.
Τρίτη 1/8 στις 21:00
15-18€
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

2. Φτάσαμε, του Ανδρέα Αριστοτέλους στο ProjectR stage

«Φτάσαμε»… Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα παιδικά όνειρα και στην προσωπική φιλοδοξία. Γιατί τα θέλω μας δε γίνονται πάντα… Ένας μονόλογος, σε κείμενο και επιμέλεια του Ανδρέα Αριστοτέλους, γεμάτος αγαπημένα τραγούδια. Από μικρός είχε ένα όνειρο. Δεν άκουσε κανέναν. Γέμισε τις βαλίτσες φιλοδοξίες και όνειρα, άφησε το σπίτι του και πήρε νέους δρόμους μακριά από όλους και από όλα. Και όλα ξεκινάνε από τη στιγμή που φτάνει στην Αθήνα. Στη μεγάλη πόλη που σου τάζει πολλά. Το ταξίδι προς τη δόξα, ξεκινάει. Και οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια περνάνε και χάνει τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ήρωας αφιερωμένος στα «θέλω του». Περνά η ζωή και συνεχίζει να ονειρεύεται, μέχρι τη στιγμή που δεν παίρνει ανάσα στη μεγάλη πόλη.
Τρίτη 1/8 στις 21:00
11€
ProjectR stage, Αλέξανδρου Πάντου 10 & Λαγουμιτζή 32, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)

3. Εφήμερη ομορφιά ή διαχρονική συγκίνηση; Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζεται η έκθεση του Μηνά Σεμερτζιάν με τίτλο «Εφήμερη ομορφιά ή διαχρονική συγκίνηση; Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης». Μεταξύ άλλων ο εικαστικός αναφέρει: «’Η εικόνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ζωγραφικής’ είχε γράψει σε μια έκθεση του ο Kazimir Malevich. “Η εικόνα περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης’. Αυτή η φράση άλλαξε την πορεία της ζωγραφικής μου. Άρχισα να ψάχνω τρόπους αποδόμησης της εικόνας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα αφανή, τα μη αναπαριστώμενα, που είναι πιο αληθινά από τα φαινόμενα. Έτσι έφτασα να αποσυναρμολογώ την εικόνα προς όφελος της ζωγραφικής. ‘Η τέχνη δεν είναι διακοσμητικό προϊόν, είναι όπλο ενάντια στον εχθρό’ είχε πει ο Joseph Beuys. Σκοπός της ζωγραφικής δεν είναι να αρέσει, αλλά να συγκινεί. Η ομορφιά είναι εφήμερη, αλλά η συγκίνηση αντέχει».
Τρίτη 1/8 στις 13:00 – 20:00 * βρείτε τις επισκέψιμες ώρες των υπόλοιπων ημερών εδώ. 
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b