MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
29
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Συντεχνία του Γέλιου: Έρχεται τον Οκτώβριο με τρεις παραστάσεις για παιδιά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τρεις παραστάσεις για παιδιά, την εμβληματική «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», τη sold-out ξέφρενη κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» και τον αγαπημένο «Μορμόλη», παρουσιάζει η ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» τη νέα σεζόν 2023-2024.

Συντεχνία του Γέλιου: Επιστρέφει από Οκτώβριο με τρεις παραστάσεις για παιδιά
«Είμαστε Πάτσι» | Φωτογραφία: Corina Diamantakou
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» επιμένει να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο παραστάσεων που έχουν αγαπηθεί κι αγκαλιαστεί πολύ τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο κι από το κοινό, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία κάθε φορά που ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή και κυρίως, γιατί διακρίνονται για την εκπαιδευτική τους αξία και τον κοινωνικό προσανατολισμό τους.

Γι’ αυτούς του λόγους, η «Συντεχνία του Γέλιου» επιλέγει για την περίοδο 2023-24 να «αναβιώσει» την εμβληματική παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, και να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερότυπα με την sold out, ξέφρενη κωμωδία «Είμαστε Πάτσι». Παράλληλα με αυτά τα δυο έργα του αγαπημένου συγγραφέα της ομάδας, Φόλκερ Λούντβιγκ, θα παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις και το αγαπημένο έργο «Ο Μορμόλης» του Ράινερ Χάχφελντ.

«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης»

Από τις πρόβες

Η «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» του Volker Ludwig, μια ιστορία-χαιρετισμός στην παντοδυναμία της παρέας, κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά

Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό περιβάλλον και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι  και τη δημιουργική φαντασία το δικό τους χώρο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τοπίο  γεμάτο τσιμέντο σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο.

Σκηνικά / Κουστούμια Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου. Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα. Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

«Είμαστε Πάτσι»

Φωτογραφία: Corina Diamantakou

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί, επίσης, στο Σύγχρονο Θέατρο, για 2η χρονιά, η παράσταση που κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα. Το «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

H ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προήγουμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.

Σκηνικά/ Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα. Τραγούδια: Άννη Θεοχάρη, Χαρά Γιαννούλα, Μουσική Επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος. Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα. Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Ιωάννα Λιούτσια. Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης | Ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φάντασμα του Κάντερβιλ, του Όσκαρ Ουάιλντ έρχεται τον Οκτώβριο στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη12.09.2018

«Ο Μορμόλης»

Φωτογραφία: David Baltzer

Ενώ, από τον Δεκέμβριο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα παρουσιαστεί «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld.

«Ο Μορμόλης» δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι και ακούγονται τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Διανομή: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live και εκθέσεις που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Δράσεις
Γνωρίζοντας την άγρια ζωή της Ελλάδας: Διήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετιστήριες παραστάσεις, επιστροφές και δύο εκθέσεις στο παρά πέντε - Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ στην πόλη
Δράσεις
Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Γεύση
5ο Piraeus Taste Festival: Η γαστρονομία συναντά τη θάλασσα σε μια μεγάλη γιορτή στις γειτονιές του Πειραιά
Εκδηλώσεις
ΜΙΕΤ: Δημόσια συζήτηση με τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Sir David Adjaye
Εκδηλώσεις
Cosmic Island στη Σάμο: Μια διαφορετική γιορτή τέχνης και κοινότητας από το Kerkis Echo
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας