MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Συντεχνία του Γέλιου: Έρχεται τον Οκτώβριο με τρεις παραστάσεις για παιδιά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τρεις παραστάσεις για παιδιά, την εμβληματική «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», τη sold-out ξέφρενη κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» και τον αγαπημένο «Μορμόλη», παρουσιάζει η ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» τη νέα σεζόν 2023-2024.

Συντεχνία του Γέλιου: Επιστρέφει από Οκτώβριο με τρεις παραστάσεις για παιδιά
«Είμαστε Πάτσι» | Φωτογραφία: Corina Diamantakou
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» επιμένει να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο παραστάσεων που έχουν αγαπηθεί κι αγκαλιαστεί πολύ τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο κι από το κοινό, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία κάθε φορά που ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή και κυρίως, γιατί διακρίνονται για την εκπαιδευτική τους αξία και τον κοινωνικό προσανατολισμό τους.

Γι’ αυτούς του λόγους, η «Συντεχνία του Γέλιου» επιλέγει για την περίοδο 2023-24 να «αναβιώσει» την εμβληματική παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, και να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερότυπα με την sold out, ξέφρενη κωμωδία «Είμαστε Πάτσι». Παράλληλα με αυτά τα δυο έργα του αγαπημένου συγγραφέα της ομάδας, Φόλκερ Λούντβιγκ, θα παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις και το αγαπημένο έργο «Ο Μορμόλης» του Ράινερ Χάχφελντ.

«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης»

Από τις πρόβες

Η «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» του Volker Ludwig, μια ιστορία-χαιρετισμός στην παντοδυναμία της παρέας, κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά

Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό περιβάλλον και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι  και τη δημιουργική φαντασία το δικό τους χώρο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τοπίο  γεμάτο τσιμέντο σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο.

Σκηνικά / Κουστούμια Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου. Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα. Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

«Είμαστε Πάτσι»

Φωτογραφία: Corina Diamantakou

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί, επίσης, στο Σύγχρονο Θέατρο, για 2η χρονιά, η παράσταση που κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα. Το «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

H ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προήγουμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.

Σκηνικά/ Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα. Τραγούδια: Άννη Θεοχάρη, Χαρά Γιαννούλα, Μουσική Επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος. Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα. Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Ιωάννα Λιούτσια. Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης | Ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φάντασμα του Κάντερβιλ, του Όσκαρ Ουάιλντ έρχεται τον Οκτώβριο στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη12.09.2018

«Ο Μορμόλης»

Φωτογραφία: David Baltzer

Ενώ, από τον Δεκέμβριο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα παρουσιαστεί «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld.

«Ο Μορμόλης» δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι και ακούγονται τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Διανομή: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Εκδηλώσεις
Moonlight party στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με τον Pan Pan
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
5 λόγοι να βγεις απόψε: Από τους Limp Bizkit έως το αφιέρωμα στον Άρβο Περτ στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Από τον Chris Isaak μέχρι το Athens Photo Festival - 9 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 13-14 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Εκδηλώσεις
Από τη «Λυσιστράτη» του Σταμάτη Κραουνάκη έως τις καλοκαιρινές συναυλίες Μαραβέγια και Πασχαλίδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Από τη ζωή και τη μουσική του Μανώλη Χιώτη έως το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα