MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 28 Ιουλίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Moon Moth Band
Monopoli Team

Αθήνα

Οι Moon Moth live στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το Our Festival 9, μέρος του φετινού Φεστιβάλ Ρεματιάς, επιστρέφει στο Χαλάνδρι, με ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που αναδεικνύουν κάθε μορφή τέχνης. Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, την σκυτάλη παίρνει το dark pop συγκρότημα, Moon Moth. Οι Moon Moth, μας συστήσουν τον ήχο τους και την ιδιαίτερη προσέγγισή τους πάνω στην αγγλόφωνη σκοτεινή pop. Τέσσερις μουσικοί συνδυάζουν τον ακουστικό ήχο της κλασικής κιθάρας με τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία των synths για να δημιουργήσουν μια ambient και ονειρική ατμόσφαιρα.

Ο λυρισμός των διπλών γυναικείων φωνητικών, σε μια αρχέγονη συμφωνία με τα υποβλητικά minimal beats και τις τελετουργικές αρμονίες της κιθάρας, αποπλανούν τον ακροατή προς ένα ηχητικό τόπο θυσίας και αναγέννησης. Ύστερα από τη sold out εμφάνισή τους στην Αγγλικανική Εκκλησία τον Μάρτιο του 2023, οι Moon Moth έρχονται στο Our Festival για μία βραδιά ονειρική. Τους Moon Moth αποτελούν οι: Emi Path (Vocals, πιάνο, synths), Κώστας Στεργίου (Πιάνο, synths), Σπύρος Τζέκος  (Κλαρίνο, fx)
28/7, 21:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Σκηνη Α), Χαλάνδρι

“Πάμε Κραουνάκη” στο εργοστάσιο Λιπασμάτων
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στη Θάλασσα Λιπάσματα 2023, ο Σταμάτης Κραουνάκης δίνει καλοκαιρινό ραντεβού για ένα γλέντι καρδιάς στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων, στις 28 Ιουλίου. Με την εκρηκτική του ενέργεια, θα μας παρασύρει σε ένα ξεσηκωτικό μουσικό βράδυ, παρέα με την αγαπημένη του μπάντα, που αποτελείται απο τους: Χρήστο Γεροντίδη, Κώστας Μπουγιώτη, Θεολόγο Παπανικολάου, Κοσμά Κοκόλη, Γιώργο Στιβανάκη, Δημήτριο Ανδρεάδη, Νίκο Κατσίκη, Λάμπρο Παπανικολάου και Γιώργο Ταμιωλάκη.
28/7,  21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

“Luna Nera”: μια μακάβρια κωμωδία στο Θέατρο Κολωνού

Με αφορμή την πανώλη, «τον Μαύρο Θάνατο», που θέρισε το 1/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού το 1348, δημιουργήθηκε η σύνθεση «Luna Nera» (Μαύρο Φεγγάρι), που αποτελείται από ιστορίες από το Δεκαήμερο του Βοκάκιου, ποίηση του Πετράρχη, του Ανρί Καζαλίς. Στηρίζεται σε εδάφια της Γένεσης, σε μελέτες του Ιπποκράτη για το κλίμα και τον άνθρωπο υπό τον δαιμόνιο ρυθμό της «Dance Macabre», το συμφωνικό έργο του Καμίγ Σεν-Σανς αλλά και πρωτότυπη μουσική του Κώστα Χαριτάτου.

Η σκηνική δράση ξεδιπλώνεται όπως ακριβώς ένας κύκλος ή όπως οι φάσεις του φεγγαριού. Ενώ η ίδια η ζωή κινδύνευσε να σταματήσει πολλές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι«φάσεις»του φεγγαριού συνέχισαν να αλλάζουν και να δίνουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της συνέχειας. Άλλωστε, η συμφορά έρχεται βρίσκοντας πάντα «τους ανθρώπους απροετοίμαστους», όπως έγραψε και ο Α. Καμύστην στο «Πανούκλα».Όμως όσοι διψούν για ζωή βρίσκουν τον τρόπο να δώσουν την σπίθα της επανεκκίνησης. Κι αυτή η σπίθα, η κινητήριος δύναμη δεν είναι άλλη απότον έρωτα, την αγάπη και το πάθος.
28/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

Προβολή ταινιών ”Moulin Rouge” και ”Romeo and Juliet” στο Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος

«Moulin Rouge» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Το 13ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με άλλες δύο back-to-back προβολές δύο διάσημων ταινιών. Πρόκειται για δύο ταινίες-σταθμούς στην καριέρα του σκηνοθέτη, Μπαζ Λούρμαν. Πρώτα, το φαντασμαγορικό, κινηματογραφικό μιούζικαλ «Moulin Rouge» με την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στις 21:30. Αμέσως μετά, ακολουθεί η εκμοντερνισμένη εκδοχή της τραγικής ιστορίας αγάπης, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κλερ Ντέινς στις 23:30.
28/7, 21:30, 23:30
Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 137, Ακαδημία Πλάτωνος

Οπερέτα “Ο Βαφτιστικός” στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο του πολυσχιδούς πολιτισμικού του προγράμματος, δημιουργεί τη Νέα Σκηνή Όπερας, σε μια φιλόδοξη προσπάθεια να αναδείξει τη λυρική τέχνη πραγματοποιώντας μικρές και μεγάλες λυρικές παραγωγές. Φέτος το καλοκαίρι, παρουσιάζεται η οπερέτα “Ο Βαφτιστικός” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε πλήρως σκηνοθετημένη μορφή για τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης. Η οπερέτα παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους.
28/7, 21:00
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Χίος

Aquatic Echoes: Ηχητική Εγκατάσταση στην Σκοτεινή Φυλακή, στο Κάστρο της Χίου

Γιώργος Μωραΐτης & Latent Community

Το εικαστικό έργο Aquatic Echoes αποτελεί συνεργασία των εικαστικών Γιώργου Μωραΐτη, Latent Community και Φίλιππου Βασιλείου. Πρόκειται για μια ηχητική έρευνα πάνω στα υδάτινα οικοσυστήματα της Μεσόγειου και στο πώς αυτά πλήττονται από την ανθρώπινη παρέμβαση. Σκοπός του έργου είναι να μεγεθύνει τα μη αντιληπτά ηχητικά αποτυπώματα που διαταράσσουν την κλιματική και οικολογική ισορροπία της Ελλάδας και της Μεσόγειου. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον ελληνικό χώρο. στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
28/7, 19:00
Παλάτι Ιουστινιάνι και Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b