MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 27 Ιουλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Οιδίπους επί Κολωνώ, του Σοφοκλή στο Θέατρο Φρύνιχος

Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί το αριστούργημα του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον Δημήτρη Καταλειφό στην πρώτη του πρωταγωνιστική εμφάνιση στην Επίδαυρο. Το θεατρικό γεγονός παρουσιάζεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 4 & 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας στις 27 Ιουλίου στους Δελφούς. Η τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» είναι το τελευταίο έργο του Σοφοκλή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή και πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας.
Πέμπτη 27/7 στις 21:30
15-20€
Θέατρο Φρύνιχος, Δελφοί 

2. Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

Δώδεκα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Η Πόρνη από Πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου, συγκινεί το κοινό με τα σημαντικά μηνύματα του έργου που περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ κι ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας.
Πέμπτη 27/7 στις 21:00
12-15€
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

3. Αίας, του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού»

Η παράσταση «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου, καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, για την περίοδο 2022-23, ταξιδεύει σε επιλεγμένα Φεστιβάλ στην Αθήνα. Ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε το θεατρικό αφηγηματικό μονόλογο «Αίας», στα χρόνια της εξορίας του στη Λέρο και τη Σάμο (1967-1969). Πρόκειται για έναν από τους δεκαεπτά μονολόγους που συγκροτούν το μείζον έργο του «Τέταρτη Διάσταση» (1956-1975). Οι ήρωες αυτών των μονολόγων, σχεδόν όλοι πρόσωπα των αρχαίων μύθων ή της τραγωδίας, βρίσκουν συχνά τη θέση τους στη θεατρική σκηνή. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ενώ ερμηνεύει ο Μανώλης Μαυροματάκης.
Πέμπτη 27/7 στις 21:00
15-18€
Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού», είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά, Βύρωνας

4. Release Athens 2023: Οι Wu Tang Clan στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Wu-Tang Clan, στην Πλατεία Νερού. RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, U-God, Masta Killa, Inspectah Deck, Cappadonna ή, απλά το μεγαλύτερο και σημαντικότερο hip-hop συγκρότημα όλων των εποχών, θα ρίξει την αυλαία του φεστιβάλ με τον ιδανικότερο τρόπο. Έχοντας σαν κύριο χαρακτηριστικό τα samples από τον κινηματογράφο, κυρίως από ταινίες πολεμικών τεχνών (από όπου πήραν και το όνομά τους), οι Wu-Tang Clan επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επόμενες γενιές παραγωγών (όπως οι Jay-Z, Nas και Kanye West) και έθεσαν τις βάσεις που οδήγησαν τη σκηνή στην αναγνώριση και την εμπορική εκτόξευση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή, διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους από τις δισκογραφικές εταιρείες και εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες που δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που περιλάμβανε τα πάντα – από ρούχα και video games, μέχρι βιβλία και την παρουσία τους στον κόσμο της 7ης τέχνης.
Πέμπτη 27/7 * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
Από 50€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλλιθέα

5. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Επίδαυρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ιστορική μπάντα του έρχονται στην Παραλία Βαγιωνιά στην Αρχαία Επίδαυρο με ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειάζονται.
Πέμπτη 27/7 στις 21:30
12-17€
Παραλία Βαγιωνιά, Παλαιά Επίδαυρος

6. Δύο εκθέσεις του εικαστικού Γιώργου Ξένου στην Αίγινα Γιώργος Ξένος

Δύο μεγάλες θεματικές εκθέσεις του εικαστικού Γιώργου Ξένου φιλοξενούνται, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στην Αίγινα: Η μία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας, με τίτλο “Πορευόμενοι στην Ιερότητα” και η άλλη στο ιστορικό Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – πρώην Φυλακές Αίγινας, με τίτλο “Η Ελευθερία του Εγκλεισμού”. Οι εκθέσεις διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – πρώην Φυλακές Αίγινας σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου.
Πέμπτη 27/7 στις 19:00
*Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b