MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 25 Ιουλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Σχολείον Ειρήνης Παπά

Μετά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε με επιτυχία ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κι έναν πολυπληθή θίασο συνεχίζει το ταξίδι του στο Υπαίθριο Θέατρο στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων.
Τρίτη 25/7 στις 21:00 *για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες εδώ
10-18€
Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο

2. Εκείνος και Εκείνος, του Κώστα Μουρσελά στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση «Εκείνος και Εκείνος», του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία και κάνει στάση απόψε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Στο φημισμένο αυτό σατιρικό έργο πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζί ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την σκεπτόμενη κωμωδία.
Τρίτη 25/7 στις 21:15
15€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

3. Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Κηποθέατρο Παπάγου παράσταση

Δώδεκα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Η Πόρνη από Πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου, συγκινεί το κοινό με τα σημαντικά μηνύματα του έργου που περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ κι ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας.
Τρίτη 25/7 στις 21:15
12€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

4. Μαλλιά Κουβάρια, του Νικολάου Λάσκαρη στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία του 19ου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Το «Μαλλιά Κουβάρια», έργο του Νικολάου Λάσκαρη, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1899. Μια φάρσα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καλύτερα γαλλικά μπουλβάρ της εποχής. Τοποθετημένη στην εποχή της Belle Époque, η παράσταση μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων.
Τρίτη 25/7 στις 21:00
10-15€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής, Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

5. Ανάσα μου κι αέρα: Η Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος στο City Garden Festival

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητά του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας. Μαζί οι δύο δημιουργοί επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους. Φωνές τους γίνονται τρεις εξαιρετικοί νέοι ερμηνευτές και μουσικοί που φωτίζουν με το δικό τους τρόπο τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο.
Τρίτη 25/7 στις 21:00
12-25€
City Garden Theater by Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 

6. «Το ένα κέντημα τα ρόδα, τ’ άλλο κέντημα φτερόν…» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη

Μία έκθεση που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη εικαστική ματιά παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Η έκθεση με τίτλο “Παραδοσιακή λευκαδίτικη βελονιά και σύγχρονη εικαστική δημιουργία”, συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκαδίων. Η παρουσίαση επιμερίζεται σε δύο ενότητες, οι οποίες αναπτύσσονται στους μουσειακούς χώρους με τις μόνιμες συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης. Στην πρώτη ενότητα της έκθεσης παρουσιάζονται χαρακτηριστικά δείγματα κεντημάτων “καρσάνικης βελονιάς”, της παραδοσιακής λευκαδίτικης κεντητικής τεχνικής, τεκμηριωμένης το 2019 στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, υπό την αιγίδα της UNESCO. Στη δεύτερη ενότητα εκτίθενται τριάντα σύγχρονα εικαστικά έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την “καρσάνικη βελονιά”.
Τρίτη έως Παρασκευή στις 10:00 – 16:00, Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη, Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b