MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 24 Ιουλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

«Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα και τους Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Ρένο Ρώτα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ελλάδα και το φετινό καλοκαίρι. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.
Δευτέρα 24/7 στις 21:00
15-20€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής, Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη 

2. Εκείνος και Εκείνος, του Κώστα Μουρσελά στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Η παράσταση «Εκείνος και Εκείνος», του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία και κάνει στάση απόψε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Στο φημισμένο αυτό σατιρικό έργο πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζί ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την σκεπτόμενη κωμωδία.
Δευτέρα 24/7 στις 21:15
15€
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Μήδεια» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

3. Ο Γιάννης Κότσιρας στο City Garden Festival

Ο Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχονται στο City Garden. Έχοντας στο πλάι του τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά “Σασμός”, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν τον δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες. Συνοδεύει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Δευτέρα 24/7 στις 21:00
10-25€
City Garden Theater by Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 

4. Το Δρακοδόντι, από τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων

Οι «Χαΐνηδες» συναντούν την ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως κινείται» και μάς παρουσιάζουν την κλασική πλέον παράσταση «Δρακοδόντι» στο Θέατρο Βράχων. Μια συνδυαστική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Δρακοδόντι», από την δισκογραφία των Χαΐνηδων, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη. Ένα έμμετρο παραμύθι, χωρισμένο σε αφηγηματικά μέρη, τραγούδια και οργανικά μέρη. Μέσα σε αυτή τη μουσική σύνθεση, η ομάδα «Κι όμΩς κινείται», δημιουργεί μια παράσταση χορού με στοιχεία ακροβασίας.
Δευτέρα 24/7 στις 21:00
10-15€
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

5. Oh, tranquility! Penetrating the very rock, A cicada’s voice: Εικαστικές παρεμβάσεις, έκθεση και performances στο πρώην παβιγιόν Πικιώνη στους Δελφούς

Ο πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI), στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάζει για τελευταία ημέρα σήμερα το πολιτιστικό πρόγραμμα με τον τίτλο “Oh, tranquility! Penetrating the very rock, A cicada’s voice”. Οι εικαστικές παρεμβάσεις, η έκθεση και οι performances που λαμβάνουν χώρα στους Δελφούς είναι εμπνευσμένες από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του Δημήτρη Πικιώνη, όπως εκφράστηκαν μέσα από το αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό έργο του, καθώς και από κείμενά του, όπως το Γαίας Ατίμωσις (1954) και το Συναισθηματική Τοπογραφία (1935). Χώρος φιλοξενίας το πρώην παβιγιόν Πικιώνη, νυν «π» στους Δελφούς, το πρόσφατα αναστηλωμένο από τον οργανισμό μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής, που σχεδιάστηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα και τον γιο του, Πέτρο Πικιώνη, στα τέλη του 1950.
Δευτέρα 24/7 στις 18:00
Κράτηση θέσεων εδώ.
Για κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο, συμπληρώστε τη φόρμα.

6. Night Out, του Στράτου Τζίτζη σε αποκλειστική προβολή στο Cine Αλεξάνδρα

Το Cinobo παρουσιάζει την κωμωδία του Στράτου Τζίτζη σε ειδική προβολή, παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά τα Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας, Σώσε Με, 45 Τετραγωνικά και Καύση, ο Στράτος Τζίτζης γύρισε το 2018 σε απαγορευμένα μέρη του Βερολίνου, όπου δεν επιτρέπονται κάμερες και κινητά, μια διονυσιακή κωμωδία για τις τρελές βερολινέζικες νύχτες. Το Night Out παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε μία ειδική προβολή παρουσία του σκηνοθέτη στο Cine Αλεξάνδρα όπου θα ακολουθήσει Q&A.
Δευτέρα 24/7 στις 21:00
Cine Αλεξάνδρα, Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b