MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 21 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Η Μήδεια του Φρανκ Κάστορφ: Παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο

Η πολυαναμενόμενη παράσταση «Μήδεια» του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Φρανκ Κάστορφ θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ο καινοτόμος σκηνοθέτης, ιστορικός διευθυντής της βερολινέζικης Φολκσμπίνε, που σφράγισε από τη δεκαετία του 1990 το “γερμανικό στιλ”, θα συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, παντρεύοντας τον αναρχικό τρόπο παιξίματος, τον αυτοσχεδιασμό και την υποκριτική ελευθερία με την σύγχρονη ελληνική σκηνή σε μια εκρηκτική σκηνοθετική πρόταση. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Ναυπλιώτου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια, Νίκος Ψαρράς, Αινείας Τσαμάτης και Νικόλας Χανακούλας.
Παρασκευή 21 και Σάββατο 22/7 στις 21:00
Από 5€ 
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πέντε Μήδειες του Φρανκ Κάστορφ αποκαλύπτονται12.09.2018

2. Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, του Ντάριο Φο στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας 

«Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», η επιτυχημένη παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει τη μεγάλη της καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με πρώτες στάσεις σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και τη Θεσσαλονίκη. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος -πάντα υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Κακλέα– μάς μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Παρασκευή 21 /7 στις 21:30
20€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

3. Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Λαμπέτη

Η παράσταση που παιζόταν τη χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Tempus Verum, με αφορμή 3 κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία της Κρίστελ Καπερώνη, παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Λαμπέτη. Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου. Οι τρεις ηρωίδες παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα “σκυλάδικα”. Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00
13-20€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

4. Release Athens 2023: Οι Prodigy στην Ελλάδα για ένα θρυλικό show

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Prodigy στην Πλατεία Νερού. Το μεγαλύτερο συγκρότημα της ηλεκτρονικής dance σκηνής επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, για μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και ασταμάτητο χορό. Ο Liam Howlett, ιθύνων νους των Prodigy, δημιούργησε το γκρουπ το 1990, έντονα επηρεασμένος από τα -συνήθως- παράνομα rave parties που σάρωναν κάθε γωνιά της Μεγάλης Βρετανίας. Μέσα από αυτά, θα βρει και τους συνεργάτες του, τους ravers Keith Flint και Leroy Thornhill, ενώ λίγο αργότερα στην ομάδα προστέθηκε και τέταρτο μέλος, ο ΜC Maxim. Με πρώτα singles τα dance anthems “Charly” και “Everybody in the Place”, οι Prodigy κατάφεραν να γίνουν το νούμερο ένα σχήμα της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο.
Παρασκευή 21 /7 * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
40€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens 2023: Οι θρυλικοί Primal Scream θα πλαισιώσουν τους Prodigy στην Πλατεία Νερού12.09.2018

5. Ο Avener στο roof stage του Gazarte

O Γάλλος παραγωγός The Avener έρχεται στο roof stage του Gazarte για ένα DJ set κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι. Ο αγαπημένος του ελληνικού ραδιοφώνου, έρχεται στην Αθήνα με αποσκευές γεμάτες με hits. Πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2015 με το album “The Wanderings of the Avener”, το οποίο περιελάμβανε το rework του “Fade Out Lines” της Phoebe Killdeer και το θρυλικό πια, “To Let Myself Go” το οποίο τον καθιέρωσε στην electro/dance σκηνή. Μετά από 8 χρόνια, βραβεία και πλατινένια albums, έρχεται στο Gazarte για μια βραδιά-ωδή στην ηλεκτρονική μουσική. Με μότο το “Keep dreaming and dancing” ο Tristan Casara, aka The Avener, θα φέρει στην Αθήνα τις πολύ δημιουργικές διασκευές του σε κομμάτια όπως το “Castle in the Snow” των Kadebostany και το “It Serves You Right To Suffer” του John Lee Hooker.
Παρασκευή 21 /7 στις 22:00
Από 22€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b