MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 20 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ρέκβιεμ για τη Φάνι Γκόλντμαν, σε σκηνοθεσία Ζωής Χατζηαντωνίου στην Πειραιώς 260

Την ιστορία μιας γυναίκας που εξοντώθηκε από την πατριαρχία αφηγείται με την παράσταση «Ρέκβιεμ για τη Φάνι Γκόλντμαν» η σκηνοθέτις Ζωή Χατζηαντωνίου, στην Πειραιώς 260. Το σπουδαίο έργο της Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν, της «ευφυέστερης και σημαντικότερης» κατά τον Μπέρνχαρντ Αυστριακής συγγραφέως, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ με έναν θίασο εξαιρετικών Ελληνίδων ηθοποιών: τη Χαρά Μάτα Γιαννάτου, την Άννα Καλαϊτζίδου, την Αλεξία Καλτσίκη και την Ελίνα Ρίζου. Αντλώντας από την ελλειπτικότητα του Ρέκβιεμ ‒γεμάτου αγκύλες, αποσιωπητικά, λανθάνουσες λέξεις στην απόπειρα εκδοτικής αποκρυπτογράφησής του‒, η παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου δημιουργεί ένα τοπίο αφηγηματικών σπαραγμάτων αντίστοιχο με το σύμπαν της Μπάχμαν. Πώς εισχωρεί στη γλώσσα και στις σχέσεις ο λανθάνων φασισμός της καθημερινότητας; Πώς αποβάλλεται τελικά η γυναικεία υποκειμενικότητα από έναν κόσμο στον οποίον δεν έχει θέση, είναι τα κύρια ερωτήματά της.
Πέμπτη 20/7 στις 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Ε), Καλλιθέα

2. Run: Ένα σκηνικό δοκίμιο για την έλλειψη χρόνου από τον Γιώργο Βαλαή στο Εθνικό Θέατρο

Ένα πρωτότυπο έργο για το χρόνο παρουσιάζει ο Γιώργος Βαλαής στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου «Νίκος Κούρκουλος», με τίτλο «Run – Ένα σκηνικό δοκίμιο για την έλλειψη χρόνου», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023. Η νέα παράσταση του Έλληνα δημιουργού αντλεί έμπνευση από την πραγματικότητα του σύγχρονου ανθρώπου, μιλώντας για τις αγωνίες του με μια τολμηρή σκηνική γλώσσα. Γιατί ο χρόνος περνάει σήμερα γρηγορότερα από ποτέ; Πού οφείλεται αυτή η αίσθηση της διαρκούς επιτάχυνσης των πραγμάτων; Πώς αντιμετωπίζουμε τον χρόνο ως κοινωνία και πώς επηρεαζόμαστε από τη μόνιμη έλλειψή του; Η παράσταση στέκεται απέναντι σε ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των αναζητήσεων του σύγχρονου ανθρώπου, βασιζόμενη στη σημερινή εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα.
Πέμπτη 20/7 στις 21:00
Από 5€
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

3. Η λίμνη, του Ρόμπερτ Βάλζερ από την Ζιζέλ Βιεν στην Πειραιώς 260

Η σπουδαία δημιουργός Ζιζέλ Βιεν παραδίδει στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 ένα καθηλωτικό έργο, βασισμένο στο σύντομο θεατρικό “Der Teich” (Η λίμνη) του Ρόμπερτ Βάλζερ, που καταπιάνεται με ένα διαχρονικό ανθρώπινο ζήτημα: την οικογένεια και τα τραύματά της. Η λίμνη είναι η ιστορία ενός παιδιού που νιώθει απόρριψη από την οικογένειά του και στο ύψιστο σημείο της απελπισίας του, σκηνοθετεί την αυτοκτονία του. Η Ζιζέλ Βιεν δημιουργεί ένα δυνατό ψυχολογικό δράμα «φωτίζοντας» με τη σκηνοθεσία της τους ενοχλητικούς υπαινιγμούς του Βάλζερ για την παιδική κακοποίηση, την αιμομιξία και το οικογενειακό τραύμα. Η παράσταση εκτυλίσσεται μέσα σε ένα σύμπαν ηλεκτρονικής μουσικής και υπνωτιστικού φωτισμού, που φέρνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένες ορμές και συναισθήματα.
Πέμπτη 20/7 στις 21:00
Από 5€
Πειραιώς 260 (Δ), Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Έσκισαν» οι Arctic Monkeys στο Release Athens12.09.2018

4. Ουρανογραφία: Σερενάτες στην νυχτερινή Αθήνα στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Το atticus ensemble παρουσιάζει την καλοκαιρινή παραγωγή της ορχήστρας με έργα Mozart, Schubert, Tchaikovsky και με τίτλο «Ουρανογραφία: Σερενάτες στην νυχτερινή Αθήνα» στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη φωτεινή και αιθέρια “Μικρή νυχτερινή μουσική” του W. A. Mozart, την μελαγχολική σερενάτα του F. Schubert “Ständchen” με σολίστ τον Χάρη Βασιλάκη και την μεγαλειώδη και συμπαντική “Σερενάτα για έγχορδα” του P. I. Tchaikovsky. Τενόρος: Χάρης Βασιλάκης.
Πέμπτη 20/7 στις 21:00
5, 10€
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

5. Οι Λunatics – Pink Floyd Tribute Band στο Faliro Summer Theater

Οι Λunatics, αυτή η μεγάλη παρέα καταξιωμένων μουσικών και οπαδών της μουσικής των Pink Floyd, επιστρέφουν στο Faliro Summer Theater για να γιορτάσουν μαζί τα 50 χρόνια από την δημιουργία ενός “μνημείου” της παγκόσμιας ροκ και όχι μόνο δισκογραφίας, του “Dark Side of the Moon”, που όπως και ίδιοι έχουν ομολογήσει, στάθηκε η αφορμή για τη γέννηση των Λunatics. Παράλληλα, θα επαναλάβουν το πρωτότυπο αφιέρωμα στο δίσκο “φετίχ” της Pink Floyd ιστορίας, το “Animals” που παρουσίασαν τον περασμένο Οκτώβριο.
Πέμπτη 20/7 στις 21:30
12, 15€
Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b