MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου 2023.

Monopoli Team

1. Μυστήριο 35 – Αισχύλου Project ^: Ευμενίδες, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου

Η πρώτη εμφάνιση θεσμού για την έννοια του Δικαίου στην ιστορία της Ευρώπης, το έργο που εισήγαγε τον Άρειο Πάγο ως όρο, ως έννοια και ως θεσμό στην ιστορία, οι Ευμενίδες, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, έρχονται στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου στις 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 35 Αισχύλου Project ^. Ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή, ως ένας άτυπος αλλά εκρηκτικός διάλογος στο πάντοτε ζωντανό και κρίσιμο στα σύγχρονα ζητήματα δικαιοσύνης, ουμανισμού και πολιτικής Αισχύλειο Δράμα.
15, 16/7 στις 21:15
5-15€
Παλαιό Ελαιουργείο – Αμφιθέατρο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑισχύλεια 2023: “Ειδική έκδοση” σε σύμπραξη με την 2023 Ελευσίς12.09.2018

2. Κάθε απόπειρα θα καταλήγει σε κομματιασμένα κορμιά και τσακισμένα κόκαλα: Γιαν Μάρτενς και Dance On Ensemble στην Πειραιώς 260

Εμπνευσμένος από το παγκόσμιο κύμα διαμαρτυρίας και την ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στην κρατική καταστολή, ο πρωτοπόρος Βέλγος χορογράφος και περφόρμερ Γιαν Μάρτενς επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά το 2016 σε συνεργασία αυτή τη φορά με τη βερολινέζικη ομάδα Dance On. Η παράσταση, με τίτλο «Κάθε απόπειρα θα καταλήγει σε κομματιασμένα κορμιά και τσακισμένα κόκαλα», παρουσιάζεται, 14 και 15 Ιουλίου 2023, στην Πειραιώς 260. Βασισμένη στο έντονα ρυθμικό Κοντσέρτο για τσέμπαλο του σύγχρονου Πολωνού συνθέτη Χένρικ Γκουρέτσκι, η χορογραφία δένεται με κομμάτια διαμαρτυρίας από τη δεκαετία του 1960 ως σήμερα από τον Max Roach και την Abbey Lincoln ως το Kae Tempest.
15/7 στις 21:00
Από 5€
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα

3. Σφήκες: Δεύτερη μέρα στην Επίδαυρο για τη Λένα Κιτσοπούλου με τη διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη 

Οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη είναι μια κωμωδία που σπάνια ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή. Το έργο επιστρέφει στο δραματολόγιο του Εθνικού εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου που υπογράφει την ελεύθερη διασκευή του και τη σκηνοθεσία. Στην πρώτη αυτή κάθοδό της στην Επίδαυρο, η αιρετική δημιουργός, πλαισιωμένη από μία σπουδαία ομάδα συνεργατών και ηθοποιών, αναμετριέται με ένα έργο που αναστοχάζεται πάνω στις παθογένειες της δημοκρατίας μας και τις ρωγμές της δικαιοσύνης.
15/7 στις 21:00
5-50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

4. Συμπτώματα από την έλλειψη βάρους, του Γιάννη Σκαραγκά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ένα πρωτότυπο έργο βασισμένο στην τραγωδία του Αισχύλου, «Ευμενίδες», με τίτλο «Συμπτώματα από την έλλειψη βάρους» παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου για δεύτερη βραδιά το Σάββατο, η σκηνοθέτιδα Έμιλυ Λουίζου. Η νέα δημιουργός, στο πλαίσιο των Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μεταφέρει στη σκηνή το έργο του διεθνώς βραβευμένου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Γιάννη Σκαραγκά, μια ιστορία για τη βαρύτητα της τραυματικής ανάμνησης.
15/7 στις 21:30
5-15€
Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

5. Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, του Ντάριο Φο στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

«Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», η επιτυχημένη παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, με πρώτες στάσεις σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και τη Θεσσαλονίκη. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος -πάντα υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Κακλέα– μάς μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
15/7 στις 21:00
20€ 
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής), Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

6. Λανγκ Λανγκ: Ο σούπερ σταρ του πιάνου για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Ένας πραγματικός σούπερ σταρ της σύγχρονης κλασικής μουσικής, ο Κινέζος πιανίστας Λανγκ Λανγκ, θα βρεθεί στις 15 Ιουλίου στη σκηνή του Ηρωδείου, σε μια συναυλία-ορόσημο για το φετινό καλοκαίρι. Ο κορυφαίος πιανίστας θα ερμηνεύσει το δημοφιλές Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Έντβαρντ Γκριγκ υπό τη διεύθυνση του θρυλικού αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ, που ηγείται και της έντονα συναισθηματικής Τέταρτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι. Με αυτό το κορυφαίο μουσικό γεγονός η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει φέτος τα 80 της χρόνια.
15/7 στις 21:00
5-120€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη

7. Release Athens 2023: Οι Στέρεο Νόβα στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Στέρεο Νόβα, το Σάββατο 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα όλων των εποχών, θα είναι δικαιωματικά headliners σε μια μεγάλη φεστιβαλική βραδιά με εντυπωσιακή παραγωγή και αντίστοιχο φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό show, το οποίο θα περιέχει μουσική από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και από το καινούργιο τους single που κυκλοφόρησε αρχές Ιουνίου. Το Release Athens 2023 υποδέχεται επίσης τους Leftfield και τους Boy Harsher την ίδια ημέρα στην Πλατεία Νερού. Το σπουδαίο σχήμα της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής και οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της dark electronica θα πλαισιώσουν τους headliners, Στέρεο Νόβα, σε μια ανεπανάληπτη βραδιά έντασης και χορού.
15/7 * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
23-80€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλλιθέα

8. Οι εμβληματικοί Kraftwerk για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Οι Kraftwerk, οι τιτάνες της ηλεκτρονικής μουσικής, θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού στις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023.Το εμβληματικό συγκρότημα από το Dusseldorf κυριολεκτικά δημιούργησε την ηλεκτρονική μουσική στη δεκαετία του 1970 και με κάθε νέο δίσκο του, επανακαθόριζε την πορεία που θα ακολουθούσε το είδος κατά τα επόμενα χρόνια. Στην πρώτη εμφάνισή τους στο ρωμαϊκό ωδείο θα παρουσιάσουν το νέο οπτικοακουστικό show τους που έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες επιτυχίες των Kraftwerk θα παρουσιαστούν ζωντανά επί σκηνής με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο, ειδικά προσαρμοσμένο ώστε το θέαμα να χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του μνημείου και όχι απλά τη σκηνή.
16/7 στις 21:00
35-120€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 επαναστατικά κομμάτια των Kraftwerk που άλλαξαν για πάντα την ηλεκτρονική μουσική12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b