MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πάνθεον: Με εισιτήριο πλέον η είσοδος στο διάσημο αξιοθέατο – Τα πρώτα προβλήματα

Επί πληρωμή θα απολαμβάνουν από εδώ και πέρα οι επισκέπτες μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέτα της Ιταλίας. Η αρχή γίνεται με το Πάνθεον.

Πάνθεον, Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash
Πάνθεον, Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash
Monopoli Team

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι πλέον θα υπάρχει εισιτήριο αξίας 5 ευρώ για την είσοδο σε ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης, το Πάνθεον.

Το νέο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων ανακοινώθηκε τον Μάρτιο από τον υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σανγκιουλιάνο, ο οποίος δήλωσε ότι η επιβολή ενός εισιτηρίου που θα συμβάλλει στη διατήρηση του εξαιρετικά δημοφιλούς μνημείου, όπου είναι θαμμένος ο ζωγράφος Ραφαήλ, ήταν “ένας στόχος που βασίζεται στην κοινή λογική”.

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λείπουν. Οι τουρίστες έχουν αναφέρει ότι οι οδηγίες για το πώς και πού θα αγοράσουν εισιτήριο δεν είναι ξεκάθαρες, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι μεγάλες ουρές στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο έξω από το Πάνθεον.

Σύμφωνα με τους New York Times, ορισμένοι επισκέπτες αγόρασαν ένα εισιτήριο με audio tour για 10 ευρώ σε έναν επίσημο ιστότοπο του αξιοθέατου, για να μάθουν αργότερα ότι η κράτηση δεν περιλάμβανε το νέο εισιτήριο εισόδου, το οποίο διατίθεται από έναν διαφορετικό ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού ή στο πραγματικό μνημείο.

Επιπλέον, ορισμένες ξένες πιστωτικές κάρτες έχουν απορριφθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το “Mamma Mia” μέχρι το “Two Tickets to Greece”: 10 ταινίες με φόντο την Ελλάδα12.09.2018

Το νέο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων εγκυμονεί τον κίνδυνο που ταλαιπωρεί τους επισκέπτες ενός άλλου δημοφιλούς μνημείου της Ιταλίας, του Κολοσσαίου: δηλαδή την άνοδο της μαύρης αγοράς εισιτηρίων, όπου έμποροι αγοράζουν μαζικά φθηνά εισιτήρια και στη συνέχεια τα μεταπωλούν σε υπερβολικές τιμές – και τα διαθέτουν μόνο ως μέρος μιας οργανωμένης ξενάγησης. Η Alfonsina Russo, η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου, δήλωσε στους Times ότι πέρυσι υπέβαλε καταγγελία για το σύστημα πώλησης εισιτηρίων στην ιταλική αστυνομία.

Το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι η νέα πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων στο Πάνθεον θα επεκταθεί τους επόμενους μήνες και σε άλλα κρατικά μνημεία και μουσεία. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός ανέφερε σε δήλωσή του ότι η κυβέρνηση και οι αρχές του μνημείου εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι τα εισιτήρια εισόδου θα παραμείνουν προσβάσιμα και σε δίκαιη τιμή.

Πηγή: ArtNews

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b