MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 11 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, του Ντάριο Φο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

«Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», η επιτυχημένη παράσταση του Γιάννη Κακλέα, ξεκινάει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με πρώτες στάσεις σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και τη Θεσσαλονίκη. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος -πάντα υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Κακλέα– μάς μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Τρίτη 11/7 στις 21:00
20€
Κηποθέατρο Παπάγου, 6η στάση Παπάγου (Οδός Κορυτσάς)

2. Πέρσες, του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Βράχων

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος παρουσιάζουν, για δεύτερη χρονιά, την αντιπολεμική τραγωδία του Αισχύλου, «Πέρσες», σε καλοκαιρινή περιοδεία, με πρώτο σταθμό το Θέατρο Βράχων. Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά οκτώ χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό) καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη τον θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών.
Τρίτη 11/7 στις 21:00
10-15€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

3. Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Βεάκειο Θέατρο

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, πραγματοποιούν καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με αποψινό σταθμό το Βεάκειο Θέατρο. Τους κύριους ρόλους της τραγωδίας ερμηνεύουν ο Δημήτρης Λάλος στον ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στον ρόλο του Πενθέα, ενώ τον ρόλο της Αγαύης ερμηνεύει η σκηνοθέτις. Μαζί τους οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα. Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική.
Τρίτη 11/7 στις 21:30
17-20€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

4. Η Μήδεια του Ευριπίδη, με τη Μαρία Κίτσου στο Θέατρο Πέτρας

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Τρίτη 11/7 στις 21:30
18€ – 22€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

5. Ο Herbie Hancock στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο κορυφαίος των κορυφαίων της jazz Herbie Hancock θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. O Herbie Hancock είναι ένα τοτεμ της σύγχρονης μουσικής που ξεπερνά τα είδη και τις εκάστοτε μόδες. Στην εντυπωσιακή καριέρα του που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, έχει κερδίσει αμέτρητες βραβεύσεις, ανάμεσα στις οποίες και 14 βραβεία Grammy και ένα βραβείο Oscar.
Τρίτη 11/7 στις 21:00
35-125€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b