MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 28 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από προβολές ταινιών μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Monopoli Team

Προβολή της ταινίας “Απόδραση από το Αλκατράζ” στο 13ο Athens Open Air Film Festival

Το Athens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, επέστρεψε για ένα ακόμα καλοκαίρι με μοναδικές προβολές με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Αθήνα. Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία “Απόδραση από το Αλκατράζ“, σε σκηνοθεσία του Ντον Σίγκελ. Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται με συναρπαστικό τρόπο τη μοναδική απόδραση που έγινε στις φυλακές του Αλκατράζ, δίχως όμως να αποφεύγει την καταγγελία των σωφρονιστικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στις αμερικάνικες φυλακές.
28/6, 21:30
Πεζόδρομος Διονυσιου Αρεοπαγίτου 

Προβολή του ποιητικού ντοκιμαντέρ “MAUTHAUSEN” στην Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών, με αφορμή την ολοκλήρωση της Έκθεσης με θέμα «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης επιστρέφει στην Ακαδημία Αθηνών» που λειτούργησε με επιτυχία από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Ιούνιο 2023 στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους «Ιάκωβος Καμπανέλλης 2022», διοργανώνει μία ξεχωριστή εκδήλωση την Τετάρτη 28 Ιουνίου, όπου θα προβληθεί το μεγάλου μήκους ποιητικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “MAUTHAUSEN”. Πρόκειται για μεγάλου μήκους ποιητικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη νέα προσέγγιση στην ΚΑΝΤΑΤΑ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, ερμηνευμένη από τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ (φωνή) και τον Άρη Ζέρβα (βιολοντσέλο), καθώς και το αδημοσίευτο κείμενο για τηλεοπτικό γύρισμα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ – ΜΑΪΟΣ 1988 του επιζήσαντα του στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης Μαουτχάουζεν, γενάρχη του νεοελληνικού μεταπολεμικού θεάτρου και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη.
28/6, 19:00
Ανατολική Αίθουσα Μεγάρου Ακαδημίας Αθηνών – Πανεπιστημίου 28, Αθήνα 

Η παράσταση “Μια χώρα, δύο αιώνες μετά” στο Ρέντη

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου με την παράσταση “Μία χώρα, δύο αιώνες μετά” του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή, από τη θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου-Ταύρου “Εν Δράσει”, στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Υπόθεση: To «Μία Χώρα Δύο Αιώνες Μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Προσπαθεί να καταλάβει τι έχει παγιωθεί για να διαμορφώσει τις συνειδήσεις του μέλλοντος. Εδώ η αφορμή μοιάζει να μετατίθεται από την κρίση της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα στη γιορτή των 200 ετών από τον αγώνα της ανεξαρτησίας. Είναι ένα έργο σύγχρονο που γράφτηκε μέσα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και απηχεί προβληματισμούς σχετικούς με την τρέχουσα κοινωνικο – οικονομικο- πολιτική κατάσταση.
28/6, 21:00
Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Νάξου και Σταυράκη, Ρέντη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPlayground 260: Η Πειραιώς 260 υποδέχεται τον νέο hot προορισμό της πόλης – Opening με ένα party μέχρι το πρωί12.09.2018

Γη-Σελήνη: Αναζητώντας ένα συνεπές σενάριο για την εξέλιξή τους: Διάλεξη του Jacques Laskar στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, έρχεται στην Αθήνα ο Jacques Laskar, Γάλλος αστρονόμος και διευθυντής έρευνας στο CNRS, για να δώσει μια διάλεξη με θέμα “Γη – Σελήνη: αναζητώντας ένα συνεπές σενάριο για την εξέλιξή τους” στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Ομιλία θα απευθύνει και ο κ. Βασίλειος Χαρμανδάρης, Διευθυντής Ινστιτούτου Αστροφυσικής Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, ενώ σύντομη παρουσίαση θα πραγματοποιήσει και ο Διευθυντής του Ψηφιακού Πλανηταρίου Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Μάνος Κιτσώνας, ο οποίος θα έχει και τον συντονισμό της συζήτησης με το κοινό που θα ακολουθήσει.
28/6, 19:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Ευγενίδου – Λεωφόρος Συγγρού 387 

Παρουσίαση του βιβλίου “Προσφυγική εγκατάσταση στη Νίκαια” στο βιβλιοπωλείο Fata Libelli

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, οι Εκδόσεις Ασίνη προσκαλούν το κοινό στο βιβλιοπωλείο Fata Libelli για την παρουσίαση του βιβλίου “Προσφυγική εγκατάσταση στη Νίκαια” της Κυριακής Παπαθανασοπούλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής Πολεοδομίας και Ιστορίας της πόλης, ΕΜΠ, Ελένη Κατρίνη, διδάσκουσα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ και η συγγραφέας του βιβλίου Κυριακή Παπαθανασοπούλου, δρ. Ιστορίας, ΚΕΝΙ.
28/6, 19:30
Βιβλιοπωλείο Fata Libelli – Πραξιτέλους 161-163, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSweet Summer Sun Festival: Μια βραδιά γεμάτη jazz ήχους στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b