MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 13 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. O Γιάννης Κότσιρας στο Βεάκειο

Ο Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχονται απόψε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Ο χειμώνας που μάς πέρασε χάρισε μια καινούρια εμπειρία στον Γιάννη Κότσιρα, που μάς ταξίδεψε με τη μουσικοθεατρική παράσταση “Κατάστρωμα Α” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου. Οι εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις τους ενθουσίασαν το κοινό και απέσπασαν θετικές κριτικές. Το φετινό καλοκαίρι, κι έχοντας στο πλάι του τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά “Σασμός”, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν τον δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες. Τους συνοδεύει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Τρίτη 13/6 στις 21:30
14-20€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

2. Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Άλσος

Ο Γιάννης Πάριος, έρχεται στο Θέατρο Άλσος. Μαζί του το κοινό θα ταξιδέψει, θα ερωτευτεί, θα ονειρευτεί, θα νοσταλγήσει και θα τραγουδήσει τις μεγαλύτερες παλιές και νέες του επιτυχίες, χαρίζοντας αμέτρητες συγκινήσεις σε δύο μουσικές βραδιές στο Θέατρο Άλσος.
Τρίτη 13 και Τετάρτη 14/6 στις 20:30
25-70€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα

3. Η Ματούλα Ζαμάνη στο Θέατρο Βράχων

Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται απόψε στο Θέατρο Βράχων. Ένα βράδυ στα βότσαλα. Αρμύρα και ουρανός. Ερωτήσεις…Τι είναι αγάπη; Τι κάνεις όταν συναντήσεις ένα δελφίνι; Αν ανακατέψεις το πράσινο με το κίτρινο, τι χρώμα θα έχεις; Τι σημαίνει καλός άνθρωπος; Για σένα γράφτηκε αυτό το τραγούδι; Πώς διαλέγουμε ένα ωραίο mango; Ευτυχώς η ζωή έρχεται και χωρίς απαντήσεις. Για αυτό η Ματούλα Ζαμάνη και οι συνταξιδιώτες της, ίπτανται αλλοπαρμένως στη σφαίρα της υπερρεαλιστικής πραγματικότητας, χωρίς να λιγουρεύονται τίποτα με το ζόρι, μονάχα μοιρασιά συναισθημάτων και τσικιτσόντσόν.
Τρίτη 13/6 στις 21:00
15€

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 

4. Ο Χάρης Δημαράς σε ένα αφιέρωμα για τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε ένα αφιέρωμα για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943), ο διακεκριμένος σολίστ Χάρης Δημαράς, καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα Ithaca College της πολιτείας της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με τα ωραιότερα έργα του μεγάλου Ρώσου μουσουργού, στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί του συμπράττουν οι γιοι του Άλεξ (βιολί) και Πάνος (βιολοντσέλο). Στο πρόγραμμα της συναυλίας, αντιπαρατίθενται με τρόπο διαλεκτικό έργα για σόλο πιάνο και συνθέσεις μουσικής δωματίου απ’ όλες τις δημιουργικές περιόδους του συνθέτη, όπως το γνωστό τραγούδι Vocalise σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο, το Τρίο Ελεγεία για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο αρ. 1, η μεγαλειώδης Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο, καθώς και επιλογές από τα φημισμένα Πρελούδια, έργα 23 και 32.
Τρίτη 13/6 στις 21:00
10-15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Olvio

Η ομάδα Μain Point του Δημήτρη Κανέλλου παρουσιάζει την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Το έργο γράφτηκε στη Μόσχα το 1957 και παίχτηκε τον επόμενο χρόνο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Τέχνης το 1964. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχει παιχτεί σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 50’, όταν η οικονομία της χώρας στηριζόταν κυρίως στην οικοδομή και η Αθήνα είχε ξεκινήσει να παίρνει τη μορφή με τις ψηλές πολυκατοικίες που ξέρουμε σήμερα. Δουλειές δεν υπήρχαν και όποιος ήθελε να εργαστεί έπρεπε να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα ή στο εξωτερικό. Η Αγγέλα ένα φτωχό, ορφανό κορίτσι πιάνει δουλειά ως υπηρέτρια, παίρνοντας τη θέση ενός άλλου κοριτσιού που αυτοκτόνησε. Όταν θα γνωρίσει τον αδερφό του κοριτσιού, οι δυο τους ενώνονται για να ανακαλύψουν τις πραγματικές αιτίες της μυστηριώδους αυτοκτονίας. Ποιος ευθύνεται; Όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλάει. Όλοι φοβούνται. Όσο προχωράει η ιστορία, ένας, ένας και μία, μία μετρούν τις απώλειές τους. Ερμηνεύουν: Σπύρος Ανδριώτης, Αργυρώ Γιαρτζά, Μαργιάννα Ζαχαριουδάκη, Κατερίνα Κελαϊδή, Δημήτρης Κοντός, Γιάννης Μαργαρίτης, Ευτυχία Μόσα, Δέσποινα Μπαχά, Χρυσούλα Μπέρτση, Άγγελος Μπεφών, Φωτεινή Πολύζου, Βέρα Τρακίδου, Ειρήνη Χουντά.
Καθημερινά από 13 έως 20 Ιουνίου στις 21:00
10, 12€
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b